vigyázni a cukorbetegség minden nap

Vigyázz a cukorbetegség minden napjára

Kövesse az egészséges étkezési terv

Kövesse az egészséges étkezési terv; Fizikailag aktívak; A gyógyszerszedést, mint Előírt

Számos szervezet támogatást nyújt a betegek és az egészségügyi szakemberek. Tekintse meg a teljes listát a Diabetes Disease Szervezetek (PDF, 293 KB).

Tedd a négy dolgot minden nap, hogy segítsen a vércukorszintje marad a cél tartományban

Ezek a dolgok úgy tűnhet, mint egy sok köze az első. Csak apróbb változtatásokat, amíg ezeket a lépéseket lesz egy normális része a nap.

Kérdezze meg orvosát, hogy megadja a nevét, hogy valaki képzett segít létrehozni egy egészséges étkezési tervet, például egy dietetikus. Ez a terv, gyakran nevezik az orvosi táplálkozási terápia magában rendszeres ellenőrzése során a dietetikus és az oktatás, hogyan kell beállítani az étkezési szokások, mint a igény merül fel. Orvosi táplálkozás terápia általában fedezi a biztosítás vagy a Medicare, amíg az orvos rámutat azokra. A dietetikus segít megtervezni ételeket tartalmazó élelmiszerek, hogy Ön és családja, mint, és hogy jó neked.

Fizikailag aktívak

Az egészséges táplálkozás terv tartalmazza

Kövesse az egészséges étkezési tervet .; Fizikailag aktív .; A gyógyszerszedést előírt .; Monitor a cukorbetegség.

A terv is segít megtanulni, hogyan kell enni a megfelelő mennyiségű, vagy részeinek, az élelmiszer. Így jó étel választás lesz

kenyér, gabonafélék, rizs és teljes kiőrlésű gabona; gyümölcsök és zöldségek; hús és annak helyettesítői; tejtermékek; egészséges zsírok

Ha inzulinnal, nézd meg a fehér doboz, mint ez a “Lépések”.

Ha nem inzulint, nézd meg a kék dobozok, mint ez a “Lépések”.

További információk az egészséges táplálkozás tervek biztosított theernment egészségügyi témában, Amit tudni kell evés és cukorbetegség.

segít elérni és marad egy egészséges testsúly; tartani a vércukor, vérnyomás és koleszterin szint ellenőrzés alatt; megakadályozza a szív és érrendszeri betegség

Kövesse az egészséges étkezési tervet .; Ne hagyja ki étkezést, különösen akkor, ha már megtett az inzulin, mert a vércukorszint csökkenhet túl alacsony .; További információ arról, hogyan kell kezelni az alacsony vércukorszint, más néven hipoglikémia, bebiztosítva theernment egészségügyi témában, Ismerje magas és alacsony vércukorszintek

A fizikai aktivitás segít egészségesek maradjanak. A testmozgás különösen jó, ha cukorbeteg, mert

Még a kis mennyiségű testmozgás segít a cukorbetegség kezeléséhez, például akkor, amikor fizikailag aktívak a munkahelyen vagy otthon. A cukorbetegek kell irányulnia, 30 és 60 perc a tevékenység leginkább a hét napjai. Gyermekek és serdülők 2. típusú cukorbetegség, akik 10-17 év kell irányulnia, 60 perc aktivitás minden nap. Nem minden fizikai tevékenység kerül sor egyidejűleg.

Növelje a napi aktivitás csökkentésével időt tévénézéssel töltött, vagy a számítógép. Gyermekek és serdülők kell korlátozni képernyő előtt töltött idő nem kapcsolódik az iskolába, hogy kevesebb, mint napi 2 órát. Korlátozása képernyő időt segítségével megfeleljen a fizikai aktivitás cél.

A cukorbetegek kellene

A gyógyszerszedést, mint Előírt

Számos tevékenység segíthet gyermekének és családjának aktív és szórakoztató. Tekintsük tevékenységeket, hogy azok is élvezni, és kibír, mint a

A fizikai aktivitás segít egészségesek maradjanak.

Ha a fizikai aktivitás, szállítására szőlőcukor tablettákat vagy szénhidrát – gazdag táplálékot vagy italt veled, mint a gyümölcs vagy gyümölcslé, abban az esetben a vércukorszint megy túl alacsony.

További információk növeli a fizikai aktivitás biztosított theernment egészségügyi témában, Amit tudni kell a testmozgással és a cukorbetegség.

Ha a 2. típusú cukorbetegség, és nem tudják, hogy elérje a célt a vércukorszint egészséges étkezési terv és a fizikai aktivitás, a cukorbetegség gyógyszerek segíthetnek. Kezelőorvosa előírhat Önnek cukorbetegség kezelésére használt gyógyszereket, hogy a munka a legjobb az Ön és az életmód.

Ha 1-es típusú cukorbetegség, amire szükség van az inzulin lövés, ha a tested leállt így inzulint, vagy ha nem teszi elég. Vannak, akik 2-es típusú diabetes vagy gesztációs diabétesz is kell, hogy inzulint lövések.

Ha a 2. típusú cukorbetegség, és nem tudják, hogy elérje a célt a vércukorszint egészséges étkezési terv és a fizikai aktivitás, a cukorbetegség gyógyszerek segíthetnek.

A legtöbb ember a 2. típusú cukorbetegség kezelhető gyógyszerek, inzulin felvételeket. A 2 típusú diabetes használatra gyógyszer segít a vércukorszint marad a cél tartományban. Ha a test teszi az inzulin és az inzulin nem csökkentik a vércukorszintet elég, akkor lehet, hogy egy vagy több gyógyszert.

Cukorbetegség kezelésére alkalmazott gyógyszerek jönnek tabletta és lövés formában. Néhány ember veszi cukorbetegség kezelésére használt gyógyszereket naponta egyszer, és egyéb gyógyszerek gyakrabban. Kérdezze meg az egészségügyi csapat, amikor meg kell venni a cukorbetegség kezelésére alkalmazott gyógyszerek. Néha az emberek, akik a cukorbetegség gyógyszerek is szükség lehet inzulin lövések egy darabig.

Feltétlenül közölje orvosával, ha a gyógyszer rosszullétet vagy ha bármilyen más probléma. Ha megbetegszik, vagy sebészeti beavatkozás, a cukorbetegség kezelésére használt gyógyszereket már nem dolgozik, hogy csökkentse a vércukorszintet. Mindig kérdezze meg kezelőorvosát, mielőtt abbahagyja a cukorbetegség kezelésére alkalmazott gyógyszerek.

Csak az orvos tudja felírni inzulin. Kezelőorvosa meg tudja mondani, hogy mennyi inzulint kell venni, és amely az alábbi módon, hogy az inzulin a legjobb az Ön

További információ arról, hogyan kell az inzulint beadnia biztosított theernment egészségügyi témában, alternatív Műszerek inzulint.

Kövesse az egészséges étkezési tervet .; Ne hagyja ki étkezést, különösen akkor, ha figyelembe cukorbetegség kezelésére használt gyógyszereket, mert a vércukorszint csökkenhet túl alacsony .; További információ arról, hogyan kell kezelni az alacsony vércukorszint, más néven hipoglikémia, bebiztosítva theernment egészségügyi témában, Ismerje magas és alacsony vércukorszintek; Egyél több kis étkezés a nap folyamán, hanem nagy étkezés.

segít elérni vagy maradjon az egészséges testsúly; segíti az inzulin jobban működnek, hogy csökkentse a vércukorszintet; jó szívet és a tüdőt; így több energiát

mindig beszélni orvosával, mielőtt elkezdené új testmozgást .; do aerob tevékenységek, mint például a tempós séta, amely használja a test nagy izmok, hogy a szíve gyorsabban ver. A nagy izmok azok a felső és az alsó karok és a lábak és az, hogy ellenőrizzék fej, váll és csípő mozgásokat .; nem tevékenység erősítése az izmok és a csontok, mint a felülés vagy súlyemelés. Cél az heti két .; nyúlik rugalmasság növelése, alacsonyabb stressz, és segít megelőzni izomláz fizikai aktivitás után.

kosarazni; tánc, zene, barátok, sétálni vagy biciklizni

Keresse fel orvosát, mielőtt hogy fizikailag aktív .; Ellenőrizze a vércukorszint előtt, alatt és után a fizikai aktivitás. Ne kezdje el a testmozgást, ha a vércukor szintje magas, vagy ha ketonok a vérben és a vizeletben. További információk a ketonok biztosított theernment egészségügyi témában, Monitor A Diabetes .; Ne legyen fizikailag aktív jobb, mielőtt ágyba, mert okozhat alacsony vércukorszintet, miközben alszol.

Csak az orvos tudja felírni inzulin. Kezelőorvosa meg tudja mondani, hogy mennyi inzulinra van szüksége.

Az orvosa más gyógyszereket kapcsolatos problémák a cukorbetegség, mint a

Keresse fel orvosát, mielőtt hogy fizikailag aktív .; Kérdezze meg orvosát arról, hogy meg kell enni, mielőtt fizikailag aktívak.

Inzulin lövés. Akkor használja a tűt a fecskendő – egy üreges cső dugattyúval, hogy töltse egy adag inzulint. Néhány ember használja az inzulin toll, egy penlike készülék egy tűt és egy patron inzulin. Soha ne ossza inzulin tűket vagy inzulin toll, akár családi .; Inzulinpumpa. Inzulinpumpa egy kis eszköz tele inzulinnal hogy hord az övén vagy tartsa a zsebében. A szivattyú csatlakozik egy kis, műanyag cső és egy kis tű. Te vagy az orvos beszúr a tűt a bőre alá. A tű maradhat néhány napig .; Az inzulin jet injektor. Ez a készülék küld egy finom permet inzulin a bőrön keresztül nagy nyomású levegő helyett tű .; Inzulin injekció port. Te vagy az orvos beszúr egy kis csövet csak alatta a bőr, ha a helyén marad néhány napig. Akkor inzulint a végén a cső helyett a bőrön keresztül.

aszpirin szív egészségét; koleszterinszint-csökkentő gyógyszerek; gyógyszert a magas vérnyomás

Emlékezés a gyógyszerszedést a megfelelő alkalommal naponta is kihívást jelent. Sokan úgy találják, hogy tartani egy heti pill doboz külön dobozban minden nap, és még külön dobozokat reggel és este, segíthet. Is kérdezze meg az egészségügyi csapat, hogy frissítse a gyógyszerek listáját minden egyes látogatás alkalmával, így mindig van egy pontos listát, milyen gyógyszereket kell bevennie, és mikor.

További információk a cukorbetegség és gyógyszerek biztosított theernment egészségügyi témában, Amit tudni kell cukorbetegség kezelésére használt gyógyszereket.

Tovább a Monitor A Diabetes

Vissza a A Guide to Cukorbetegség: az 1. típusú és a 2.

Theernment szeretnék köszönetet mondani; Michael L. Parchman, M. D., M.P.H., F.A.A.F.P., MacColl Center for Health Care Innovation Group Health Research Institute, Marion J. Ferenc, M., R. D. D., C.D.E., Minneapolis, Minnesota

február 2014