utca. orbáncfűvel (Hypericum perforatum) kölcsönhatások

Természetes Standard® beteg monográfia, Copyright © 2016 (). Minden jog fenntartva. Kereskedelmi forgalmazás tilos. A monográfia célja csak tájékoztató jellegű, és nem értelmezhető úgy, mint konkrét orvoshoz. Meg kell konzultáljon egy képzett egészségügyi szolgáltató, mielőtt döntést terápiák és / vagy az egészségi állapotot.

Kivonatok Hypericum perforatum L. (orbáncfű) is ajánlott hagyományosan széles körű gyógyászati ​​feltételek. A leggyakoribb mai használata orbáncfű a depresszió. Tanulmányok kimutatták, orbáncfű lehet ugyanolyan hatékony, mint a triciklikus antidepresszánsok (TCA) és a szelektív szerotonin visszavétel gátló (SSRI) antidepresszánsok az enyhe vagy közepesen súlyos depresszióban.

Összességében a bizonyítékok azt sugallják, orbáncfű hatásos lehet az enyhe-középsúlyos depresszió. A bizonyíték a súlyos depresszió továbbra is tisztázatlan.

Kulcs a fokozat

Depresszió (enyhe-középsúlyos)

Az orbáncfű okozhat súlyos kölcsönhatások vényköteles gyógyszerek, gyógynövények, vagy kiegészítőket. Ezért az emberek bármilyen gyógyszert kell kérniük az egészségügyi szolgáltatók, beleértve a gyógyszerész, a kezelés megkezdése előtt.

Az alábbi dózisokat alapuló tudományos kutatás, kiadványok, hagyományos használat, vagy szakértői véleményt. Sok gyógynövény és kiegészítők még nem tesztelték, és a biztonság és a hatékonyság nem bizonyított. Brands lehet másképpen, változó összetevők, még ugyanabban a márka. Az alábbi adagok nem minden termékre vonatkoznak. Érdemes elolvasni a termék címkéjét, és megvitatják dózisok szakképzett egészségügyi szolgáltató a kezelés megkezdése előtt.

A szorongás, a 900 milligramm orbáncfű már szájon át naponta kétszer néhány hétig.

Rák, 0,05-0,50 mg kilogrammonként hipericin- már szájon legfeljebb három hónap.

Enyhe és közepes fokú depresszió, 20-1,800 milligramm orbáncfű már szájon egyszer háromszor 4-52 hétig. Kivonatok orbáncfű alkalmazott vizsgálatokban WS® 5570, WS 5572, WS 5573, ZE 117, STW 3-VI STW3, PM235, LoHyp-57, LI 160, Psychotonin® forte kivonat és Hyperforat® és általában standardizált tartalmaznak 0,3% hipericin- és 2-5% hyperforinnal.

Súlyos depresszió, 900-1,800 milligramm orbáncfű (kivonatok LI 160 és WS® 5570) már szájon át naponta 8-12 hét.

szomatoform rendellenességek

A HIV esetében 0,5 milligramm kilogrammonként hipericin- már szájon át, bizonyíték nélkül részesüljön.

Szorongási zavar

Irritábilis bél szindróma, 450 milligramm orbáncfű már naponta kétszer 12 héten át, bizonyíték nélkül javára.

Az atópiás dermatitis (ekcéma)

Idegi fájdalom, három 900 mikrogramm hipericin- tablettákat szájon két kezelési periódus öt hétig minden.

Mert rögeszmés-kényszeres betegség, 450-1,800 milligramm (standardizált 0,3% hipericin-) vettünk szájon át naponta 12 héten keresztül.

ADHD (gyermek)

csontbetegségek

agydaganatok

Fájdalom miatt égő száj szindróma, 300 milligrammos kapszula orbáncfű (amely hipericin- 0,31% és hiperforin- 3,0%) már szájon át, napi háromszor 12 héten keresztül.

Klimaxos tünetek, 300 milligramm orbáncfű (Kira®) már szájon át, napi háromszor 12 héten 0,4 mg hipericin- cseppek (Hyperforat®) már szájon át naponta 12 héten keresztül.

Depresszió (gyermek)

Menstruáció előtti szindróma (PMS), 300-900 milligramm orbáncfű (standardizált 3,38% hyperforinnal és 0,18% hipericin-) vagy 1360 mikrogramm hipericin- már szájon át naponta két menstruációs ciklust.

Depresszív zavar (súlyos)

Szezonális affektív zavar (SAD), 900 mg és meghatározhatatlan dózisú orbáncfű (LI 160 és Kira®) már szájon egyszer-háromszor naponta vagy anélkül fényterápia 4-8 hét.

Herpesz

A dohányzásról való leszokás, 300 milligramm orbáncfű (LI-160 kivonat) már szájon egyszer vagy kétszer naponta legfeljebb három hónap és egy hét.

Szociális fóbia, 600-1,800 milligramm orbáncfű vették szájon át naponta 12 héten keresztül.

Mert szomatoform rendellenességek, 300 milligramm orbáncfű (LI 160 kivonat) már szájon át naponta kétszer hat hétig.

Atópiás dermatitis, 1,5% hiperforin (verum) krémet alkalmaztak a bőrön naponta kétszer négy hétig.

A psoriasis, orbáncfű kenőcs óta használják naponta kétszer a bőrön négy héten keresztül.

Sebgyógyításra, 20% orbáncfű a vazelin óta használják fel az érintett bőrt naponta háromszor 16 napon át.

ADHD, 300 milligramm orbáncfű (szabványos 0,3% hipericin-) használtak a gyermekek naponta háromszor nyolc héten keresztül, bizonyíték nélkül részesüljön.

Depresszió, 150-1,800 milligramm orbáncfű volt szájon egyszer-háromszor naponta akár nyolc héten át.

Ezek a felhasználások vizsgálták emberekben vagy állatokban. Biztonságossága és hatásossága nem mindig bizonyított. Ezek közül néhány potenciálisan súlyos, és értékelni kell a minősített egészségügyi szolgáltató.

osztályozás logikai

Az alábbi felhasználásokat A hagyomány vagy a tudományos elméletek. Ők gyakran nem tesztelték embereken, és a biztonság és a hatékonyság nem mindig bizonyított. Ezek közül néhány potenciálisan súlyos, és értékelni kell a minősített egészségügyi szolgáltató.

Orbáncfű zavarhatja az utat a test feldolgozza különböző gyógyszerek használatával a máj “citokróm P450” enzimrendszert. Ennek eredményeként, a szintek ezen gyógyszerek növelhető a vérben (okozó fokozott hatások vagy mellékhatások), vagy csökkent a vérben (ami csökkentheti hatások). Példák a gyógyszerek, amelyek hatással lehet a orbáncfű ilyen módon többek között a karbamazepin, ciklosporin, irinotecan, midazolam, nifedipin, a szimvasztatin, a teofillin, a warfarin, vagy HIV-gyógyszerek, mint a nem-nukleozid reverz transzkriptáz inhibitorok (NNRTI-k) vagy a proteáz inhibitorok ( PI-k). Az US Food and Drug Administration (FDA) arra utal, hogy a betegek a HIV / AIDS figyelembe PI-k vagy NNRTI-kerüljék orbáncfű.

Orbáncfű megváltoztathatja a vérzés kockázatát, ha hozott gyógyszerek, amelyek fokozzák a vérzés kockázatát. Néhány példa közé tartoznak az aszpirin, véralvadásgátlók ( “vérhígítók”), mint a warfarin (Coumadin®) vagy heparin, anti-vérlemezke-gyógyszerek, mint például a clopidogrel (Plavix®), és a nem-szteroid gyulladásgátló gyógyszerek, mint az ibuprofen (Motrin®, Advil ®) vagy a naproxen (Naprosyn®, Aleve®).

Az orbáncfű megváltoztathatja a vércukorszintet. Óvatosan kell eljárni, amikor a gyógyszerek, amelyek szintén befolyásolhatják a vércukorszintet. Az emberek a drogok cukorbetegség szájon vagy inzulin szorosan ellenőrizni kell egy egészségügyi szakember, köztük a gyógyszerész. Gyógyszeres kezelés módosítása szükséges lehet.

klimaxos tünetek

Az orbáncfű befolyásolhatja a vérnyomást. Óvatosan kell eljárni az ember vesz gyógyszerek befolyásolják a vérnyomást.

Idegi fájdalom

Az orbáncfű is kölcsönhatásba léphet 5HT1-agonisták (triptánokat), ügynökök a szemnek, ügynökök a bőr, ügynökök a gyomor és a belek, a szerek, amelyek az idegrendszert érintő, olyan szerek, amelyek befolyásolják az immunrendszert, olyan szerek, amelyek károsíthatják a májat , anesztetikumok, alkohol, szorongás elleni szerek, antibiotikumok, antidepresszáns szerek, gombaellenes szerek, antihisztaminok, gyulladáscsökkentő szerek, rákellenes szerek, antipszichotikumok, antiretrovirális szerek, antivirális szerek, benzodiazepinek, kalciumcsatorna-blokkolók, a karbamazepin, szívglikozidok, klórzoxazon, koleszterin- csökkentő szerek, klozapin, fogamzásgátlók, a kortikoszteroidok, ciklosporin, a dextrometorfán, a digoxin, gyógyszerek, amelyek csökkenthetik görcsküszöböt, ösztrogének, termékenység szerek, fexofenadin, szívritmus-szabályozó szereket, hepatotoxinok, HMG-CoA reduktáz inhibitorok, hormonális szerek, loperamid (Imodium® ), metil-fenidát, a monoamin-oxidáz inhibitorok (MAOI-k), hangulat stabilizáló, morfin, a nem-nukleozid reverz transzkriptáz inhibitorok (NNRTI-k), az omeprazol, az opiátok, a fájdalomcsillapítók, PDE5 szelektív inhibitorok, a P-glikoprotein-szabályozott gyógyszerek, fotoszenzitív szerek, proteáz inhibitorok, nyugtatók, szelektív szerotonin reuptake inhibitorok (SSRI-k), a dohányzás abbahagyását szerek, a tesztoszteron, a teofillin, pajzsmirigy hormonok, a triciklusos antidepresszánsok (TCA-k), Viagra®, fogyás szerek, sebgyógyító szerek, zolpidem.

Az orbáncfű zavarhatja, ahogy a test feldolgozza gyógynövények és kiegészítők segítségével a máj “P450” enzim rendszer. Ennek eredményeként, a szintek ezek a gyógynövények és táplálékkiegészítők növelhető a vérben (okozó fokozott hatások vagy potenciálisan súlyos káros reakciók) vagy csökkent a vérben (ami csökkentheti a kívánt hatást).

Orbáncfű megváltoztathatja a vérzés kockázatát, ha figyelembe gyógynövények és kiegészítőket, amelyek úgy vélik, hogy növelje a vérzés kockázatát. Több esetben vérzést is jelentettek a Ginkgo biloba, és kevesebb esetben fokhagymás fűrészpálma.

Az orbáncfű megváltoztathatja a vércukorszintet. Óvatosan kell eljárni, ha a gyógynövények vagy kiegészítőket is megváltoztathatja vércukorszint. Vércukorszintjét felügyelet és dózisok módosítására lehet szükség.

Az orbáncfű befolyásolhatja a vérnyomást. Óvatosan kell eljárni az emberek figyelembe gyógynövények és kiegészítők, amelyek befolyásolják a vérnyomást.

Az orbáncfű is kölcsönhatásba az alkohollal, érzéstelenítők, szorongás elleni gyógynövények és kiegészítők, antibiotikumok, antidepresszánsok gyógynövények és kiegészítők, gombaellenes szerek, antihisztaminok, gyulladáscsökkentő gyógynövények és kiegészítők, rákellenes gyógynövény és kiegészítők, antioxidánsok, antipszichotikumok, antivirális gyógynövények és kiegészítők , szívglikozidok, chasteberry, koleszterinszint-csökkentő gyógynövények és kiegészítők, fogamzásgátlók, a termékenység gyógynövények és kiegészítők, szívritmus-szabályozó gyógynövények és kiegészítők, gyógynövények és kiegészítők a szemnek, gyógynövények és kiegészítők a bőr, gyógynövények és kiegészítők a gyomor és a belek , gyógynövények és kiegészítők, amelyek befolyásolják az idegrendszert, gyógynövények és kiegészítők, amelyek befolyásolják az immunrendszert, gyógynövények és kiegészítők, amelyek károsítják a májat, gyógynövények és kiegészítők, hogy az alacsonyabb rohamküszöböt, hormonális gyógynövények és kiegészítők, a vas, a melatonin, monoamin-oxidáz gátlók (MAOI) , hangulat stabilizátorok, neurológiai gyógynövények és kiegészítők, a fájdalomcsillapítók, a P-glikoprotein szabályozott gyógynövények és kiegészítők, fényérzékenyítő gyógynövények és kiegészítők, fitoösztrogének, nyugtatók, szelektív szerotonin visszavétel gátlók (SSRI-k), a dohányzás abbahagyását gyógynövények és kiegészítők, pajzsmirigy hormonok, triciklikus antidepresszánsok ( TCA-k), macskagyökér, fogyás gyógynövények és kiegészítők, sebgyógyulási gyógynövények és kiegészítők.

Ez az információ alapján, profi szinten monográfia szerkesztett és lektorált által hozzájárulnak az Natural standard Research Collaboration ().

Obszesszív-kompulzív zavar (OCD)

monográfia módszertan

Fájdalom (égő száj szindróma)

Adhiperforin, Amber touch-and-gyógyítani, aminosavak, árnika az idegek, balzsam-of-harcos seb, balsana, bassant, Blutkraut, BOSSANT, Calmigen®, corancillo, dendlu, ördög scorge, Eisenblut, flor de São João, a flavonoidok , FUGA daemonum, goatweed hartheu, heofarigo on, herba de millepertius, herba Hyperici, Herrgottsblut, Hexenkraut, hierba de San Juan (spanyol), hipericão (portugál), hipérico (spanyol), hipericon, HP, hyperforinnal, hipericin, Hypericum ZE 117, Hypericum perforatum L., izoramnetin, Jarsin, Johanniskraut, klammath gyom, Liebeskraut, LI 160, LoHyp-57, uram Isten csoda növény, a melatonin, millepertius pelicao, naphthodianthrones, oligomer procyanidines, perforált, a phloroglucinols, Pinillo de oro, PM235, pseudohypericin , kvercetin, gyanta rózsa, rutin, Sedariston®, SJW, SJW kivonat LI 160, orbáncfű WS 5572, STW 3-VI tenturotou, Teufelsflucht érintse és gyógyítani, Walpurgiskraut (német), witcher gyógynövény, WS® 5570, WS 5572, WS 5573, xanthonok, ZE117.

Fájdalomcsillapítás (műtét után)

Az US Food and Drug Administration nem szigorúan szabályozzák gyógynövények és kiegészítők. Nincs garancia arra, az erő, a tisztaság, illetve termékek biztonságát, és hatásai eltérőek lehetnek. Mindig olvassa el a termék címkéjét. Ha olyan betegsége van, vagy szed-e más gyógyszereket, gyógynövényeket, illetve kiegészítők, beszéljen egy képzett egészségügyi szolgáltató, mielőtt egy új terápia. Beszéljünk egy egészségügyi szolgáltató azonnal, ha mellékhatásokat észlel.

A premenstruációs szindróma (PMS)

Szezonális affektív zavar (SAD)

Kerüljük az emberek ismert allergia vagy érzékenység az orbáncfű vagy bármely része.

Ritkán allergiás bőrreakciók, beleértve a kiütés és viszketés, számoltak be.

Kiterjedt kutatás támogatja a biztonságos használatát orbáncfű egy rövid ideig (<3 hónap) ajánlott dózisban az egyének, hogy hiányzik más gyógyszert bevitel. Az orbáncfű okozhat szorongás, fejfájás, izomgörcsök, izzadás, gyengeség, szájszárazság, a bőr irritációját. Használja óvatosan használata orbáncfű révén metabolizálódó gyógyszerekkel citokróm P450, például csökkent a kábítószer-hatékonyság előfordulhat. Orbáncfű kockázatát növelheti a fényérzékenység. Használja óvatosan emberek érzékeny bőrre, vagy azoknál, akik fényérzékenyítő gyógyszereket. Orbáncfű növelheti a szerotonin szindróma kockázata. Használja óvatosan ember vesz szerek növelik a szerotonin szindróma. Az orbáncfű eredményezheti megváltozott menstruációs vérzés, vérzés, a nem kívánt terhességek és a hormonszint változások. Használja óvatosan szedő nőknél fogamzásgátló vagy más ösztrogén szerekkel szájjal. Az orbáncfű megváltoztathatja gyógyszer szintjét. Használata óvatosan az emberek figyelembe szerek bakteriális vagy gombás fertőzések, ügynökök a merevedési zavarok, szorongás elleni ágensek, antihisztaminok, termékenység szerek, P-glikoprotein szerek, fájdalomcsillapítók, vagy a teofillin. Az orbáncfű okozhat mánia vagy pszichózis. Használja óvatosan mentális betegségek és azok beveszi. Az orbáncfű lehet változtatni, hogy a cukor feldolgozása a szervezetben. Használja óvatosan cukorbetegek vagy szedők antidiabetikus szerek. Az orbáncfű okozhat magas pajzsmirigy-stimuláló hormon (TSH). Használja óvatosan emberek pajzsmirigy rendellenességek vagy azok felhasználásával pajzsmirigy hormonok. Használja óvatosan az emberek a szürkehályog miatt közötti lehetséges kapcsolat egyik eleme az orbáncfű és a szürkehályog. Az orbáncfű okozhat gyomorégés, étvágytalanság, hasmenés, hányinger, hányás, székrekedés. Használja óvatosan emberek gyomor és a belek problémákat. Az orbáncfű májkárosodást okozhat. Használja óvatosan emberek májbetegségben vagy szedő szerek, amelyek károsíthatják a májat. Az orbáncfű megváltoztathatják a vérnyomást, ami fokozott vagy egyenetlen szívverés. Használja óvatosan az emberek a magas vérnyomás vagy a szívritmuszavarok. Az orbáncfű duzzanatot okozhat. Legyen óvatos az ember hajlamos arra, hogy a duzzanat. Bőrbetegségek A dohányzásról való leszokás Az orbáncfű szédülést okozhat, fáradtság, álmatlanság, problémák az idegrendszer, a bőr bizsergő vagy szúró, és idegi fájdalom. Használja óvatosan ember vesz befolyásoló szerekkel az idegrendszert. Orbáncfű csökkentheti a görcsküszöböt. Használja óvatosan egyének rohamok, és gyógyszereket, amelyek csökkentik a görcsküszöböt. Az orbáncfű csökkentheti a koleszterin gyógyszer-koncentráció és fokozhatja a koleszterin. Használja óvatosan az emberek a magas koleszterinszint és a szedők szerek alacsonyabb koleszterin szintje. Az orbáncfű is serkenti az egyes hormonok. Használja óvatosan hormonális szerek. Kerüljük az emberek egy ismert allergia vagy érzékenység az orbáncfű vagy bármely része. Az orbáncfű csökkent szintje gyógyszerek a HIV / AIDS. Kerüljük a HIV / AIDS, aki szedi proteáz-inhibitorok, nem-nukleozid reverz transzkriptáz inhibitorok, amint azt az US Food and Drug Administration (FDA). Az orbáncfű csökkent szintje a gyógyszerek, amelyek elnyomják az immunrendszert. Kerüljük a fogadó személyek transzplantáció és figyelembe szerek elnyomják az immunrendszer (különösen ciklosporin). Kerüljük az emberek öngyilkossági gondolatok. szociális fóbia Fogyás Sebgyógyulás HIV Irritábilis bél szindróma (IBS) Felhasználása A hagyomány vagy elmélet Az orbáncfű eredményezett a nehéz érzéstelenítés kiváltására és a pihenés. Kerüljük a műtét előtt. Az orbáncfű használható daganatellenes szerek, romolhat a hatékonyság és a kezelési hibák miatt. Kerüljük a használó emberek daganatellenes szerek. Az orbáncfű vezethet jelentősen csökkenti a digoxin hatékonyságát. Kerülje a szívritmus-glikozidok, például digoxin. Az orbáncfű csökkentheti hatékonyságát szerek vékony vér. Ne használja az embereket, hogy vérzékenységben vagy szedők gyógyszerek vékony vér. Kerüljük a terhes és szoptató nők miatt az információ hiánya. Hiányoznak a tudományos bizonyítékok felhasználásának orbáncfű terhesség vagy szoptatás alatt. Anyzewska M, Kowalczuk A, Lozak A, et al. Meghatározása teljes hypericins az orbáncfű és növényi gyógyszerek. Acta Pol.Pharm. 2010,67 (6): 586-592.; Bitran S, Farabaugh AH, Ameral VE, et al. Do korai változások a HAM-D-17 szorongás / szomatizációval tényező befolyásolják a kezelés kimenetele között depressziós járóbetegek? Összehasonlítása két kontrollált vizsgálatok orbáncfű (Hypericum perforatum) vs. SSRI. Int.Clin.Psychopharmacol. 2011,26 (4): 206-212.; Canning S, Waterman M, Orsi N, et al. A hatékonyság Hypericum perforatum (orbáncfű) kezelésére premenstruációs szindróma: egy randomizált, kettős-vak, placebo-kontrollált vizsgálatban. CNS.Drugs 2010,24 (3): 207-225.; Clewell A, Barnes M, Endres JR, et al. Hatékonyságának és tolerálhatóságának értékelése helyileg alkalmazott tartalmazó réz-szulfát és Hypericum perforatum a betegek herpesz bőrelváltozások: összehasonlító, randomizált, kontrollált vizsgálatban. J.Drugs Dermatol. 2012,11 (2): 209-215.; Couldwell WT Surnock AA, Tobia AJ, et al. Egy fázis 1/2 vizsgálatot a szájon át beadott szintetikus hipericin- a kiújuló malignus gliomák. Rák 11-1-2011,117 (21): 4905-4915.; Ghazanfarpour M, Kaviani M, Asadi N, et al. Hypericum perforatum kezelésére premenstruációs szindróma. Int.J.Gynaecol.Obstet. 2011,113 (1): 84-85.; Hojo Y, Echizenya M, Ohkubo T, et al. Gyógyszer interakció a orbáncfű és a zolpidem egészséges egyénekben. J.Clin.Pharm.Ther. 2011,36 (6): 711-715.; Laakmann E, Grajecki D, Doege K, et al. Hatékonyságát Cimicifuga racemosa, Hypericum perforatum és Agnus castus kezelésében klimaxos panaszok: rendszeres felülvizsgálatát. Gynecol.Endocrinol. 2012,28 (9): 703-709.; Najafizadeh P, Hashemian F, Manszúri P, et al. Az értékelés a klinikai hatása lokális Orbáncfű (Hypericum perforatum L.) plakk típusú pikkelysömör: a kísérleti tanulmány. Australas.J.Dermatol. 2012,53 (2): 131-135., Rook AH, Fa GS, Duvic M, et al. Egy fázis II, placebo-kontrollos vizsgálatban fotodinámiás kezelés lokális hipericin- és a látható fény besugárzás kezelésében cutan T-sejtes limfóma, pikkelysömör. J.Am.Acad.Dermatol. 2010,63 (6): 984-990.; Saito YA, Rey E, Almazar-Elder AE, Harmsen WS, et al. Egy randomizált, kettős-vak, placebo-kontrollált vizsgálatban orbáncfű kezelésére irritábilis bél szindróma. Am.J.Gastroenterol. 2010,105 (1): 170-177.; Samadi S, Khadivzadeh T, Emami A, et al. A hatás a Hypericum perforatum a sebgyógyulás és hegek császármetszéssel. J.Altern.Complement Med. 2010,16 (1): 113-117., Sarris J, Panossian A, Schweitzer I, et al. Gyógynövény a depresszió, szorongás és álmatlanság: felülvizsgálatát pszichofarmakológia és klinikai bizonyíték. Eur.Neuropsychopharmacol. 2011,21 (12): 841-860., Singer A, Schmidt M, Hauke ​​W, et al. A válasz időtartamát követően az enyhe vagy közepesen súlyos depresszióban hypericumcsoportba STW 3-VI, citalopram és a placebo: a reanalízis az adatok egy kontrollált klinikai vizsgálat. Phytomedicine. 6-15-2011,18 (8-9): 739-742., Tardivo JP, Wainwright M és Baptista MS. Helyi klinikai phototreatment herpesz fertőzés Sao Paulo. Photodiagnosis.Photodyn.Ther. 2012,9 (2): 118-121. Ez a tényeken alapuló monográfia állítjuk elő, a Természettudományi standard kutatási együttműködés