Utazási betegségek és oltások

Szerezd meg a megfelelő utazási oltások, és kövesse az alábbi tanácsokat, hogy csökkentse a kockázatot közönséges fertőző betegségek., Víz és az élelmiszer-biztonság, rovarcsípések, Utazók hasmenése, malária Dengue HIV és szexuális úton terjedő betegségek, hepatitis A, hepatitis B, tífusz, sárgaláz ; Veszettség; agyhártyagyulladás

körülbelül egészséges marad külföldön

Utazás-egészségügyi szakértők tanácsot készül utazás 4-6 héttel az utazás előtt, különösen, ha szüksége van a védőoltások.

“Az oltás csak az egyik eleme védi magát a fertőző betegségek,” mondta professzor David Hill igazgatója, a Nemzeti Üdülési egészségügyi hálózat és Központ (NaTHNaC).

A víz és az élelmiszer-biztonság külföldön

UK lakosok látogató származási országukba is kell oltani, mint bármely mentességet lehet, hogy épül fel a korábban hazájukban csökkenni fog idővel.

Számos fertőző betegségek közvetíti a szennyezett élelmiszer és a víz, és a rovarcsípések.

Ön csökkentheti a kockázatát, ezeket a betegségeket a következő néhány alapvető irányelveket

“Meg kell csak enni frissen elkészített étel, amely alaposan főtt és szolgált gőzölgő”, mondja professzor Hill.

Utazók hasmenése van a leggyakoribb betegség az emberek utaznak az Egyesült Királyságban a fejlődő országokban. Ez okozta evés vagy ivás szennyezett étel vagy víz. Foods legnagyobb valószínűséggel okoznak TD azok, amelyek nem voltak alaposan fűtött vagy maradtak ki, szobahőmérsékleten.

Ön csökkentheti a kockázatát TD követve a jó étel és a víz higiéniai gyakorlatot. Ha Önnél TD, igyon rendszeresen a kiszáradás megelőzése érdekében. A legtöbb esetben a TD csak utolsó néhány nap, de érdemes csomagolni gyógyszert.

Elkerülve rovarcsípés

Tudjon meg többet a megelőzésére hasmenés.

A malária súlyos és néha halálos kimenetelű betegség, amely gyakori a trópusi országokban. Ez terjedt éjjel-harapás nőstény szúnyogok kezében egy parazita nevezett Plasmodium. Körülbelül 1750 ember évente visszatér az Egyesült Királyságban a malária. Legtöbbjük elkapni, mert nem vállal semmilyen tablettát, vagy nem veszi ki a megfelelőket a területeken meglátogatott.

Keresse fel orvosát, vagy menjen egy utazási klinika konkrét tanácsokat és a megfelelő tablettákat az ország amit keres az utazás előtt. Elkerülve szúnyogcsípés is csökkenti a kockázatot.

Traveller Alex Cheatle elmondja, hogyan tanult a nehezebb utat, amikor úgy döntött, hogy hagyja abba a malária tablettát alatt éjjel-világ utazás. Olvasd Alex történetét.

Tudjon meg többet a malária megelőzésére.

Utazók hasmenése (TD)

Dengue egy vírus által terjesztett egy fertőzött Aedes szúnyog, ami általában harap a nap folyamán. A dengue-láz veszélye olyan területeken, mint Délkelet-Ázsiában, a Karib-térségben és Dél-Amerikában. A legjobb módja, hogy elkerüljék a fertőzés elkerülése érdekében szúnyogcsípés.

A tünetek közé tartozik a láz, fejfájás, izomfájdalom, ízületi fájdalom és, bizonyos esetekben, a kiütés. A betegség általában tart egy pár nap, és súlyos szövődmények nem gyakoriak. Nincs külön antivirális kezelést. Tünetek, például láz és fejfájás lehet egyedileg kezelik.

Tudjon meg többet a dengue.

A nem biztonságos szexuális magatartás ki utazókat HIV és a szexuális úton terjedő fertőzések (nemi betegségek), mint a gonorrhoea, chlamydia vagy a szifilisz. Túlzott alkoholfogyasztás csökkentheti a gátlásokat, és akkor nagyobb a valószínűsége, hogy a biztonságos szex.

Kerüljük szex egy új vagy ismeretlen partner, és mindig használjon óvszert. Az óvszer lehet kapni a fejlődő országokban nem lehet megbízható, így vásárolni őket az Egyesült Királyságban, és vigye magával.

Tudjon meg többet a nemi úton terjedő betegségek.

Hepatitis A vírus okozza. Ez fogott az élelmiszer vagy víz került szennyezett emberi ürüléket. Foods, hogy nőnek a földhöz közel, mint a szamóca, saláta, különösen kockázatos. Rákfélék, hogy a takarmány a tengerfenéken, mint például az osztriga és kagyló, szintén kockázatot.

Malária

A fertőzött emberek átadni a vírust, ha nem követik a megfelelő higiéniai gyakorlatot. A korai tünetek közé tartozik a gyengeség, étvágytalanság, hányinger és láz, majd a fellépő sárgaság. Rendkívül hatékony hepatitis A vakcinák állnak rendelkezésre, és figyelembe kell venni a legtöbb utazó.

Tudjon meg többet a hepatitis megelőzésében A.

A hepatitisz B által okozott egyik leggyakoribb vírusok világszerte. Ez az egyik fő oka a krónikus májbetegség és a májrák. A tünetek közé tartozik az influenza-szerű panaszok, étvágytalanság, hányinger, hasmenés, hasi fájdalom és sárgaság.

A vírus terjed nemi közösülés útján, vérátömlesztés, szennyezett tűk (beleértve a tetoválás tű) és rosszul sterilizált orvosi és fogorvosi eszközök. Magas kockázatú régiók közé tartozik a szub-szaharai Afrikában, Délkelet-Ázsiában és a csendes-óceáni szigeteken. A vakcina áll rendelkezésre azok veszélyeztetettek a hepatitis B

Tudjon meg többet a hepatitis B

Tífusz egy potenciálisan halálos betegség okozta baktériumok Salmonella typhi. Úgy megszerzett szennyezett étel vagy víz területeken rossz higiéniai. Az indiai szubkontinens rendelkezik a legmagasabb előfordulási tífusz.

A tünetek közé tartozik a hirtelen láz, erős fejfájás, hányinger, hasi fájdalom, étvágytalanság, székrekedés vagy hasmenés. Védőoltás ajánlott utazók látogatják a magas kockázatú területeken.

Tudjon meg többet a megelőzésére tífusz.

Dengue

Sárgaláz vírusos betegség által továbbított fertőzött szúnyogok a trópusi területeken a szub-szaharai Afrikában és Dél-Amerikában. A korai tünetek közé tartozik a fájó, láz, fejfájás, étvágytalanság, hányinger és hányás. Súlyos esetekben ez vezethet szervi elégtelenség és halál. A betegség Védőoltással megelőzhető és ritka utazók. Egyes országok megkövetelik, hogy kell oltani a sárgaláz elleni feltételeként bejegyzést.

Tudjon meg többet a megakadályozása a sárgaláz.

HIV és szexuális úton terjedő betegségek

A veszettség vírus okozza, amely megtámadja a központi idegrendszert. Amikor eléri az agyat, okoz duzzanat, gyulladás és a halál. A vírus a nyál a fertőzött állatok, beleértve a kutyák és a denevérek, és át az emberre a harapás vagy karcolások.

Afrika, Ázsia és Dél-Amerika veszettség veszélyeztetett területeket. Védőoltás tanácsos az utazás előtt a magas kockázatú területeken. Ha kapsz egy falatot, vagy karcolás egy potenciálisan fertőzött állat, mossuk le a sebet szappannal és vízzel, és kérjen sürgős orvosi ellátást.

Tudjon meg többet a megelőzésére veszettség.

Meningitis a duzzanat a bélés körül az agy és a gerincvelő, amely által okozott különböző típusú baktériumok. A korai tünetek közé tartozik a láz, fejfájás, hányinger és hányás, akárcsak sok enyhe betegségek. A baktériumok, amelyek jelen vannak az orr és torok, el lehet vezetni emberről emberre szoros és rendszeres kapcsolat révén köhögés, tüsszentés és megcsókolta.

Agyhártyagyulladás kockázati területek közé tartozik a szub-szaharai Afrikában, ahol az éves járvány. A vakcinák állnak az utazók látogató magas kockázatú területek, bár a meningitis kialakulásának kockázata a turisták alacsony. Védőoltás agyhártyagyulladás elleni követelmény zarándokok részt Hajj vagy Umrah Szaúd-Arábiában.

Hepatitisz A

Hepatitisz B

Tudjon meg többet a megelőzésére agyhártyagyulladás.

Tífusz

Sárgaláz

Veszettség

Agyhártyagyulladás

Utazás egészség

Utazás egészségügyi tanácsadás

Utazási oltások

Utazás egészség

brucellózis

Utazási egészségügyi infomation minden országban a világon

Ismerje meg az oltások rendelkezésre álló utasok, és a betegségek azok véd

Tűzoltóknak külföldre utazó személy. Szerezd meg a tényeket a malária, utazási oltások, EHIC, utasbiztosítás, MVT és jet lag

Brucellózis egy bakteriális fertőzés, amely származik állatokban. Megtalálható számos részén a világon, de ritka a legtöbb fejlett országban