ügyelve a hang

Mi hangja?

Honnan tudod, hogy ha a hang nem egészséges?

Mi okozza hang probléma?

Tippek, hogy megakadályozzák hang problémák

Mi kutatás hang az támogató?

Hol találok további információt hang- és hang betegségek?

A hangod termeli rezgés a vokális redők, amelyek két sáv sima izomszövet, hogy vannak elhelyezve egymással szemben a gége. A gége között található az alapja a nyelv és a tetején a légcső, amely a járat a tüdőbe (lásd az ábrát).

Ha nem beszél, a vokális redők vannak nyitva, így lélegezni. Amikor itt az ideje, hogy beszéljen, de az agy orchestrates eseménysorozatot. Az ének redők snap miközben a levegő a tüdőbe fúj múltban, így rezeg. A rezgések előállítására hanghullámokat, hogy utazni a torok, az orr és a száj, ami jár, mint rezonáló üreg modulálják a hangot. A minőség a hang-a hangmagasság, hangerő, és hangszín határozza meg a mérete és alakja a vokális redők és a rezonáló üregek. Ez az, amiért az emberek hangját hangzik annyira más.

Sokan használják a hangjukat a munkájukért. Énekesek, tanárok, orvosok, ügyvédek, ápolók, értékesítési emberek, és szónokok között, akik megterhelik a hangjukat. Ez teszi őket kialakulásának kockázata hang problémák. A szakértők becslése szerint 17,9 millió felnőtt az Egyesült Államokban van betegségek vagy rendellenességek hang. Néhány ilyen betegségek el lehet kerülni, hogy vigyázzon a hangját.

Ha a válasz “igen”, hogy minden a következő kérdések, akkor lehet, hogy egy hang probléma

Ha úgy gondolja, hogy van egy hang probléma, forduljon orvoshoz, hogy meghatározza a kiváltó ok. Az orvos, aki specializálódott betegségek vagy rendellenességek a fül, az orr és a torok, és aki a legjobban diagnosztizálni egy hang zavar, egy otolaryngologist (ó-toe-lar-in-GAH-luh-jist), néha egy ENT. A otolaryngologist utalhat, hogy a beszéd-nyelv patológus. A beszéd-nyelv patológus segíthet javítani az utat használja a hangját.

Okai hang problémák közé

A legtöbb hang problémák megfordítható úgy, hogy a kiváltó ok vagy sorozatán keresztül viselkedési és sebészeti kezelések.

olthassa

Fenntartani az egészséges életmód és táplálkozás

Használja hangját bölcsen

A National Institute on süketség és egyéb kommunikációs zavarok (NIDCD) támogatja a kutatási, amely magában foglalja a laboratóriumi vizsgálatok, hogy megértsük a betegségek és hangsúlyozza, hogy árthat a hang, és a klinikai kutatás, hogy teszteljék az új módszereket, hogy diagnosztizálására, kezelésére, gyógyítására vagy hang rendellenességek.

A kutatók felfedezése, hogy az agy szabályozza az izmok és az idegek a gége és a nyelv, és hogy ezek a struktúrák mozog termelni beszédet. Ez az információ segíthet más tudósok a hatékonyabb kezelési körülmények között, például ének szeres bénulás és görcsös dysphonia, ami károsíthatja a hang. Az is segíthet, a kutatók olyan új rehabilitációs stratégiák minőségének javítása az élet az emberek kétségbe súlyos hang rendellenességek.

Egy másik terület, érdekes a kutatók számára fejleszt csere szövetek javítja a sérült vokális kiszáll. NIDCD finanszírozott tudósok teszteli az ember alkotta és biológiai anyagok és őssejt technológiák, amelyek esetleg felhasználható mérnök új vokális szeres szöveteket, valamint ösztönző módszerek ideg újulat kezelésére gége bénulás.

A kutatók azt is vizsgálják, milyen új módokon értékelni vokális betegségek és tesztelése az új módszerek hang terápia emberek növedékek a vokális redők. A kutatás folytatódik, hogy vizsgálja meg a módját, hogy megakadályozzák hegesedés a vokális szeres sérülés után, és kezelje vokális hegesedés, ha bekövetkezik. További folyamatban lévő kutatások célja, hogy megértsük azokat a mechanizmusokat a gége papillomatosis által okozott HPV (humán papillomavírus), és dolgozzanak ki új gyógyszeres kezelések a betegség.

New elleni technikák korfüggő gyengesége a gége izmai rendelkeznek azzal a potenciállal, hogy megakadályozzák hang rendellenességek a népesség elöregedése. Újabb eredmények NIDCD finanszírozott kutatók kimutatták, hogy egy állat modell az öregedés hang, hangképzés gyakorlatok segítettek az izmok, a gége erős marad.

Mivel a tanárok magas előfordulási ének rendellenességek, a fejlesztését támogatja az oktatási honlap a tanárok számára az egészséges viselkedés és védelmét a hangjukat. Az is támogatja hatékonyságára vonatkozó kutatás hang higiéniai oktatás és hang termelés tanárok képzése.

A fenntartja a könyvtár a szervezetek, amelyek tájékoztatást adnak a normális és rendezetlen folyamatok hallás, egyensúly, íz, illat, hang, beszéd és nyelv.

Használja a következő kulcsszavakat, hogy segítsen megtalálni a szervezetek, hogy válaszoljon a kérdésekre, és információt nyújt hang- és hang rendellenességek

kormány Pub. No. 14-5160; Frissítve április 2014