tünetei fülgyulladás – téma áttekintése

Fülfájás lehet az első tünete egy fülfertőzés, különösen akkor, ha közepesen súlyos vagy súlyos fülfájás alatt vagy röviddel azután van egy hideg. Egyéb tünetei fülgyulladás lehetnek

Ezek a tippek segíthetnek elkerülni, hogy úszó ea; Legyen óvatos, amikor takarítás a füle. A legtöbb orvos nem javasolják a pamut törlőkendő, hacsak nem használja, hogy tisztítsa meg kívülről a fülébe. Ehelyett, törölje le a külső fül egy tiszta törülközőt. Ne ásni a hallójáratba, és soha ne használjon hegyes tárgyat. Karcolás a bőr a hallójáratot hagyja baktériumok bejutni a bőr alá és fertőznek; Kerüljük füldugót, ha lehetséges. Ezek irritálhatják a hallójárat; Úszás után, dönthető és rázza …

Szövődményei egy középfül fertőzés által okozott egyéb komoly problémák.

Ha tünetei fülgyulladás, vagy úgy gondolja, hogy komplikációk fülgyulladás fejlődnek, forduljon orvoshoz, hogy értékelni.

Duzzanat, hő, vagy érzékenység körül vagy a fül mögött; Bőrpír a fül, hallójárat, vagy körüli bőr vagy a fül mögött; Elvezetés a fülébe, hogy nem úgy néz ki, mint a fülzsír; Viszketés a fül vagy a hallójáratot; Láz.

Fülfájás és a láz okozta középfülgyulladás (heveny középfülgyulladás), különösen, ha megfázásos tünetek, például orrfolyás vagy orrdugulás vagy köhögés, jelen volt néhány napig; Fülfájás is okozhatja a folyadékkal telt hólyagot a dobhártya (hólyagos myringitis); Viszketés, teltségérzet a fülben, és fájdalom, hogy rosszabb, ha rágja, nyomja meg a “tag” előtt a füléhez vagy kígyózik a fülcimpa lehet fertőzés okozza a hallójárat (otitis externa); Lehet, hogy egy fertőzés a külső fül (cellulitis).

Bőrpír, duzzanat, fájdalom a fül mögött, és a láz okozta fertőzés a csont füle mögött helyezkedik el (masztoiditisz). A fájdalom egyre rosszabb, ha megnyomja a csont a fül mögött. Ez a fertőzés ritka, és általában akkor fordul elő 10-14 nap után a középfül fertőzés; Fejfájás súlyos nyaki merevség, ingerlékenység, zavartság és aluszékonyság okozhatja fertőzés a bélés az agy (agyhártyagyulladás); Súlyos szédülés (vertigo) és hallásvesztés által okozott duzzanat és irritáció a belső fül (labyrinthitis).