tünetei és okai

Vannak, akik a pitvarfibrillációban nincsenek tünetei, és nincs tisztában az állapotukkal, amíg ez napvilágra került a fizikális vizsgálat. Azok, akik nem rendelkeznek a pitvarfibrilláció tüneteit tapasztalhatnak jelek és tünetek, mint a

A pitvarfibrilláció lehet

Tünetek

Ha bármilyen tünet pitvarfibrilláció, hogy egy találkozót az orvos. Orvosa az EKG annak meghatározására, hogy a tünetek kapcsolódnak pitvarfibrilláció vagy más szívritmuszavar (aritmia).

Okoz

Ha mellkasi fájdalom, forduljon sürgősségi orvosi segítséget azonnal. Mellkasi fájdalom azt jelezheti, hogy te szívrohama.

Kockázati tényezők

Pitvarfibrilláció szabálytalan, és gyakran szapora szívverés, amely akkor jelentkezik, amikor a két felső kamarák a szív (pitvarok) tapasztalat kaotikus elektromos jeleket.

szövődmények

Szíved négy kamra – két felső kamra (pitvarok) és két alsó kamra (kamrák). Ezen belül a jobb felső kamra a szív (jobb pitvar) egy csoportja nevezett sejtek szinuszcsomóból. Ez a szív természetes pacemaker. Szinuszcsomóból termel az impulzus, amely rendszerint kezdődik minden szívverés.

Normális esetben az impulzus halad át először a pitvarok, majd egy összekötő út között, a felső és az alsó kamra a szív úgynevezett pitvar-kamrai (AV) csomópontot. Mivel a jel áthalad a szinusz csomó a pitvarok, ők szerződést, pumpáló vért a pitvarból a kamrákba alább. Mivel a jel áthalad a AV csomó a kamrákba, jelez a kamrák szerződés vért pumpál ki a szervezetben.

In pitvarfibrilláció, a felső kamarák a szív (pitvarok) tapasztalat kaotikus elektromos jeleket. Ennek eredményeként, ezek tegez. Az AV csomó – az elektromos összeköttetést a pitvarok és a kamrák – bombázzák impulzusok próbál átjutni a kamrákba.

A kamrák is legyőzte gyorsan, de nem olyan gyorsan, mint a pitvarok, mivel nem minden impulzusok eljutnak. Ennek az az oka, hogy az AV csomó olyan, mint egy autópálya felhajtás – csak annyi a járművek kap egyszerre.

Az eredmény egy gyors és szabálytalan szívverés. A pulzusszám pitvarfibrillációban terjedhet 100-175 ütés percenként. A normál tartomány egy pulzusszám 60-100 ütés percenként.

Rendellenességek vagy károsíthatja a szív szerkezetét a leggyakoribb oka a pitvarfibrilláció. Lehetséges okok pitvarfibrilláció közé

Azonban néhány ember, akik pitvarfibrilláció nincs szíve hiba vagy kár, a nevezett állapot magányos pitvarfibrilláció. Ebben magányos pitvarfibrilláció, az ok gyakran tisztázatlan, és a súlyos szövődmények ritkák.

Pitvarlebegés hasonló pitvarfibrilláció, de a ritmust a pitvarok több szervezett és kevésbé kaotikus, mint a kóros minták közös pitvarfibrilláció. Néha előfordulhat, hogy pitvarlebegésben hogy alakul a pitvarfibrilláció és fordítva.

A kockázati tényezők a és a tüneteket és okait pitvarlebegés hasonlóak pitvarfibrilláció. Például, az agyvérzés is aggodalomra ad okot, hogy valaki Pitvarlebegésben. Mint pitvarfibrilláció, pitvari lebegés általában nem életveszélyes, ha ez megfelelően kezelni.

Bizonyos tényezők növelhetik a kockázatot a fejlődő pitvarfibrilláció.

Ezek tartalmazzák

Néha pitvarfibrilláció vezethet, hogy a következő szövődmények

Stroke. In pitvarfibrilláció, a kaotikus ritmus okozhat a vér, hogy egyesítsék a szív felső kamrái (pitvarok) és a forma képződését. Ha egy vérrög, lehetett szoríthatja a szíved, és utazik az agyba. Ott elzárhatja a vér áramlását, ami a stroke.

A kockázat a stroke pitvarfibrillációban függ a kortól (van egy nagyobb a kockázata, mint te kor), és hogy van-e a magas vérnyomás, a cukorbetegség, a már korábban szívelégtelenségben vagy korábbi stroke és más tényezők. Bizonyos gyógyszerek, mint például a vérhígító, nagyban csökkentheti a kockázatát, hogy a stroke vagy a kárt más szervek által okozott vérrögök.

keresse fel orvosát