tünetei és okai – tenziós fejfájás

Jelei és tünetei a fejfájás közé

Tünetek

Okoz

Feszültség fejfájás vannak osztva két fő kategóriába – epizodikus és krónikus.

Epizodikus feszültség fejfájás tarthat 30 perctől egy héten. Gyakori epizodikus feszültség fejfájás fordulhat elő kevesebb, mint 15 nap havonta legalább három hónapig. Gyakori epizodikus feszültség fejfájás krónikussá válhat.

szövődmények

Ez a típusú fejfájás tart órát, és lehet folyamatos. Ha a fejfájás fordulhat elő 15 vagy több napig havonta legalább három hónapig, ők úgy krónikus.

Feszültség fejfájás nehéz lehet megkülönböztetni a migrén. Plusz, ha gyakran van epizodikus feszültség fejfájás, akkor is a migrén.

Ellentétben néhány formája a migrén, a feszítő fejfájás általában nem jár a látászavar, hányinger vagy hányás. Bár a fizikai aktivitás általában súlyosbítja a migrénes fájdalom, nem teszi fejfájás fájdalom rosszabb. Egy fokozott érzékenység vagy fény vagy hang is előfordulhat egy tenziós fejfájás, de ezek nem gyakori tünetek.

Ha feszültség fejfájás zavarja az életét, vagy meg kell venni a gyógyszert a fejfájás több mint kétszer egy héten, keresse fel orvosát.

Még ha van egy története a fejfájás, keresse fel orvosát, ha a minta változik, vagy a fejfájás hirtelen úgy érzi, más. Alkalmanként, fejfájás utalhat súlyos orvosi állapot, például agydaganat vagy törés legyengült véredény (aneurizma).

Ha az alábbi tünetek bármelyikét vagy tünetek, forduljon sürgősségi ellátás

Az ok a feszítő fejfájás nem ismert. A szakértők úgy vélik, használt feszültség fejfájás eredt izomrángások az arcon, a nyakon és a fejbőrön, talán ennek eredményeként a fokozott érzelmek, feszültség vagy stressz. De a kutatás azt sugallja, izom-összehúzódást nem az oka.

A leggyakoribb elmélet támogatja a fokozott érzékenység fájdalom az emberek, akik feszültség fejfájás. Fokozott izom-érzékenység gyakori tünete a feszítő fejfájás, eredhet érzékenyített fájdalom rendszer.

A stressz a leggyakrabban jelentett kiváltó feszültség fejfájás.

Mert feszültség fejfájás annyira gyakori, hatásuk munka termelékenységet és az általános életminőség jelentős, különösen, ha ők krónikus. A gyakori fájdalom tehetik akkor nem tud részt venni tevékenységeket. Lehet, hogy kell otthon maradni a munkából, vagy ha nem megy a munka, a képesség, hogy működése.