tünetei és okai – sorvadás

Közepesen súlyos vagy súlyos urogenitális szindróma menopauza (GSM), előfordulhat a következő hüvelyi és húgyúti panaszok és tünetek

Tünetek

Okoz

Egyes becslések szerint közel fele posztmenopauzális nők tapasztalatai GSM, bár néhány kérnek kezelést. Sok nő belenyugodni a tünetek vagy zavarban, hogy megvitassák azokat orvosukkal.

Hogy egy találkozót, hogy keresse fel orvosát, ha azt tapasztalja, fájdalmas közösülés, ami nem oldható meg egy hüvelyi hidratáló (Replens, Vagisil nőies hidratáló, egyéb) vagy víz alapú síkosító (glicerin-mentes változatát Astroglide, K-Y Ármány, egyéb). Is, hogy egy találkozót, ha hüvelyi tünetek, mint például szokatlan vérzés, váladékozás, égés vagy fájdalom.

Kockázati tényezők

Genitourináris szindróma menopauza (GSM) okozta csökkenése ösztrogén termelést. Kevesebb ösztrogén teszi a hüvelyi szövetek vékonyabb, szárazabb, kevésbé rugalmas és törékeny.

szövődmények

Egy csepp ösztrogénszint előfordulhatnak

GSM jelek és tünetek kezdenek zavarni az évek során vezető menopauza, illetve nem lesz probléma, csak évekkel a menopauza. Habár az állapot gyakori, nem minden menopauzás nők körében GSM. Rendszeres szexuális tevékenység, vagy anélkül a partner, segít fenntartani az egészséges hüvelyi szövetek.

Bizonyos tényezők hozzájárulhatnak urogenitális szindróma menopauza (GSM), mint például a

Genitourináris szindróma menopauza (GSM) növeli a kockázatát