tünetei és okai – neurofibromatózis

Háromféle a neurofibromatózis, mindegyik különböző tünetek.

Tünetek

Okoz

Neurofibromatózis 1 (NF1) rendszerint megjelenik gyermekkorban. Tünetek gyakran nyilvánvaló születéskor vagy röviddel utána, és majdnem mindig a 10 éves kora jelei és tünetei gyakran enyhe vagy közepesen súlyos, de változhat a súlyosságát.

Jelek és tünetek közé

Kockázati tényezők

Neurofibromatózis 2 (NF2) sokkal ritkább, mint NF1. Jelei és tünetei NF2 eredménye általában a fejlesztési jóindulatú, lassan növő daganatok (akusztikus neuromákat) mindkét fülében. Alias ​​hallóideg jóindulatú daganata, ezek a tumorok növekedése az ideg, hogy hordozza a hang és az egyensúly információkat a belső fül az agyban.

Autoszomális domináns öröklődés mintát

Jelek és tünetek általában a késő tizenéves és fiatal felnőttkorban éve, és változhat a súlyosságát. Jelek és tünetek közé

Autoszomális domináns öröklődés mintát

Néha NF2 vezethet a növekedés a Schwannomák más idegek a testet, beleértve a koponya, a gerinc, a vizuális (optikai) és a perifériás idegeket. Jelei és tünetei ezek swannomák lehetnek

szövődmények

Ez a ritka típusú neurofibromatózis általában befolyásolja az emberek után 20 éves kor schwannomatózis okoz tumorok alakulnak ki koponya (feji), gerincvelő és a perifériás idegek – de nem az ideg, hogy hordozza a hang és az egyensúly információkat a belső fül az agyban. Mivel a daganatok általában nem nőnek mindkét tárgyaláson idegek, schwannomatózis nem okoz halláskárosodást személyek által tapasztalt NF2.

Schwannomatózis okozza a krónikus fájdalom, amely bárhol előfordulhatnak a szervezetben. Egyéb tünetek közé

Keresse fel orvosát, ha Ön vagy gyermeke panaszok vagy tünetek alakulnak a neurofibromatózis. A daganatos megbetegedések neurofibromatózis gyakran jóindulatú és lassan növekszik. Bár ez a fontos, hogy olyan időben diagnózist, a helyzet nem vészhelyzet.

Neurofibromatózis okozta genetikai hibák (mutációk), hogy vagy adják tovább a szülő vagy spontán a koncepció. A konkrét részt vevő gének típusától függ a neurofibromatózis

Az autoszomális domináns rendellenesség, a mutált gén egy domináns gén található, az egyik a nonsex kromoszómák (autosomes). Te csak egy mutáns gén érinti ez a fajta betegség. Egy személy, autoszomális dominánsan öröklődő betegség – ebben az esetben az apa – 50 százalék esélye van a gyermeke is érintett egy mutáns gén (domináns gén) és 50 százalék az esélye annak, egy érintetlen gyermek két normális gén (recesszív gének ).

A legnagyobb kockázati tényező a neurofibromatózis egy családban a betegség. Körülbelül fele emberek NF1 és NF2 örökölte a betegséget. NF1 és NF2, hogy nem öröklődik eredményei új génmutációt.

NF1 és NF2 egyaránt autoszomális domináns rendellenességek, ami azt jelenti, hogy minden gyermek a szülő a betegség már 50 százalék az esélye, hogy örökölje a genetikai mutációt.

Az öröklési mintát schwannomatózis kevésbé egyértelmű. A kutatók jelenleg úgy becsülik, hogy a kockázat örökölje schwannomatózis egy érintett szülő mintegy 15 százalék.

Szövődményei neurofibromatózis változik, még egy családon belül. Általában szövődmények eredő daganat növekedését torzító idegszövet vagy nyomja a belső szerveket.

Szövődményei közé NF1

Szövődményei közé NF2

A fájdalom okozta schwannomatózis legyengíthet és sebészeti kezelést igényelhet, vagy irányítás révén fájdalom szakember.