tünetei és okai – migrén aura

Migrén aura tünetei közé tartoznak az ideiglenes látási vagy érzékszervi zavarok, amelyek általában sztrájk előtt más migrén tünetei – például erős fej fájdalom, hányinger, és fényérzékenység és a hang.

Tünetek

Okoz

Migrén aura általában akkor fordul elő, egy órán belül, mielőtt a fejfájásos kezdődik és általában rövidebb ideig tart, mint 60 perc alatt. Néha migrén aura jelentkezik alig vagy egyáltalán nem fejfájás, különösen az emberek 50 éves és idősebb.

A legtöbb ember, akiknél a migrén aura fejleszteni átmeneti látásromlást jelei és tünetei aura. Ezek tartalmazhatnak

Kockázati tényezők

Az ilyen típusú látászavarok általában kezdeni a közepén a látómező és kifelé tágul.

szövődmények

Egyéb átmeneti érzés néha migrénes aura közé

Azonnal forduljon orvoshoz, ha azt tapasztalja, a jelek és tünetek a migrén aura, mint például átmeneti látásvesztés vagy úszó foltok vagy cikcakk vonalak a látóteret. Orvosa kell kizárni több súlyos körülmények között, mint például a stroke vagy a retina szakadás.

Amint e feltételek kizárt, akkor nem kell, hogy keresse fel orvosát, a jövőbeli migrén, hacsak a tünetei megváltoznak.

Az ok a migrén aura nem egyértelműen tisztázott. Úgy gondolják, hogy a migrén vizuális aura olyan, mint egy elektromos vagy kémiai hullám, mely áthalad a részét az agy feldolgozza a vizuális jelek (vizuális kéreg) és okozza ezeket a vizuális hallucinációk.

Sok az azonos tényezőket, amelyek a migrén is kiváltó migrén aurával, beleértve a stressz, a fények, bizonyos élelmiszerek és gyógyszerek, túl sok vagy túl kevés alvás, és a menstruáció.

Bár nem tényezők, amelyek növelik a migrén aura, migrén általában úgy tűnik, hogy gyakoribb azoknál az embereknél, akiknek a családjában a migrén. A migrén is gyakoribb a nőknél, mint a férfiaknál.

Emberek, akik migrén aura egy kicsit magasabb a stroke kockázatát. A nők, akik migrén aurával úgy tűnik, hogy még ennél is nagyobb a szélütés kockázatát, ha dohányzik, vagy fogamzásgátló tablettát.