tünetei és okai – kis hajó betegség

Kis hajó betegség jelei és tünetei közé

Tünetek

Okoz

Ha már kezelt koszorúér betegség angioplasztika és stent és a tünetek nem mentek el, akkor is van a kis ér betegség.

Ha mellkasi fájdalom és egyéb jelek és tünetek – mint például a légszomj, izzadás, hányinger, szédülés, vagy fájdalom sugárzik, hogy túl a mellkasát, hogy egyik vagy mindkét kar vagy a nyak – vegye igénybe a sürgősségi orvosi ellátást.

Kis hajó betegség

Lehet, hogy nehéz megmondani, hogy a tünetek miatt a kis erek betegsége, különösen, ha nincs mellkasi fájdalom. Ha van, mellkasi fájdalom, forduljon orvosához, hogy megtudja az okát.

Kis hajó betegség

Eltömődés vagy érszűkülete vérellátását biztosító szíved megtörténhet, nemcsak a szív legnagyobb artériák (koszorúerek), hanem a szív kisebb ereket.

Kockázati tényezők

A szakértők azt gyanítják, hogy az okok a kis erek betegség ugyanaz, mint az okai betegség a nagyobb hajók a szív, mint például a magas vérnyomás, a magas koleszterinszint, az elhízás és a cukorbetegség.

szövődmények

A nagy hajók a szívedben válhat beszűkült vagy elzáródott egy olyan állapot, amelyben a zsíros lerakódások az artériákban (érelmeszesedés). A kis erek betegsége, kár, hogy a kisebb hajók befolyásolja, hogy képesek bővíteni (endothel diszfunkció). Ennek eredményeként, a szív nem kap elegendő oxigénben gazdag vért.

Kis hajó betegség sokkal gyakoribb nőkben. A kockázati tényezők közé

Ez nem világos, hogy miért ugyanaz a kockázati tényezők, mint például az elhízás vagy inaktív életmód, mert néhány ember, hogy kis ér betegség helyett nagy edény a koszorúér-betegség.

Mivel kis ér betegség megnehezíti a szív pumpálni a vért, hogy a többi szerv, a feltétel, ha nem kezelik, súlyos problémákat okozhat, például