tünetei és okai – hypothyreosis

Tünetek

Pajzsmirigy

A pajzsmirigy található az alapja a nyakát, csak alul a ádámcsutkája.

A jelek és tünetek a hypothyreosis eltérőek, súlyosságától függően a hormon hiány. De általában, bármilyen probléma van, általában lassan fejlődik ki, gyakran több mint egy több éve.

Eleinte előfordulhat, hogy alig veszi észre a tünetek a hypothyreosis, mint például a fáradtság és a súlygyarapodás, vagy egyszerűen tulajdonítanak nekik, hogy öregszik. De mivel az anyagcsere továbbra is lassú, akkor is kialakulhat több nyilvánvaló jeleit és tüneteit. Hypothyreosis jelek és a tünetek lehetnek

Ha hypothyreosis nem kezelik, jelek és tünetek fokozatosan egyre súlyosabb. Konstans stimulálása a pajzsmirigy hormonok, hogy kiadja több vezethet kibővített pajzsmirigy (golyva). Ezen felül, akkor válhat feledékeny, a gondolkodási folyamatok is lassíthatja, vagy úgy érezheti, depressziós.

Pajzsmirigy

Részletes hypothyreosis ismert myxedema, ritka, de ha ez megtörténik akkor életveszélyes. Jelek és tünetek közé tartozik az alacsony vérnyomás, csökkent légzés, csökkent testhőmérséklet, reakcióhiány és akár kóma. Szélsőséges esetekben myxedema végzetes lehet.

Bár a pajzsmirigy leggyakrabban befolyásolja a középkorú és idősebb nők, bárki fejleszteni a feltétellel, beleértve a csecsemőket. Kezdetben született csecsemők nélkül pajzsmirigy vagy a mirigy, amely nem működik megfelelően lehet néhány jelek és tünetek. Amikor újszülöttek megvan problémák hypothyreosis, a problémák lehetnek

Ahogy a betegség előrehalad, a csecsemők valószínűleg baj az etetési és lehet, hogy nem növekszik és fejlődik rendesen. Elképzelhető az is,

Ha hypothyreosis csecsemőkben nem kezelik, még enyhe esetekben vezethet súlyos fizikai és mentális retardáció.

Általában a gyerekek és a tizenévesek, akik fejleszteni hypothyreosis azonos jeleket és tüneteket, mint a felnőttek, de ők is előfordulhatnak

Okoz

Keresse fel orvosát, ha fáradtnak érzi magát minden ok nélkül, vagy bármilyen más jelek vagy tünetek a hypothyreosis, mint a száraz bőr, sápadt, puffadt arc, székrekedés vagy rekedt hangon.

Azt is el kell, hogy keresse fel orvosát időszakos vizsgálatát a pajzsmirigy működését, ha már volt korábbi pajzsmirigy műtét, kezelés radioaktív jóddal vagy pajzsmirigy-ellenes gyógyszerek vagy sugárkezelés a fej, a nyak vagy a mellkas felső részén. Azonban lehet, hogy évek, sőt évtizedek előtt minden ilyen terápiák, illetve eljárásokat eredményeznek hypothyreosis.

Ha magas a vér koleszterin, beszéljen orvosával arról, hogy a hypothyreosis oka is lehet. És ha a kapott hormonterápia hypothyreosis, menetrend nyomon követési látogatások gyakran azt orvosa javasolja. Kezdetben, fontos, hogy győződjön meg arról, hogy érkezik a megfelelő adag gyógyszert. És idővel, az Önnek szükséges adagot változhat.

Ha a pajzsmirigy nem termel elegendő hormont, a mérleg a kémiai reakciókat a szervezetben felborul. Nem lehet több oka lehet, beleértve az autoimmun betegség, kezelés túlműködés, sugárkezelés, pajzsmirigy műtét és bizonyos gyógyszerek.

A pajzsmirigy egy kis, pillangó alakú mirigy található az alapja az első a nyak, csak alul a ádámcsutkája. Hormonok által termelt pajzsmirigy – triiodotironin (T3) és tiroxin (T4) – óriási hatással van az egészségre, ami befolyásolja minden szempontból az anyagcserét. Azt állítják, a sebességet, amellyel a szervezet használ zsírok és a szénhidrátok, ennek segítségével szabályozza a test hőmérsékletét, befolyásolja a pulzusszám, és segít szabályozni a proteinek termelését.

Hypothyreosis eredményez, amikor a pajzsmirigy nem termel elegendő hormont. Hypothyreosis oka lehet, hogy számos tényező, beleértve a

Kockázati tényezők

Ritkábban, hipotireózis eredhetnek az alábbi

Bár mindenki tudja fejleszteni a hypothyreosis, akkor a fokozott kockázatot, ha

szövődmények

Kezeletlen hypothyreosis vezethet számos egészségügyi problémák