tünetei és okai – hyperoxaluria és oxalosis

Tünetek

Okoz

Gyakran előfordul, hogy az első jele hyperoxaluria egy vesekő. Tünetei a vesekő is magában

Vesekő gyermekkorban ritka. Vesekő alkotó gyermekek és tinédzserek valószínűleg az okozta, hogy a fennálló állapotot, például hyperoxaluria.

Minden fiatal vesekő orvoshoz kell alapos értékelésére, beleértve olyan teszt, ami oxalát szint a vizeletben. Felnőttek kiújuló vesekövek is értékelni kell oxalát szint a vizeletben.

Hyperoxaluria akkor jelentkezik, ha túl sok a nevezett anyag oxalát szint a vizeletben. Vannak többféle hyperoxaluria

szövődmények

Elsődleges hyperoxaluria. Elsődleges hyperoxaluria egy ritka örökletes (genetikai) feltétel jelen a születéskor. Az ilyen típusú, a máj nem hoz létre elegendő egy bizonyos fehérje (enzim), amely megakadályozza a túltermelése oxalát, vagy az enzim nem működik megfelelően. A felesleges oxalát ürül keresztül a vesék, a vizeletben. Az extra oxalát lehet kombinálni a kalcium, vesekövek és kristályok, amelyek károsíthatják a vesét és arra késztetik őket, hogy abbahagyják a munkát (veseelégtelenség).

Vesekő alkotnak korai és leggyakrabban okoznak tüneteket a gyermekkorban vagy serdülőkorban. Mivel a nagy mennyiségű oxalát előállított, a vese sok ember elsődleges hyperoxaluria nem korai a középső felnőttkorban. De veseelégtelenség is előfordulhat már csecsemőkorban, míg mások az elsődleges hyperoxaluria soha nem fejlődik ki veseelégtelenség. Eddig szakértők azonosították három különböző genetikai okai elsődleges hyperoxaluria.

Kezeletlen elsődleges hyperoxaluria végül károsíthatják a vesét. Idővel a veséi nem működnek. Egyes emberek, ez az első jele a betegség.

Jelei és tünetei közé tartozik a veseelégtelenség

Oxalosis előrehaladott stádiumaiban is okozhat a különböző szövődmények kívül a vese, beleértve a csont betegség, vérszegénység, fekélyek, szív és szem problémák, és a gyerekek, a kudarc, hogy fejlesszék és normálisan fejlődni.