tünetei és okai – hüvelyi rák

A petefészek, petevezeték, a méh, a méhnyak és a hüvely (hüvelyi csatorna) teszik ki a női reprodukciós rendszert.

Tünetek

A női nemi szervek

Korai hüvelyi rák nem okozhat jelek és tünetek. Mint előrehaladtával, hüvelyi rák okozhat jelek és tünetek, mint a

Keresse fel orvosát, ha bármilyen összefüggő jeleket és tüneteket a hüvelyi rák, mint a kóros hüvelyi vérzés. Mivel hüvelyi rák nem mindig okoz panaszokat és tüneteket, kövesse az orvos ajánlásait arról, mikor kell a rutinszerű kismedencei vizsgák.

A női nemi szervek

Vaginális rák leggyakrabban kezdődik a vékony, lapos laphámsejteket, hogy a vonal a felszínen a hüvelyben. Más típusú hüvelyi rák előfordulhatnak más sejtekben a felszínen a hüvely vagy a mélyebb rétegekben a szövetet.

Okoz

Ez nem világos, hogy mi okozza a hüvelyi rák. Általánosságban, a rák akkor kezdődik, amikor az egészséges sejteket szerezni egy genetikai mutáció, amely bekapcsolja a normál sejtek abnormális sejteket.

Rétegek hüvelyi szövetek

Az egészséges sejtek növekednek és szaporodnak a beállított sebesség, végül haldoklik egy meghatározott időpontban. A rákos sejtek növekednek és szaporodnak az ellenőrzés, és nem halnak. A felhalmozódó kóros sejtek alkotnak tömeget (tumor).

Rétegek hüvelyi szövetek

A ráksejtek behatolhatnak a közeli szövetekbe és letörhetnek egy kezdeti daganat terjedését a szervezetben bárhol máshol (metasztatizáló).

Kockázati tényezők

Vaginális rák van osztva különböző típusú típusa alapján sejt, ahol a rák kezdődött. Hüvelyi ráktípusok közé

Tényező, amely növeli a kockázatát, hüvelyi rák közé

Atípusos sejtek a hüvelyben úgynevezett hüvelyi intraepithelialis neoplasia. Diagnosztizáltak hüvelyi intraepithelialis neoplasia (ebből) növeli a kockázatát a hüvelyi rák.

Az ebből a sejteket a hüvelyben jelenik különbözik a normális sejteket, de nem különbözik elég ahhoz, hogy figyelembe kell venni a rák. Néhány akiknek ebből előbb-utóbb fejleszteni hüvelyi rák, bár az orvosok nem biztos, hogy mi okozza bizonyos esetekben, hogy dolgozzon ki a rák és mások maradnak jóindulatú.

Hiába gyakran okozza a szexuális úton terjedő humán papilloma vírus (HPV), ami okozhat nyaki, vaginális és szeméremtest rákos megbetegedések, többek között. Vakcinák, amelyek megakadályozzák bizonyos típusú HPV-fertőzés állnak rendelkezésre.

További kockázati tényezők, amelyek már kapcsolódik fokozott kockázatát hüvelyi rák közé

Vaginális rák átterjedt (metasztatizáló) távoli területeken a tested, mint például a tüdő, a máj és a csontok.

szövődmények

már elismerten a legjobb Nőgyógyászati ​​kórház a nemzet 2015-2016 számú amerikai News & World Report.