tünetei és okai – hipofízistumorok

Nem minden hipofízistumorok okoz tüneteket. Hipofízistumorok hogy a hormonok (működése) is okozhat a különböző jelek és tünetek attól függően hormon termelnek. A jelek és tünetek a hipofízistumorok, amelyek nem teszik hormonok (működésképtelen) kapcsolódik a növekedés és a nyomás raktak egyéb szerkezetek.

Tünetek

Okoz

Nagy hipofízistumorok – azok mérési körülbelül 1 centiméter (valamivel kevesebb, mint fél hüvelyk) vagy nagyobb – ismert macroadenomas. Kisebb daganatok nevezzük microadenomas. Mivel a mérete macroadenomas, akkor nyomást gyakorol a normális agyalapi mirigy és a környező struktúrák.

Jelek és tünetek a nyomás a hipofízis tumor tartalmazhat

Agyalapi mirigy és a hipotalamusz

Agyalapi daganatok okoznak túltermelés hormonok. Különböző típusú működő daganatok az agyalapi mirigy okoz konkrét jelek és tünetek, és néha ezek kombinációja.

Agyalapi mirigy és a hipotalamusz

Nagy daganatok okozhatnak hormonális. Jelek és tünetek közé

Kockázati tényezők

ACTH daganatok hormon adrenocorticotrop, amely serkenti a mellékvesék, hogy a kortizol. Cushing-szindróma eredményeket a mellékvesék hogy túl sok kortizol. Lehetséges jelei és tünetei Cushing-szindróma közé

szövődmények

Ezek a daganatok termelnek felesleges növekedési hormon (akromegália), amely okozhat

Gyermekek és serdülők nőjön túl gyorsan vagy túl magas.

Túltermelése a prolaktin egy agyalapi mirigy daganat (prolaktinóma) okozhat csökkenését a normális szint a nemi hormonok – az ösztrogén a nők és a tesztoszteron a férfiak. Túlzott prolaktin a vérben érinti a férfiakat és a nőket.

Azoknál a nőknél, prolaktinóma okozhat

A férfiak, a prolaktin-termelő daganat okozhat férfihipogonadizmustól. Jelek és tünetek közé

Amikor egy agyalapi mirigy daganat túltermelje pajzsmirigy-stimuláló hormon, pajzsmirigy teszi túl sok a hormon tiroxin. Ez egy ritka oka hyperthyreosis vagy fokozott pajzsmirigy betegség. Hyperthyreosis felgyorsíthatja a szervezet anyagcseréjét, ami

Ha jeleket és tüneteket, amelyek kapcsolódhatnak a hipofízis tumor, keresse fel orvosát. Az agyalapi mirigy daganatok gyakran lehet kezelni, hogy visszatérjen a hormon szint a normális, és enyhíti a tünetek.

Ha tudja, hogy multiplex endokrin neoplasia, I-es típusú (MEN I) fut a családban, beszéljen orvosával a rendszeres vizsgálatok, amelyek segítenek felismerni a hipofízis daganat korai.

Az agyalapi mirigy és a hipotalamusz található az agyban és ellenőrzési hormon termelést.

Az ok a szabályozatlan sejtnövekedést az agyalapi mirigy, amely létrehoz egy tumor, továbbra is ismeretlen. Az agyalapi mirigy egy kis, bab alakú mirigy található az alapja az agy, némileg elmarad az orr és a között, a füle. Kis mérete ellenére, a mirigy befolyásolja majdnem minden testrészt. A hormont termel segít szabályozni fontos funkciója, mint a növekedés, a vérnyomás és a szaporodás.

Egy kis százaléka hipofízis tumor esetben a családokban halmozottan, de a legtöbb nincs látható örökletes tényező. Mégis, a kutatók azt gyanítják, hogy a genetikai eltérések játszanak fontos szerepet, hogyan hipofízistumorok fejleszteni.

Az emberek, akiknek a családjában az egyes örökletes feltételek, mint például a multiplex endokrin neoplasia, I-es típusú (MEN I), nagyobb a kockázata a hipofízis daganatok. Férfiakban I, áttétes daganatok fordulnak elő különböző mirigyekben az endokrin rendszer. Genetikai vizsgálat áll rendelkezésre ez a betegség.

Az agyalapi mirigy daganatok általában nem nőnek, vagy elterjedt széles körben. Ezek azonban hatással lehet az egészségre, ezáltal pedig

A ritka, de potenciálisan súlyos szövődménye a hipofízis tumor agyalapi gutaütés, amikor hirtelen vérzés a daganat fordul elő. Olyan, mintha a legtöbb súlyos fejfájás, amit valaha is volt. Az agyalapi mirigy gutaütés igényel sürgősségi ellátást, általában a kortikoszteroid, esetleg műtét.