tünetei és okai – hemangioma

Tünetek

hemangioma

A hemangioma anyajegy áll, hogy a kórosan sűrű csoportja ereket. A hemangioma jelenik meg a a bőr felszínén, mint a szivacsos tömeg.

A hemangioma jelen lehet a születéskor, de gyakrabban jelenik meg az első néhány hónapban az élet. Úgy indul, mint egy sima piros jel bárhol a testen, leggyakrabban az arcon, fejbőrön, mellkasi és hátfájdalom. Általában a gyermek csak egy jelet. Egyes gyerekek több, különösen, ha ők része ikerszülés.

Során a gyermek első évben, a piros jel gyorsan nő, és lesz egy szivacsos masszává, amely kiáll a bőrt. A hemangioma után belép egy nyugalmi fázis, és végül, hogy kezd lassan eltűnnek.

Körülbelül fele haemangiomáknak elhatározás kor 5, és szinte valamennyi hemangiomas megoldani 10 éves kora ellenére a színe a anyajegy is elhalványul, halvány – de tartós – elszíneződés a bőrön vagy reziduális extra bőr maradhat.

hemangioma

Gyermekének kezelőorvosa figyelemmel fogja kísérni a hemangioma során rendszeres szűrések. Forduljon gyermeke orvosát, ha a hemangioma vérzik, alkot seb vagy néz fertőzött.

Orvoshoz kell fordulni, ha a feltétel zavarja a gyermekek látása, a légzés, hallás vagy megszüntetését.

A hemangioma áll a kórosan sűrű csoportja extra ereket. Ez nem világos, hogy mi okozza az erek csoport együtt, de lehet, hogy egy örökletes komponens részt.

Hemangiomas gyakrabban fordul elő

Alkalmanként egy hemangioma lebontják és dolgozzon ki egy fájó. Ez ahhoz vezethet, hogy a fájdalom, vérzés, hegesedés vagy fertőzés. Attól függően, hogy a hemangioma található, az zavarhatja a gyermek látását, a légzés, hallás vagy megszüntetése, de ez ritka.

Okoz

Kockázati tényezők

szövődmények