tünetei és okai – csigolya tumor

Attól függően, hogy a helyét és típusát csigolya tumor, különböző jelek és tünetek alakulhatnak ki, különösen, mint a daganat növekszik, és befolyásolja a gerincvelő vagy az idegek gyökerei, erek, vagy a csontok a gerinc. Vertebralis daganat jelei és tünetei magukban

Tünetek

Okoz

Spinal daganat progresszióját eltérő mértékben. Általában a rákos daganatok gerincvelői gyorsabban nőnek, és jóindulatú gerincvelő daganatai általában rendkívül lassan fejlődnek.

Bár hátfájás gyakori tünete a gerinc és a gerinc tumorok, sok más oka a hátfájás. A legtöbb hátfájás nem okozott a daganat. De mivel a korai diagnózis és kezelés igen fontos csigolya daganatok lásd orvosával a hátfájás, ha

szövődmények

Azonnal forduljon orvoshoz, ha azt tapasztalja,

Vertebralis tumorok, kezdődik a gerinc nagyon ritkák, és ez nem világos, hogy miért alakul ki. A szakértők azt gyanítják, hogy a hibás gének szerepet játszanak. De ez általában nem ismert, hogy az ilyen genetikai hibák öröklődnek, spontán vagy okozza valami a környezetben, mint például az expozíció bizonyos vegyi anyagok.

A legtöbb csigolya daganatok okozzák más rákos daganatok, terjedhetett máshol a szervezetben. Bármilyen típusú rák lehet utazni a gerinc, de rákok közeli szervek, mint például a mell-, tüdő- és prosztatarák nagyobb valószínűséggel, mint mások, hogy elterjedt, hogy a gerinc, valamint a rák a csont, mint a myeloma multiplex.

Vertebralis daganatok is sokkal gyakoribb azoknál az embereknél, akiknek a kórtörténetében rák.

Mind a jóindulatú és rákos csigolya daganatok képes tömöríteni gerincvelői idegek, ami veszteség a mozgás vagy érzés szintje alatt a tumor, és néha a változások bél és a húgyhólyag működését. Idegkárosodás tartós lehet.

A csigolya tumor is károsíthatja a gerinc, és ez instabil, ami felveti annak a kockázatát egy hirtelen törés vagy összeomlott a gerinc, amelyek sérülést okozhatnak a gerincvelő.

Azonban, ha idejében és agresszíven kezelni, akkor lehet, hogy visszanyerje ideg funkció. Attól függően, hogy a helyét, daganat, amely sérti a gerincvelő maga is életveszélyes.