tünetei és okai – COPD

Tünetek

Okoz

Tüdőtágulás

Tüdőtágulás

COPD tünetei gyakran nem jelennek meg, amíg jelentős tüdőkárosodást történt, és általában idővel súlyosbodnak, különösen akkor, ha a dohányzás expozíció tart. Krónikus bronchitis, a fő tünet a napi köhögés és váladék (köpet) termelés legalább három hónap egy évben két egymást követő évben.

További jelek és tünetek a COPD lehetnek

Emberek COPD is előfordulhat epizódok úgynevezett fellángolások, melynek során a tünetek rosszabbodhatnak, mint általában napról-napra variáció és fennállhat legalább néhány napig.

A fő oka a COPD a fejlett országokban a dohányzás. A fejlődő világban, COPD gyakran fordul elő az emberek ki vannak téve a füst égő üzemanyag a főzéshez és fűtéshez rosszul szellőző lakások.

Csak körülbelül 20-30 százaléka krónikus dohányosok klinikailag nyilvánvaló COPD, bár sok dohányos hosszú dohányzás történetét alakulhat csökkent a tüdő működését. Egyes dohányosok dolgozzanak ki kevésbé gyakori tüdőbetegségek. Ezek lehetnek téves diagnózis születik, mint amelyek a COPD, amíg egy alaposabb értékelést végzünk.

Air utazik le a légcső (trachea) és a tüdőbe keresztül két nagy cső (hörgők). Belül a tüdő, ezek a csövek ossza sokszor – mint a fa ágai – sok kisebb csövek (bronchiolusokat) E célból a klaszterek apró léghólyagjai (alveolusok).

Légzsákok nagyon vékony falak tele apró vérerek (kapillárisok). Az oxigén a levegőben belélegzi átjut ezen a vérereket, és bejut a véráramba. Ugyanakkor, a szén-dioxid – olyan gáz, amely a hulladék termék anyagcsere – IS kilélegzett.

A tüdőben támaszkodnak a természetes rugalmassága hörgőkben és a légzsákok, hogy a levegőt ki a szervezetből. COPD okozza őket, hogy elveszítik rugalmasságukat és overexpand, ami hagy némi beszorult levegő a tüdőbe, ha kilégzés.

Tüdőtágulás károsítja a belső falak, a tüdő légzsákokban (alveolusok), így azok végül megrepedhet. Ez létrehoz egy nagyobb légtér helyett sok kicsi, és csökkenti a rendelkezésre álló felület területének gázcserét.

Bronchitis egy gyulladás a bélés a hörgőkben, amelyekhez levegő és a tüdőbe. Emberek, akik hörghurut gyakran köhög fel megvastagodott váladék, amely elszíneződött.

Okai légúti elzáródás közé

Hörghurut

Hörghurut

Kockázati tényezők

szövődmények

Az esetek túlnyomó többségében, a tüdő károsodása, amely a COPD által okozott hosszú távú cigarettázás. De vannak valószínűleg más tényezők is szerepet játszanak a fejlesztés a COPD, például egy genetikai hajlam a betegség, mert csak körülbelül 20-30 százaléka a dohányosok alakulhat COPD.

Más irritáló okozhat COPD, beleértve cigarettafüstöt a passzív dohányzást, cső füst, a levegőszennyezés és a munkahelyi expozíció por, füst vagy gáz.

Körülbelül 1 százaléka az emberek, COPD betegség ered genetikai rendellenesség okozza az alacsony fehérje az alfa-1-antitripszin. Az alfa-1-antitripszin (AAT) készül a májban, és kiválasztódik a véráramba, hogy megvédjük a tüdőbe. Az alfa-1-antitripszin-hiány hatással lehet a máj, valamint a tüdőben. Kár, hogy a tüdő is előfordulhat csecsemők és gyermekek, nem csak a felnőttek, hosszú dohányzás történetét.

Felnőttek részére COPD kapcsolatos AAT hiány, a kezelési lehetőségek közé tartoznak azok használják az emberek több-gyakori típusa a COPD. Ezen felül, néhány ember lehet kezelni helyett a hiányzó AAt fehérje, ami megakadályozza a további károsodást a tüdőbe.

Rizikófaktorai közé COPD

COPD okozhat sok komplikáció, beleértve