tünetei és okai – bélelzáródás

Tünetek

Okoz

Az első jele a bélelzáródás egy egyébként egészséges csecsemő hirtelen, hangos sírás okozta hasi fájdalom. Csecsemők, akik hasi fájdalom húzza a térdét, hogy a mellüket, amikor sírni.

A fájdalom intussusceptio jön és megy, általában minden 15-20 percig először. Ezek a fájdalmas epizódok tartanak és gyakrabban jelentkeznek az idő múlásával.

Egyéb gyakori jelei és tünetei közé intusszuszcepció

Nem mindenkinek van az összes tünet. Egyes csecsemők nyilvánvalóan nem a fájdalom, és néhány gyerek nem adja át a vér vagy egy csomót a has. Néhány idősebb gyermekek fáj, de nincs más tünete.

intusszuszcepció

Mivel bélelzáródás ritka a felnőttek és a betegség tüneteit gyakran átfedésben a tüneteket egyéb betegségek, ez nagyobb kihívást azonosítani. A leggyakoribb tünet a hasi fájdalom, hogy jön és megy. Hányinger és hányás is előfordulhat. Az emberek néha a tünetek hetekig, mielőtt orvoshoz fordulna.

Intussusceptio igényel sürgősségi orvosi ellátást. Ha Ön vagy gyermeke fejleszti a jelek vagy tünetek a fent felsorolt, forduljon orvoshoz azonnal.

A csecsemők, ne feledje, hogy jelei a hasi fájdalom lehetnek visszatérő rohamok húzza a térdét, hogy a mellkas és a sírás.

Intussusceptio egy ritka, súlyos betegség, amelyben egy része a bél csúszik belsejében egy szomszédos része.

A bél alakú hosszú cső. Ebben bélelzáródás, egyik része a bélben – általában a vékonybél – csúszdák belsejében egy szomszédos része. Ezt néha teleszkópos mert hasonlóan ahhoz, ahogy egy összecsukható távcső hajlik össze.

intusszuszcepció

Egyes esetekben, a teleszkópos okozta abnormális növekedés a bélben, így például egy polip, vagy egy tumor (úgynevezett ólom pont). A normál hullámszerű összehúzódások a bél megragad ez vezet pontnál, és húzza a bélés a vékonybélben, a bél előtt is. A legtöbb esetben azonban nincs ok azonosítani lehet intussusceptio.

Az esetek túlnyomó többségében a bélelzáródás a gyermekek, az ok ismeretlen. Mivel úgy tűnik, hogy bélelzáródás gyakrabban fordul elő ősszel és télen, és mivel sok gyermek a probléma is van influenza-szerű tünetek, néhány gyanúsított egy vírus is szerepet játszhat abban az állapotban. Előfordulhat, hogy egy vezető pont lehet azonosítani, mint az oka a feltétel – leggyakrabban a vezető pont egy Meckel-diverticulum (a tasak a bélés a vékonybélben).

A felnőttek, bélelzáródás általában az eredménye, egy betegség vagy eljárás, beleértve a

Rizikófaktorai közé intusszuszcepció

Intussusceptio levágta a vérellátás az érintett része a belekben. Ha nem kezelik, nem a vér okozza szövet bélfal meghalni. Tissue halál vezethet egy könnycsepp (perforáció) a bélfalon, ami fertőzést okozhat a bélés a hasüregben (hashártyagyulladás).

Hashártyagyulladás egy életveszélyes állapot, amely azonnali orvosi ellátást igényel. Jelek és tünetek hashártyagyulladás közé

Kockázati tényezők

A hashártyagyulladás okozhat a gyermek sokkot. Jelei és tünetei közé sokk

A gyermek, aki a sokk lehet tudatos vagy tudattalan. Ha úgy gondolja, a gyermek sokkos, vegye igénybe a sürgősségi orvosi ellátás azonnal.

szövődmények