tünetei és okai – agydaganat

Tünetek

Okoz

Malignus glioma sejtek

Malignus glioma sejtek

A jelek és tünetek agydaganat nagyban, és függ a agydaganat mérete, elhelyezkedése és a növekedés üteme.

Általános tünetek és panaszok okozta agydaganatok lehetnek

Készíts egy találkozót az orvos, ha tartós jelek és tünetek érintik meg.

Glioblastoma multiforme (rosszindulatú agydaganat) sejtek. A sejtek szabálytalan alakú ujjakkal, amely átterjedhet az agyba.

Akusztikus idegdaganat (schwannóma) egy jóindulatú daganat, amely fejleszti az egyensúlyt és a hallás idegek vezető a belső fül az agyba. Ezek az idegek vannak sodrott együtt alkotják a egyensúlyi és hallóideg (nyolcadik agyideg). A nyomás az idegek a tumor halláskárosodást okozhat és egyensúly.

Agydaganatok származnak maga az agy vagy a szövetekben közel hozzá, mint például az agy-lefedő membránok (agyhártya), agyidegek, az agyalapi mirigy vagy a tobozmirigy.

Elsődleges agydaganatok kezdődik, amikor a normál sejtek szert hibák (mutációk) a DNS-t. Ezek a mutációk hogy a sejtek növekednek és osztódnak a megemelt és hogy továbbra is él, amikor az egészséges sejtek meghalnak. Az eredmény egy tömege kóros sejtek, amely egy tumor.

Agydaganatok sokkal ritkább, mint másodlagos agydaganat, ahol a rák kezd máshol, és átterjed az agyba.

Sok különböző típusú primer agydaganatok létezik. Minden kapta nevét típusú sejtek részt. A példák közé tartoznak

Másodlagos (metasztatikus) agydaganat olyan daganatok, amelyek eredményeképpen a rák, hogy indul máshol a szervezetben, majd átterjed (áttétet), hogy az agy.

Másodlagos agydaganatok leggyakrabban fordul elő, akiknek a kórtörténetében rák. De ritka esetekben, a metasztatikus agydaganat lehet az első jele a rák kezdődött máshol a szervezetben.

Akusztikus neurinoma (schwannóma)

Akusztikus neurinoma (schwannóma)

Kockázati tényezők

Másodlagos agyi daganatok sokkal gyakoribbak, mint az elsődleges agydaganatok.

Bármilyen rák átterjedt az agy, de a leggyakoribb típusok

A legtöbb ember az elsődleges agydaganatok, az oka a daganat nem világos. De az orvosok azonosították néhány tényező, amely fokozhatja az agytumor. A kockázati tényezők közé

Sugárzásnak kitéve. Az emberek, akik ki voltak téve a sugárzás fajtája az úgynevezett ionizáló sugárzás fokozott kockázatának vannak kitéve az agydaganat. Példák az ionizáló sugárzás közé sugárkezelés a rák kezelésére használt és sugárterhelés okozta atombombával.

Több közös sugárzási formához, például az elektromágneses mezők távvezetékek és a rádiófrekvenciás sugárzás a mobiltelefonok és a mikrohullámú sütők, nem bizonyított, hogy kapcsolódik agydaganatok.