tünetei és okai – acromegalia

Tünetek

Személyi Acromegaliás

Személyi Acromegaliás

Okoz

Acromegalia egy betegség, amelyet a kibővített arcot és kezet. Mivel az arc alakja megváltozik, az állkapocs is kiállnak, az orr megnőnek, és az ajkak is sűrűsödik.

Az egyik leggyakoribb jelei acromegalia megnagyobbodott kéz és a láb. Emberek ez a rendellenesség gyakran észre, hogy azok többé nem hozott gyűrűk, hogy a használt, hogy illeszkedjen, és hogy a cipő mérete fokozatosan nőtt.

Acromegalia is okozhatja, hogy a tapasztalat fokozatos változások alakja az arc, mint például egy kiálló alsó állkapocs és a homlok, a kibővített orr, megvastagodott ajkakat, és a szélesebb térköz a fogak között.

Mivel acromegalia hajlamos lassan alakul ki, a korai jelei lehetnek nem nyilvánvalóak több éve. Néha az emberek észre a feltétel csak összehasonlításával régi fényképeket.

Acromegalia okozhat a következő tünetekkel, ami változhat az egyik emberről a másikra

Ha jelek és tünetek Acromegaliás, forduljon orvosához értékelést.

Acromegalia általában lassan alakul ki, és még a családtagok kezdetben nem veszi észre a fokozatos fizikai változások fordulnak elő a betegség. A korai diagnózis fontos azonban, így megkapja a megfelelő ellátást. Acromegalia vezethet súlyos szövődmények, ha nem kezelik.

Az agyalapi mirigy és a hipotalamusz található az agyban és ellenőrzési hormon termelést.

Acromegalia okozza az agyalapi mirigy túltermelő növekedési hormon (GH) az idő múlásával. Az agyalapi mirigy egy kis mirigy található az alapja az agy mögött a hidat az orrod, termel számos hormon. GH fontos szerepet játszik kezelésében a fizikai növekedés.

Amikor GH kiválasztódik a véráramba, ez kiváltja a máj, hogy készítsen nevű hormon az inzulin-szerű növekedési faktor-I (IGF-I). Az viszont, az IGF-I stimulálja a csontok növekedését és más szövetekben. Ha az agyalapi mirigy teszi túl sok GH, túlzott mennyiségű IGF-I eredményezhet. Túl sok az IGF-I okozhat rendellenes növekedés az lágyrészek és a csontváz és egyéb jelek és tünetek jellemző acromegalia és gigantizmus.

Felnőtteknél a tumor a leggyakoribb oka a túlságosan GH termelést

Agyalapi mirigy és a hipotalamusz

Agyalapi mirigy és a hipotalamusz

szövődmények

Progression acromegalia okozhat komoly egészségügyi problémákat. Szövődmények lehetnek

A korai kezelés acromegalia megelőzni ezeket a szövődmények kialakulását vagy rosszabbodását. Ha nem kezelik, acromegalia és szövődményeinek vezethet korai halál.