tünetei és okai – a csontritkulás

Vannak tipikusan nincsenek tünetek a korai szakaszában a csontvesztés. De ha egyszer a csontok már meggyengült csontritkulás, akkor lehet, hogy jelek és tünetek, amelyek tartalmazzák

Tünetek

Okoz

Érdemes lehet beszélni orvosával a csontritkulás, ha elment a korai menopauza vagy vett kortikoszteroidok hónapokig egy időben, vagy ha akár a szülei csípőtáji törések kockázatát.

Normál csont megjelenése méhsejt mátrix (felső). Mikroszkóp alatt, osteoporosisban (alsó) úgy néz ki, több porózus.

Csontritkulás gyengíti a csont

A csontok egy állandó megújulás – új csont készül, és a régi csont lebomlik. Amikor fiatal, a test teszi új csont gyorsabban lebontja az elöregedett csontot, és a csonttömeg növekedését. A legtöbb ember éri el a csúcs-csonttömeg által a korai 20-as évek. Ahogy az ember öregszik, csonttömeg gyorsabb, mint teremtett.

Csontritkulás gyengíti a csont

Hogy a valószínűsége, hogy dolgozzon ki osteoporosis részben attól függ, hogy mennyi a csonttömeg akkor elért a fiatalok. Minél magasabb a csúcs-csonttömeg, annál több csont van “a bank”, és annál kevésbé valószínű, hogy kifejlessze a csontritkulás, mint te kor.

Kockázati tényezők

Számos tényező növelheti annak valószínűségét, hogy akkor dolgozzon a csontritkulás – köztük az életkor, a rassz, életmóddal és egészségügyi feltételek és kezelések.

szövődmények

Néhány kockázati tényezői csontritkulás ki a szabályozás, beleértve

kompressziós törések

A csontritkulás gyakoribb azoknál az embereknél, akiknek túl sok vagy túl kevés bizonyos hormonok testüket. A példák közé tartoznak

A csontritkulás gyakrabban fordul elő olyan személyeknél, akiknek

Szteroidok és más gyógyszerek

Hosszú távú orális vagy injektált kortikoszteroid gyógyszerek, mint például a prednizolon és kortizon, zavarja a csont-újjáépítése folyamatban. A csontritkulás is társított gyógyszeres leküzdésére használt vagy megelőzésére

A csontritkulás kockázata magasabb az emberek, akik bizonyos egészségügyi problémák, beleértve a

életmóddal

Néhány rossz szokások növelheti a csontritkulás veszélye. A példák közé tartoznak

A csontokat alkotó gerinc (csigolyák) gyengítheti az a lényeg, hogy ők gyűrődő, ami azt eredményezheti, hátfájás, elveszett magassága és a görnyedt testtartás.

Csonttörések, különösen a gerinc vagy a csípő, a legsúlyosabb komplikáció a csontritkulás. Csípőtáji törések gyakran csökkenése okozta, és azt eredményezheti, a fogyatékosság és még egy megnövekedett halálozási kockázatot az első éven belül a sérülés után.

kompressziós törések

Bizonyos esetekben, a gerinc törések száma még akkor is, ha még nem esett. A csontokat alkotó gerinc (csigolyák) gyengítheti a lényeg, hogy ezek gyűrődő, ami azt eredményezheti, hátfájás, elveszett magassága és előrehajolt testtartás.