tünetei és okai

Egyes emberek, bármilyen mennyiségű dohányt gyorsan vezethet a nikotinfüggőség. Jelek, hogy lehet rabja közé

Nem vagy egyedül, ha már megpróbálta abbahagyni a dohányzást, de nem voltak képesek megállítani a jó. A legtöbb dohányos, hogy sok kísérletet, hogy hagyja abba a dohányzást, mielőtt a stabil, hosszú távú absztinencia a dohányzás.

Te nagyobb valószínűséggel hagyja abba a jó, ha az alábbi kezelési tervet, amely kitér a fizikai és viselkedési szempontból a nikotinfüggőség. Segítségével gyógyszerek és a munka egy tanácsadó speciálisan képzett segít a dohányzásról való leszokást (a dohány kezelésére specializálódott) jelentősen növeli az esélyeit a sikerre.

Kérdezze meg orvosát, tanácsadó vagy terapeuta, hogy segítsen fejleszteni egy kezelési tervet, ami működik az Ön számára, vagy tanácsot adni, hogy hol kaphat segítséget a leszokáshoz.

A nikotin a vegyi anyag a dohányban, hogy tart a dohányzás. A nikotin nagyon addiktív, ha olyan dohányfüst belélegzése a tüdőbe, ami gyorsan felszabadítja a nikotin a vérbe, ami lehetővé teszi, hogy az agyba másodpercen belül vesz egy puff. Az agyban a nikotin fokozza a kibocsátás agyi vegyi úgynevezett neurotranszmitterek, amelyek segítenek szabályozni hangulat és a viselkedés.

A dopamin az egyik ezek a neurotranszmitterek, megjelent a “jutalom központ” az agy okoz jobb a hangulat és kellemes érzés. Tapasztalja ezeket a hatásokat a nikotin, ami a dohányzás annyira addiktív.

Nikotinfüggőség magában viselkedési (rutinok, szokások, érzések), valamint a fizikai tényezők. Ezek a viselkedési egyesületek dohányzás hathatnak kiváltó – helyzetek, érzések, amelyek aktiválják a vágy a dohány, akkor is, ha nem füstölt egy ideig.

Tünetek

Okoz

Viselkedés és jelek, hogy esetleg társítani dohányzás közé

Leküzdeni a függőség dohány, akkor tisztában kell lenniük a kiváltó okok és dolgozzon ki egy tervet, hogy foglalkozik a viselkedés és rutinok, amit társítani a dohányzás.

Kockázati tényezők

Bárki, aki dohányzik, vagy használja egyéb dohány válás veszélye fenyeget függő. Tényezők, amelyek befolyásolják, hogy ki használja a dohány közé

szövődmények

A dohányfüst több mint 60 ismert rákkeltő vegyi anyagok és ezer más káros anyagokat. Még a “teljesen természetes” vagy növényi cigaretták vegyi anyagokat, amelyek károsak az egészségre.

A dohányzás károsítja szinte minden szerv a test és rontja a szervezet immunrendszerét. Körülbelül fele rendszeres dohányosok a betegségben elhullott dohányzás okozta.

Női dohányosok most egyenlő kockázatot férfiak dohányosok halnak meg tüdőrákban, COPD és a kardiovaszkuláris betegség okozza a dohányzás.

A negatív hatások közé tartozik

keresse fel orvosát