tünetei és okai

A visszértágulat nem okoz fájdalmat. Jelek előfordulhat visszeres közé

Ha fájdalmas jelek és tünetek jelentkeznek, ezek közé

Seprűvénák hasonló visszerek, de ők kisebb. Seprűvénák találtak közelebb a bőr felszínén, és gyakran piros vagy kék.

Ezek fordulnak elő a láb, de lehet az arcon. Seprűvénák különböző méretben és sokszor úgy néz ki, mint egy pókháló.

Öngondoskodás – mint például a testmozgás, a felemelő lábak vagy visel kompressziós harisnyák – segítségével enyhíteni a fájdalmat a visszerek és megakadályozzák, egyre rosszabb. De ha aggódik, hogy a vénák kinézete és öngondoskodás intézkedések nem állt meg feltétel egyre rosszabb, keresse fel orvosát.

Artériák szállítják a vért a szívedből, hogy a többi a szövetek. A vénák visszatérni a vért a test többi része a szív, így a vér is keringteti. Hogy visszatérjen a vér a szív, az erek a lábad kell működnie a gravitációval szemben.

Izom-összehúzódások a lábszára jár szivattyúk és rugalmas érfalak segít a vér visszatér a szíved. Apró szelepek ereidben nyitva vér áramlása felé szíved majd közel megállítani a vér áramlik visszafelé.

Tünetek

Okoz

Okai visszér lehetnek

Kor. Ahogy öregszünk, a vénák elveszíti rugalmasságát, így azok nyúlik. A szelepek a vénákban elgyengülnek, így a vér, hogy meg kell felé a szíved áramlik visszafelé.

Kockázati tényezők

Terhesség. Néhány terhes nőnél visszerek. Terhesség növeli a vér térfogata a szervezetben, de csökkenti a vér áramlását a lábát, hogy a medencét. Ez keringési változás célja, hogy támogassa a növekvő magzat, de képes egy szerencsétlen mellékhatása – kibővített erek a lábakon.

szövődmények

A visszértágulat kerülhetnek a felszínre az első alkalommal, vagy ronthatja a terhesség késői szakaszában, amikor a méh fejt nagyobb nyomást gyakorol az erek a lábad. Változások a hormonok a terhesség alatt is szerepet játszhat. A visszértágulat, hogy dolgozzon ki a terhesség alatt általában javul, orvosi ellátás nélkül három és 12 hónap a szülés után.

Ezek a tényezők növelik a kialakulásának kockázatát visszér

Szövődményei visszér, bár ritkán, de lehetnek

Fekélyek. Rendkívül fájdalmas fekélyek képződhet a bőr közelében visszerek, különösen közel a bokája. Fekélyek által okozott hosszú távú folyadék felhalmozódása a szövetekben, okozta megnövekedett nyomás a vér belül érintett vénák.

A elszíneződött folt a bőrön általában kezdődik előtt egy fekély formában. Azonnal forduljon orvoshoz, ha úgy gondolja, hogy már kifejlesztett egy fekély.

keresse fel orvosát