triamteren és a hidroklorotiazid (szájon át) óvintézkedések

Nagyon fontos, hogy az orvos ellenőrizze a haladást rendszeres látogatások tenni hogy ez a gyógyszer megfelelően működik, és eldönteni, hogy folytassa a gyógyszer szedését. A vér és vizelet vizsgálatokra lehet szükség, hogy ellenőrizze a nem kívánt hatásokat.

Győződjön meg róla orvosával, ha is szed káliumpótlót vagy kálium-tartalmú sópótlók, vagy egyes vízhajtók, mint például amilorid (Midamor®, Moduretic®), spironolakton (Aldactazide®, Aldactone®), vagy más termék vonatkozásában triamteren. Ezen gyógyszerek együttesen komoly problémákat okozhat.

Ez a gyógyszer fokozhatja a kálium mennyiségét a vérben (hyperkalaemia). Hagyja abba a gyógyszer és kérdezze meg orvosát azonnal, ha vannak hasi vagy gyomorfájdalom, zavartságot, nehézlégzés, szabálytalan szívverés, hányinger vagy hányás, nyugtalanság, zsibbadás vagy bizsergés a kéz, láb, vagy az ajkak, légszomj vagy gyengeség vagy nehézség a lábak.

Hagyja abba a gyógyszer és kérdezze orvosát, ha homályos látás, olvasási nehézség, szemfájdalom, vagy bármilyen más változást látás jelentkezik kezelés alatt vagy után. Orvosa, hogy már a szemét ellenőrizni egy szemész (szemorvos).

Ez a gyógyszer befolyásolhatja a vércukorszintet. Kérdezze meg orvosát, ha azt veszi észre a változást az eredmények a vér vagy vizelet cukor vizsgálatokat.

Ez a gyógyszer is szédülést vagy álmosságot. Ne közlekedjen, gépek, vagy bármi mást, ami veszélyes lehet, ha nem éber. Szédülés lehet rosszabb, ha túl sokat veszít vizet a szervezetből. Akkor elveszíti a víz izzadás, hasmenés vagy hányás. Tájékoztassa orvosát, ha a gyógyszer érzi magát szédülés vagy szédülés is, ha már a hányás vagy hasmenés.

Kérdezze meg orvosát azonnal, ha azt tapasztalja, álmosság, ájulás, zavartság, izomfájdalom, gyengeség és / vagy a gyors szívverés. Használja különösen óvatos, ha gyakorolni, vagy ha az időjárás meleg. Erős izzadás okozhat kiszáradás (elvesztése túl sok víz) vagy elektrolit-egyensúlyhiány (veszteség a nátrium, kálium vagy magnézium a szervezetben).

Győződjön meg róla, minden orvosnak vagy fogorvosnak, aki kezeli, akkor tudja, hogy ezt a gyógyszert szedi. Lehet, hogy hagyja abba a gyógyszer néhány napig, amíg a műtétet vagy az orvosi vizsgálatok. A néhány vizsgálat eredményét befolyásolhatja ezt a gyógyszert.

Ne vegyen be egyéb gyógyszert, amíg nem kaptak beszélni a kezelőorvosával. Ez különösen vonatkozik over-the-counter (vény nélkül kapható) gyógyszerek étvágy ellenőrzésére, asztma, megfázás, köhögés, szénanátha, vagy arcüreg problémák, mivel ezek növelik a vérnyomást.