tretinoin lokális

Használja a tretinoin

Terápiás Osztály: Bőrgyógyászati ​​Agent

Kémiai Osztály: A retinoid

Az egyik tretinoin krémek kezelésére használják a finom ráncok, sötét foltok, vagy durva bőr az arcon által okozott káros sugarak a nap. Úgy működik, hogy könnyít a bőr helyett az idősebb bőr újabb bőrt, és lassítja az utat a szervezet eltávolítja a bőr sejtek, amelyek már árt a V Tretionin működik a legjobban, amikor belül használt bőrápoló program, amely magában foglalja a védő a kezelt bőrt a nap. Azonban ez nem teljesen vagy véglegesen törli ezeket bőrproblémák vagy nagyban javítja nyilvánvaló változást a bőr, mint a mély ráncok okozta nap, vagy a természetes öregedési folyamat.

Tretionin is lehet használni kezelésére más bőrbetegségek, mint kezelőorvosa határozza meg.

Tretinoin csak orvosával receptet.

Ha egy gyógyszer már jóváhagyott marketing egy bizonyos használatra, tapasztalat azt mutatja, hogy ez is hasznos más egészségügyi problémákat. Bár ez a felhasználás nem szerepelnek a termék címkézése, tretinoin használják bizonyos betegeknél a következő betegségben

Annak eldöntésében, hogy egy gyógyszer, a kockázatokat figyelembe a gyógyszer mérlegelni kell a jó fog tenni. Ez egy olyan döntés, és az orvos fogja tenni. Mert tretinoin, a következőket kell figyelembe venni

Használata előtt tretinoin

Mondja el orvosának, ha valaha bármilyen szokatlan vagy allergiás reakció a tretinoin vagy bármilyen más gyógyszert. Szintén tájékoztassa az egészségügyi szakember, ha bármilyen más típusú allergia, például az élelmiszerekhez, festékek, tartósítószerek, vagy az állatok. A nem vényköteles termékek, olvassa el a címkén vagy a csomagoláson összetevőket óvatosan.

Tanulmányok a tretinoin volna tenni csak a felnőtt betegek, és nincs külön információ összehasonlításával használata tretinoin gyermekekben használatát más korcsoportokban. Gyermekek nem valószínű, hogy a bőr problémák miatt az V. Az idősebb gyermekek kezelt pattanások, tretinoin várhatóan nem okoz más mellékhatásokat, vagy problémát, mint azt más korcsoportokban.

Számos gyógyszer nem vizsgálták kifejezetten az idős emberek. Ezért nem lehet ismert, hogy azok pontosan ugyanúgy ők a fiatalabb felnőttek vagy ha okozhatnak különböző mellékhatásokat vagy probléma az idős emberek. Nincs konkrét információk összehasonlításával használata tretinoin betegeknél 50 éves és annál idősebb használható más korcsoportokban.

Nincsenek megfelelő vizsgálatok nőknél meghatározására újszülött kockázatát, ha ezt a gyógyszert szoptatás alatt. Mérjük le a potenciális előnyök és a potenciális kockázatok, mielőtt ezt a gyógyszert szoptatás alatt.

Bár bizonyos gyógyszereket nem szabad együtt használni egyáltalán, más esetekben két különböző gyógyszereket lehet használni együtt, még ha egy interakció előfordulhat. Ezekben az esetekben orvosa akarja változtatni a gyógyszer adagját, vagy egyéb óvintézkedéseket is szükség lehet. Ha szed tretinoin, akkor különösen fontos, hogy az egészségügyi szakember tudja, ha szed az alább felsorolt ​​gyógyszerek. Az alábbi kölcsönhatásokról kiválasztott alapján potenciális jelentőségét, és nem feltétlenül teljes körű.

Használata tretinoin bármelyik következő gyógyszerek általában nem javasolt, de szükség lehet bizonyos esetekben. Ha mindkét gyógyszerfelírás együtt, orvosa módosíthatja az adagolást, vagy milyen gyakran használja egyik vagy mindkét gyógyszerek.

Használata tretinoin bármelyik az alábbi gyógyszerek okozhatnak fokozott kockázata bizonyos mellékhatásokat, de a két gyógyszer lehet a legjobb kezelés az Ön számára. Ha mindkét gyógyszerfelírás együtt, orvosa módosíthatja az adagolást, vagy milyen gyakran használja egyik vagy mindkét gyógyszerek.

Bizonyos gyógyszerek nem használtak, vagy ideje körül ételt, vagy eszik egyes élelmiszerek óta kölcsönhatások léphetnek fel. Alkoholos vagy dohány bizonyos gyógyszerek is okozhatnak kölcsönhatások előfordulása. Beszélje meg az egészségügyi szakembert a használatát a gyógyszert étellel, alkohollal, vagy dohányt.

A jelenléte más egészségügyi problémák befolyásolhatják a használatát tretinoin. Feltétlenül közölje orvosával, ha bármilyen más egészségügyi problémák, különösen a

Nagyon fontos, hogy használd tretinoin csak az utasítások szerint. Ne használjon többet, ne használja gyakrabban, és ne használja hosszabb ideig, mint az orvos rendelt. Ehhez irritációt okozhat a bőrön.

Ne alkalmazza tretinoin a windburned vagy napégette bőrre vagy a nyílt sebek.

Ne használja tretinoin vagy a szem körül, vagy az ajkak, az orr belsejében. Spread a gyógyszert távol ezeken a területeken is alkalmazni. Ha a gyógyszer véletlenül kap ezeken a területeken, vízzel mossuk egyszerre.

tretinoin általában jön beteg irányban. Előtt figyelmesen olvassa el a gyógyszer alkalmazása.

Alkalmazása előtt tretinoin, mossuk le a bőrt szappannal vagy tisztítószerrel és meleg vízzel segítségével a tippeket az ujjaival. Ezután óvatosan pat száraz. Ne dörzsölje az arcát egy szivaccsal vagy mosogatórongy. Várjon 20-30 percig mielőtt tretinoin, hogy ellenőrizze, hogy a bőre teljesen száraz. Alkalmazása tretinoin a nedves bőr irritálja a bőrt.

Ahhoz, hogy a krém vagy gél formájában tretinoin

Ahhoz, hogy a megoldás formájában tretinoin

Alkalmazása után a gyógyszert, mossa meg a kezét, hogy távolítsa el a gyógyszert, amely továbbra is rájuk.

Az adagot a tretinoin különböző lesz a különböző betegek. Kövesse az orvos utasításait, vagy az irányok a címkén. A következő adatok csak az átlagos dózisú tretinoin. Ha az Ön adagja más, ne változtassa meg, hacsak orvosa ezt tanácsolta.

Helyes használata tretinoin

Az összeg a gyógyszer szedése erejétől függ a gyógyszer. Továbbá, a dózisok száma szedése minden nap, az idő dózisok beadása között, és azt az időtartamot, akkor a gyógyszer szedését függ az orvosi probléma, amelyre Ön a gyógyszert.

Ha kihagyott egy adag tretinoin, hagyja ki az elfelejtett adagot, és térjen vissza a szokásos adagoláshoz. Ne vegyen be dupla adagot.

Tárolja a gyógyszert egy zárt tartályban szobahőmérsékleten, hőtől, nedvességtől, és közvetlen fény. Tartsa a fagytól.

Gyerekektől távol tartandó.

Ne tartsa elavult gyógyszer vagy gyógyszer nincs többé szükség.

A gél termék tűzveszélyes, és távol kell tartani a tűz vagy túlzott hő.

Az első 3 hét használ tretinoin, a bőr válhat irritált. Továbbá, a pattanások tűnhet, hogy rosszabb lesz, mielőtt jobb lesz. Tovább tarthat, mint 12 hétig, mielőtt észre teljes javulást a pattanások, akkor is, ha a gyógyszer alkalmazási minden nap. Kérdezze meg az egészségügyi szakember bármikor bőrirritáció súlyossá válik, vagy ha a pattanások nem javul belül 8-12 hét.

Meg kell kerülni a bőr mosására kezelt tretinoin legalább 1 órával alkalmazása után is.

Óvintézkedések használat közben tretinoin

Ne használjon lokális gyógyszer ugyanazon a területen 1 órán belül előtt vagy után a tretinoin. Ellenkező esetben, tretinoin nem működik megfelelően, vagy bőrirritációt okozhat.

Kivéve, ha orvosa másképp nem rendeli, akkor különösen fontos, hogy ne használja a következő bőr termékeket ugyanazon a területen, mint tretinoin

Használja ezeket a termékeket együtt tretinoin okozhat enyhe vagy súlyos irritációt a bőrön. Bár a bőr irritáció léphet fel, egyes orvosok néha lehetővé benzoil-peroxid használható tretinoin akne kezelésére. Általában tretinoin alkalmazzák éjjel, így nem okoz problémát bármely egyéb lokális készítmények, hogy lehet használni a nap folyamán. Beszélje meg orvosával, mielőtt a helyileg alkalmazható gyógyszerek a tretinoin.

Az első 6 hónapban a használat elkerülése Ha túl a kezelt felületet napfény, szél, vagy hideg időjárás. A bőr lesz hajlamosabbak a leégés, szárazság, vagy irritáció, különösen az első 2 vagy 3 hétig. Azonban ne hagyja abba a tretinoin kivéve, ha a bőrirritáció túlságosan szigorú. Ne használjon napfénylámpát.

Annak érdekében, hogy tretinoin tökéletesen működik, rendszeresen használni fényvédő vagy sunblocking krémek a napvédő faktor (SPF), legalább 15 Emellett viseljen védőruházatot és kalapot, és alkalmazza krémek, vagy hidratáló gyakran.

Kérdezze meg orvosát, bármikor bőre túlságosan száraz és irritált. Az egészségügyi szakember segítségével választhat a megfelelő bőr termékek, hogy csökkenti a bőr kiszáradását és irritációját és lehetnek a következő

Bizonyos állatkísérletekben, tretinoin kimutatták, hogy a bőr daganatok gyorsabban fejlődnek, ha a kezelt területet ultraibolya fény (napfény vagy mesterséges napfény napfénylámpát). Más vizsgálatok nem mutattak ugyanazt az eredményt és vizsgálatokat kell végezni. Nem ismert, ha a tretinoin bőrirritáló tumorok gyorsabban fejlődnek emberekben.

tretinoin Side Effects

tretinoin lokális

Együtt a szükséges hatást, a gyógyszer okozhat nem kívánt hatásokat. Bár nem minden ilyen mellékhatások fordulhatnak elő, ha mégis fellépnének orvosi ellátásra lehet szüksége.

Kérdezze meg kezelőorvosát, mihelyt lehetséges, ha az alábbi mellékhatások fordulnak elő

Egyes mellékhatások léphetnek fel, melyek általában nem igényelnek orvosi figyelmet. Ezek a mellékhatások elmúlnak a kezelés során, mint a szervezet alkalmazkodik a gyógyszerhez. Továbbá, az egészségügyi szakember tudja, hogy meséljek módja, hogy megakadályozzák vagy csökkentik bizonyos ezeket a mellékhatásokat. Kérdezze meg az egészségügyi szakembert, ha az alábbiak bármelyikét mellékhatások tovább tartanak vagy kellemetlenné válnak, vagy ha bármilyen kérdése van rájuk

A mellékhatások elmennek után abbahagyja a tretinoin. A ritka lehetőséget, hogy a bőr elszíneződése, ez a hatás néhány hónapig tart, mielőtt a bőrszín normalizálódik.

Egyéb fel nem sorolt ​​mellékhatást is előfordulhatnak egyes betegeknél. Ha bármilyen egyéb hatások, kérdezze meg az egészségügyi szakember.

Elérhetőség Rx vényköteles

Terhesség C kategória kockázat nem zárható ki

CSA Menetrend N Nem szabályozott hatóanyag

Jóváhagyás előzményei naptár Drug történelem FDA

Photoaging a bőr Retin-A, Renova, Atralin, Avita, Altinac, Tretin-X, Refissa

Akne doxiciklin, klindamicin lokális, eritromicin helyi, tetraciklin helyileg, minociklin, Accutane, izotretinoin

Zuzmó sclerosus prednizolon, triamcinolon, betametazon helyi, lokális clobetasol, Retin-A, Deltasone, Diprolene, Temovate