travatan: felhasználási dózis és mellékhatások

Mi Travatan?

Travatan kezelésére használják megnövekedett szemnyomás (szemészeti hipertónia) nyitott zugú glaucoma esetében, akik nem használják, vagy nem reagálnak más gyógyszerekre.

Travatan is fel lehet használni más célokra felsoroltakon kívül ezt a gyógyszert útmutatót.

Travatan okozhat fokozatos változást a szemed színét vagy a szemhéj és szempillák, valamint a nagyobb növekedést és vastagságától szempilláit. Ezek színe megváltozik, általában növekedése barna pigment, előfordulhat lassan és lehet, hogy nem veszi észre őket hónapokig vagy évekig. Színes változások tartósak is lehetnek még a kezelés után véget ér, és csak akkor kerülhet sor a szem kezelik. Ez azt eredményezheti, hogy egy kozmetikai különbség szem vagy szempilla színe az egyik szem a másik.

Fontos információ

Ne hagyja, hogy a Travatan cseppentő érjen a felületen, beleértve a szem és a kéz. Ha a cseppentő válik szennyezett okozhat fertőzést a szemében, ami oda vezethet, hogy látás elvesztése vagy súlyos sérülés a szem.

Miután Travatan, várjon legalább 5 percet, mielőtt bármilyen más szemcseppek, hogy az orvos által felírt.

Ne használja Travatan ha allergiás a travoprosztra.

Mielőtt ezt a gyógyszert, tájékoztassa orvosát, ha allergiás bármely kábítószer, vagy ha duzzanat vagy fertőzés a szemünk.

Mielőtt Travatan

Travatan okozhat fokozatos változást a szemed színét vagy a szemhéj és szempillák, valamint a nagyobb növekedést és vastagságától szempilláit. Ezek színe megváltozik, általában növekedése barna pigment, előfordulhat lassan és lehet, hogy nem veszi észre őket hónapokig vagy évekig. Színes változások tartósak is lehetnek még a kezelés után véget ér, és csak akkor kerülhet sor a szem kezelik. Ez azt eredményezheti, hogy egy kozmetikai különbség szem vagy szempilla színe az egyik szem a másik.

A kormány Terhességi kategória C. Nem ismert, hogy a Travatan káros-e a magzatot. Mielőtt ezt a gyógyszert, tájékoztassa orvosát, ha terhes, vagy terhességet tervez a kezelés során. Nem ismert, hogy a Travatan átjut az anyatejbe, vagy ha ez árthat egy ápolási baba. Ne használjon Travatan nem mondja meg orvosával, ha szoptat egy kisbabát.

Lásd még: Terhesség és szoptatás figyelmeztetések (részletesen)

Használja Travatan pontosan úgy, ahogy akkor előírt volt. Ne használja Travatan nagyobb mennyiségű, vagy használja hosszabb ideig az orvos által ajánlott. Kövesse az utasításokat a vényköteles címkén.

Mosson kezet, mielőtt a szemcsepp.

Alkalmazni a szemcseppet

Hajtsa hátra a fejét kissé, és húzza le az alsó szemhéját, hogy hozzon létre egy kis zseb. Tartsa a cseppentő felett szemet cseppentője le. Nézz fel, és távol a csepegtető. Présel ki csepp, és csukja be a szemét. Óvatosan nyomja az ujját, hogy a belső szemzug (az orr környékén) körülbelül 1 percig tartani a folyadék elvezetését be könnycsatorna.

Ha egynél több csepp a ugyanazt a szemet, várjon körülbelül 5 percet, mielőtt a következő csepp. Szintén várjon legalább 5 percet, mielőtt bármilyen más szemcseppek, hogy az orvos által felírt.

Ne hagyja, hogy a cseppentő érjen a felületen, beleértve a szem és a kezek. Ha a cseppentő válik szennyezett okozhat fertőzést a szemében, ami oda vezethet, hogy látás elvesztése vagy súlyos sérülés a szem. Bármikor használata során szükség Travatan, értesítse orvosát egyszerre, ha van egy szemsérülés, ha szemfertőzést, vagy ha azt tervezi, hogy szemműtét. Ne használja a szemcseppet, ha a folyadék változtatja a színét, vagy részecskéket tartalmaz. Tárolja a cseppek szobahőmérsékleten, hőtől és nedvességtől. A tartályt szorosan lezárva, amikor nem használják.

Használja Travatan amint eszébe jut. Ha már csaknem eljött a következő adag, hagyja ki az elfelejtett adagot, és használja Travatan a következő rendszeresen ütemezett időpontban. Ne használjon extra gyógyszert, hogy ki az elmaradt adagot.

Seek sürgősségi orvosi segítséget, ha úgy gondolja, hogy túl sokat használják Travatan.

A túladagolás a Travatan használt szemében nem várható, hogy készítsen életveszélyes tüneteket.

Kerüljük a túl sok Travatan, amely ténylegesen, hogy ez kevésbé hatékonyan csökkenti a szem belsejében uralkodó nyomást.

Ne használjon szemcsepp gyógyszert, amit nem az orvos által előírt.

Sürgősségi orvosi segítség, ezek a jelek az allergiás reakció: csalánkiütés; nehéz légzés; duzzanat az arc, az ajkak, a nyelv vagy a torok. Megáll Travatan és hívja orvosát azonnal, ha ezek közül bármelyik súlyos mellékhatások

bőrpír, duzzanat, viszketés, vagy fájdalom, vagy bárhol a szeme

szivárgott vagy lezárása a szeme; vagy

fokozott fényérzékenység

Hogyan kell használni Travatan?

látászavarok.

mellkasi fájdalom.

Kevésbé súlyos Travatan mellékhatások a következők lehetnek

enyhe kellemetlen érzés a szemben

fejfájás

érzés, mint valami a szemedben

homályos látás

száraz vagy nedves szemek; vagy

szúró vagy égő szemek A szemcsepp használata után.

Ez nem egy teljes listát a mellékhatások, és mások fordulhatnak elő. Mondja el orvosának, ha bármilyen szokatlan vagy kellemetlen mellékhatása. Lehet jelentést mellékhatások a kormány a kormány 1088.

Lehet, hogy más gyógyszerek, amelyek befolyásolhatják a Travatan. Tájékoztassa kezelőorvosát, ha a vényköteles és over-the-counter gyógyszereket használ. Ez magában foglalja a vitaminok, ásványi anyagok, növényi termékek és gyógyszerek más orvosok által előírt. Ne kezdj egy új gyógyszeres kezelés nélkül hatásos orvosával.

Travoprosztot szemészeti van receptre kapható márkanéven Travatan. Más márka vagy generikus készítmények is rendelkezésre állnak. Kérdezze meg gyógyszerészét, bármilyen kérdése van a Travatan, különösen, ha ez új neked.

Mi történik, ha kihagyok egy adagot?

6.02.11 / 17/2009 2:34:40

Mi történik, ha túladagolás?

Elérhetőség Megszüntetett megszűnt

Terhesség C kategória kockázat nem zárható ki

Mit kell elkerülni?

CSA Menetrend N Nem szabályozott hatóanyag

Jóváhagyás előzményei naptár Drug történelem a kormány

A glaukóma, nyitott zugú Lumigan, timolol szemészeti, epinefrin szemészeti, Xalatan, Alphagan brimonidin szemészeti, latanoproszt szemészeti pilokarpin szemészeti Azopt, Cosopt, Simbrinza dorzolamid szemészeti

Mik a lehetséges mellékhatásai Travatan?

Intraocularis hypertensio Lumigan, timolol szemészeti, Xalatan, Combigan, Alphagan brimonidin szemészeti, latanoproszt szemészeti pilokarpin szemészeti Azopt, Cosopt, Simbrinza dorzolamid szemészeti

Milyen egyéb gyógyszerek befolyásolják Travatan?

Travatan (travoprosztra szemészeti)

Mit jelent a gyógyszert néz ki?