traumás agysérülés szövődmények

Számos szövődmények fordulhatnak elő azonnal vagy nem sokkal később egy traumás agysérülés. Súlyos sérülések kockázatát növelő nagyobb a szövődmények száma és több súlyos vagy súlyos szövődmények.

Mérsékelt vagy súlyos traumás agysérülést okozhat a hosszan tartó vagy maradandó változások egy ember tudatállapotot, a tudatosság vagy érzékenységet. Eltérő tudatállapotok közé

Vegetatív állapotban van. Elterjedt agykárosodást okozhat vegetatív állapotban. Bár az ember nem ismeri a saját környezetében, ő is megnyissa a szemét, hogy a hangok, válaszoljon a reflexek, vagy áthelyezni.

Lehetséges, hogy a vegetatív állapotban tartóssá válhat, de gyakran az egyének elért egy minimális tudati állapot.

megváltozott tudat

A rohamok

Bezártságszindróma. Egy személy egy lezárt állapotban tisztában van saját környezetében és ébren van, de ő nem tud beszélni, vagy mozogni. Az a személy képes lehet kommunikálni szemmozgás vagy villog.

Ez az állapot a sérülésektől korlátozódik az alsó agyat és az agytörzs. Ez ritkán fordul elő, miután a trauma és gyakrabban miatt a stroke ezen a területen az agy.

folyadék építmény

Vannak, akik a traumás agysérülés lesz rohamok az első héten. Néhány súlyos sérülést eredményezhet visszatérő rohamok, az úgynevezett poszttraumás epilepszia.

fertőzések

Az agy-gerincvelői folyadék gyűlik fel a tereket az agyban (agyi kamrák) az egyes emberek, akik traumás agysérülések, ami megnövekedett nyomás és duzzanat az agyban.

Érkárosodással

Koponya törés vagy behatoló sebeket tép a réteg védő szövetek (agyhártya), ami körbeveszi az agy. Ez lehetővé teszi a baktériumok bejutnak az agyba és fertőzéseket okozhatnak. A fertőzés az agyhártya (meningitis) átterjedhet a többi idegrendszer, ha nem kezelik.

Ideg károsodás

Számos kis és nagy ereket az agy károsodhat a traumás agysérülés. Ez a károsodás vezethet a stroke, a vérrögképződés vagy egyéb problémák.

szellemi problémák

Sérülések a koponyaalap idegeket károsíthatja, hogy jelennek meg közvetlenül az agyban (agyidegek). Agyideg sérülés okozhatja

Sokan, akik már jelentős agysérülés fogja tapasztalni változást a gondolkodás (kognitív) képességek. Traumás agysérülés, ami problémákat okozhat sok készségek, beleértve a

Nyelv és kommunikáció problémái közösek következő traumás agyi sérülések. Ezeket a problémákat okozhat frusztráció, a konfliktusok és félreértések az emberek egy traumás agysérülés, valamint a családtagok, a barátok és a szolgáltatók számára.

Kommunikációs problémák lehetnek

Akik tapasztalt agysérülés gyakran tapasztalnak változások viselkedést. Ezek tartalmazhatnak

Érzelmi változások lehetnek

Problémákat érintő érzékek tartalmazhat

A traumás agysérülés növelheti a betegségek kockázatát, hogy eredményeképpen fokozatosan degeneráció az agysejtek és fokozatos elvesztése agyi funkciók, bár ez a veszély még nem határozható meg bizonyossággal az egyén. Ezek tartalmazzák

Kommunikációs problémák

viselkedésbeli változások

érzelmi változások

érzékszervi problémák

Degeneratív agyi betegségek