trandolapril és verapamil

Abba kell hagyni a kezelést trandolapril / verapamil-hidroklorid a lehető leghamarabb, ha a terhesség észlelésekor, hiszen magzati toxicitás, beleértve a sérülés és a halál a fejlődő magzatra, lehet a kábítószerek által okozott, amelyek közvetlenül a renin-angiotenzin rendszert.

Használja a trandolapril és verapamil

Terápiás Osztály: ACE-gátló / kalciumcsatorna-blokkoló kombináció

Farmakológiai Osztály: ACE-gátló

Kémiai Osztály: Verapamil

Trandolapril egy angiotenzin-konvertáló enzim (ACE) gátló. Úgy működik, hogy gátolja az anyag a szervezetben, hogy az ereket húzza. Ennek eredményeként, trandolapril ellazítja az ereket. Ez csökkenti a vérnyomást és növeli a kínálat a vér és az oxigén a szív.

A verapamil egy kalcium csatorna blokkoló (CCB). Ez hatással van a kalcium bejutását a sejtekbe, a szív és az erek. Ez ellazítja az ereket, csökkenti a vérnyomást, és növeli a kínálat a vér és az oxigén a szív.

trandolapril és verapamil csak orvosával receptet.

Annak eldöntésében, hogy egy gyógyszer, a kockázatokat figyelembe a gyógyszer mérlegelni kell a jó fog tenni. Ez egy olyan döntés, és az orvos fogja tenni. Mert trandolapril és verapamil, a következőket kell figyelembe venni

Használata előtt trandolapril és verapamil

Mondja el orvosának, ha valaha bármilyen szokatlan vagy allergiás reakció a trandolapril és a verapamil vagy bármilyen más gyógyszert. Szintén tájékoztassa az egészségügyi szakember, ha bármilyen más típusú allergia, például az élelmiszerekhez, festékek, tartósítószerek, vagy az állatok. A nem vényköteles termékek, olvassa el a címkén vagy a csomagoláson összetevőket óvatosan.

Megfelelő vizsgálatokat nem végeztek a kapcsolatot a kor hatásának trandolapril és verapamil kombinációja a gyermekek között. A biztonságosságot és hatásosságot nem igazolták.

Megfelelő vizsgálatok során eddig nem bizonyították geriátriai-specifikus problémák, amelyek korlátozzák a hasznosságát trandolapril és verapamil kombinációja az idősek.

Nincsenek megfelelő vizsgálatok nőknél meghatározására újszülött kockázatát, ha ezt a gyógyszert szoptatás alatt. Mérjük le a potenciális előnyök és a potenciális kockázatok, mielőtt ezt a gyógyszert szoptatás alatt.

Bár bizonyos gyógyszereket nem szabad együtt használni egyáltalán, más esetekben két különböző gyógyszereket lehet használni együtt, még ha egy interakció előfordulhat. Ezekben az esetekben orvosa akarja változtatni a gyógyszer adagját, vagy egyéb óvintézkedéseket is szükség lehet. Ha szed trandolapril és verapamil, akkor különösen fontos, hogy az egészségügyi szakember tudja, ha szed az alább felsorolt ​​gyógyszerek. Az alábbi kölcsönhatásokról kiválasztott alapján potenciális jelentőségét, és nem feltétlenül teljes körű.

Segítségével trandolapril és verapamil bármely az alábbi gyógyszerek nem ajánlott. Orvosa dönthet úgy, hogy nem bánik veled ezt a gyógyszert, vagy megváltoztatni a másik gyógyszer szedése.

Segítségével trandolapril és verapamil bármely az alábbi gyógyszerek általában nem javasolt, de szükség lehet bizonyos esetekben. Ha mindkét gyógyszerfelírás együtt, orvosa módosíthatja az adagolást, vagy milyen gyakran használja egyik vagy mindkét gyógyszerek.

Segítségével trandolapril és verapamil bármely az alábbi gyógyszerek okozhatnak fokozott kockázata bizonyos mellékhatásokat, de a két gyógyszer lehet a legjobb kezelés az Ön számára. Ha mindkét gyógyszerfelírás együtt, orvosa módosíthatja az adagolást, vagy milyen gyakran használja egyik vagy mindkét gyógyszerek.

Bizonyos gyógyszerek nem használtak, vagy ideje körül ételt, vagy eszik egyes élelmiszerek óta kölcsönhatások léphetnek fel. Alkoholos vagy dohány bizonyos gyógyszerek is okozhatnak kölcsönhatások előfordulása. Az alábbi kölcsönhatásokról kiválasztott alapján potenciális jelentőségét, és nem feltétlenül teljes körű.

A trandolapril és verapamil bármely, a következő általában nem ajánlott, de lehet elkerülhetetlen bizonyos esetekben. Ha együtt használják, az orvos módosíthatja az adagot, vagy hogy milyen gyakran használja trandolapril és verapamil, vagy kapsz különleges utasításokat az élelmiszer, alkohol, vagy a dohány.

Segítségével trandolapril és verapamil az alábbiak közül bármelyik okozhat fokozott kockázata bizonyos mellékhatásokat, de elkerülhetetlen lehet bizonyos esetekben. Ha együtt használják, az orvos módosíthatja az adagot, vagy hogy milyen gyakran használja trandolapril és verapamil, vagy kapsz különleges utasításokat az élelmiszer, alkohol, vagy a dohány.

A jelenléte más egészségügyi problémák befolyásolhatják a használatát trandolapril és verapamil. Feltétlenül közölje orvosával, ha bármilyen más egészségügyi problémák, különösen a

trandolapril és verapamil nem lehet az első gyógyszer használ, hogy kezelje a feltételt. Ez azt jelentette, hogy csak miután megpróbált más gyógyszereket nem dolgozott vagy okozott nem kívánt mellékhatásokat.

Amellett, hogy a használata a trandolapril és a verapamil, a kezelés a magas vérnyomás tartalmazhat súlykontroll és változások a típusú élelmiszerek eszik, különösen élelmiszerek magas nátrium (só). Orvosa meg fogja mondani, hogy ezek közül melyik a legfontosabb az Ön számára. Kérdezze meg orvosát, mielőtt megváltoztatja a diéta.

Sok beteg, akiknek magas a vérnyomása nem fogja észrevenni a jeleket a probléma. Tény, hogy sokan úgy érzik normális. Nagyon fontos, hogy a gyógyszert, ahogy irányította, és hogy tartsa meg a találkozókat orvosával akkor is, ha jól érzi magát.

Ne feledje, hogy a trandolapril és verapamil nem gyógyítja meg a magas vérnyomást, de ez nem segít irányítani. Ezért továbbra is meg kell venni azt irányítani, ha azt várod, hogy csökkentheti a vérnyomást, és tartsa lenyomva. Lehet, hogy a magas vérnyomás gyógyszert az egész életed. Ha a magas vérnyomást nem kezelik, súlyos problémákat okozhat, mint például a szívelégtelenség, érrendszeri betegség, stroke, vagy vesebetegség.

Vegye trandolapril és verapamil ugyanabban az időben minden nap.

Nyelje le a kiterjesztett hatóanyagleadású tablettát egészben. Ne törje, ne törje össze, és ne rágja szét őket.

Helyes használata trandolapril és verapamil

Vegye trandolapril és verapamil étellel.

Az adagot a trandolapril és a verapamil különböző lesz a különböző betegek. Kövesse az orvos utasításait, vagy az irányok a címkén. A következő adatok csak az átlagos dózisú trandolapril és verapamil. Ha az Ön adagja más, ne változtassa meg, hacsak orvosa ezt tanácsolta.

Az összeg a gyógyszer szedése erejétől függ a gyógyszer. Továbbá, a dózisok száma szedése minden nap, az idő dózisok beadása között, és azt az időtartamot, akkor a gyógyszer szedését függ az orvosi probléma, amelyre Ön a gyógyszert.

Ha kihagyott egy adag trandolapril és verapamil, pótolja, amilyen hamar csak lehetséges. Azonban, ha már majdnem eljött a következő adag, hagyja ki az elfelejtett adagot, és térjen vissza a szokásos adagoláshoz. Ne vegyen be dupla adagot.

Tárolja a gyógyszert egy zárt tartályban szobahőmérsékleten, hőtől, nedvességtől, és közvetlen fény. Tartsa a fagytól.

Gyerekektől távol tartandó.

Ne tartsa elavult gyógyszer vagy gyógyszer nincs többé szükség.

Kérdezze meg az egészségügyi szakembert, hogyan kell megsemmisíteni a gyógyszer nem használ.

Óvintézkedések használat közben trandolapril és verapamil

Nagyon fontos, hogy az orvos ellenőrizze a haladást rendszeres látogatások, hogy megbizonyosodjon arról trandolapril és verapamil megfelelően működik. A vérvizsgálat lehet szükség, hogy ellenőrizze a nem kívánt hatásokat.

Segítségével trandolapril és verapamil, míg terhes is károsíthatja a magzatot. Alkalmazzon hatékony fogamzásgátló módszert kell tartani attól, hogy terhes. Ha úgy gondolja, hogy teherbe esett, míg a trandolapril és verapamil, értesítse orvosát.

Rosszullétet, szédülést, vagy ájulás szintén előfordulhat, különösen akkor, ha felkel a fekvő vagy ülő helyzetből, vagy ha már vesz egy vízhajtó (víz tabletta). Győződjön meg arról, hogy hogyan reagál a gyógyszerre, mielőtt gépjárművet vezetne, gépeket használ, vagy egyéb dolgokat, amelyek veszélyesek lehetnek, ha szédül vagy tűzött. Ha szédül, feküdjön le, így nem halvány. Akkor üljön egy pár pillanattal korábban állt, hogy megakadályozza a szédülés kiújulását. Ha elájul, hagyja abba a trandolapril és verapamil és hívja orvosát azonnal.

Kérdezze meg orvosát azonnal, ha megbetegedtek, miközben trandolapril és verapamil, különösen súlyos vagy folyamatos hányinger, hányás, vagy hasmenés. Ezek a feltételek elveszítheti túl sok vizet vagy sót és ahhoz vezethet, hogy az alacsony vérnyomás. Azt is csökken a víz izzadás, így sok vizet igyon edzés közben, vagy meleg időben.

Kérdezze meg orvosát azonnal, ha bármilyen májműködési zavar tünetei, mint a sötét színű vizelet vagy halvány széklet, hányinger, hányás, étvágytalanság, fájdalom a has felső részén, vagy sárga bőr vagy szemek.

trandolapril és verapamil okozhat komoly típusú allergiás reakciók, beleértve az anafilaxia. Az anafilaxia is életveszélyes lehet és azonnali orvosi ellátást igényel. Hívja fel orvosát azonnal, ha van egy kiütés, viszketés, rekedtség, légzési nehézség, nyelési vagy bármely duzzanat a kéz, arc, száj vagy használata közben trandolapril és verapamil.

Kérdezze meg orvosát, ha van egy láz, hidegrázás, vagy torokfájás. Ezek lehetnek fertőzés tünetei eredő alacsony fehérvérsejt countss.

trandolapril és verapamil Side Effects

trandolapril / verapamil

A hyperkalaemia (magas káliumszint a vérben) előfordulhatnak használata közben trandolapril és verapamil. Kérdezze meg orvosát azonnal, ha a következő tünetek: hasi vagy gyomorfájdalom, zavartság, légzési nehézség, szabálytalan szívverés, hányinger vagy hányás, idegesség, zsibbadás vagy bizsergés a kéz, láb, vagy az ajkak, légszomj, vagy gyengeség vagy nehézség a lábak. Ne használjon kiegészítőket vagy kálium-tartalmú sópótlók vagy ellenőrzése nélkül orvosával.

Győződjön meg róla, minden orvosnak vagy fogorvosnak, aki kezeli, akkor tudja, hogy az Ön által használt trandolapril és verapamil. trandolapril és verapamil érintheti sebészeti vagy orvosi eljárásokat.

Ne vegyen be egyéb gyógyszert, amíg nem kaptak beszélni a kezelőorvosával. Ez különösen vonatkozik over-the-counter (vény nélkül kapható) gyógyszerek étvágy ellenőrzésére, asztma, megfázás, köhögés, szénanátha, vagy arcüreg problémák, mivel növelheti a vérnyomást.

Együtt a szükséges hatást, a gyógyszer okozhat nem kívánt hatásokat. Bár nem minden ilyen mellékhatások fordulhatnak elő, ha mégis fellépnének orvosi ellátásra lehet szüksége.

Kérdezze meg orvosát azonnal, ha az alábbi mellékhatások jelentkeznek

Egyes mellékhatások léphetnek fel, melyek általában nem igényelnek orvosi figyelmet. Ezek a mellékhatások elmúlnak a kezelés során, mint a szervezet alkalmazkodik a gyógyszerhez. Továbbá, az egészségügyi szakember tudja, hogy meséljek módja, hogy megakadályozzák vagy csökkentik bizonyos ezeket a mellékhatásokat. Kérdezze meg az egészségügyi szakembert, ha az alábbiak bármelyikét mellékhatások tovább tartanak vagy kellemetlenné válnak, vagy ha bármilyen kérdése van rájuk

Egyéb fel nem sorolt ​​mellékhatást is előfordulhatnak egyes betegeknél. Ha bármilyen egyéb hatások, kérdezze meg az egészségügyi szakember.

Elérhetőség Rx vényköteles

Terhesség D kategória pozitív bizonyíték a kockázat

CSA Menetrend N Nem szabályozott hatóanyag

Jóváhagyás előzményei naptár Drug történelem FDA

Magas vérnyomás lisinopril, amlodipin, metoprolol, a hidroklorotiazid losartan, furoszemid, atenolol, Lasix Norvasc, Diovan, valzartán, enalapril, toprol-XL, Benicar Cozaar, Lopressor, Bystolic, irbesartan, Vasotec, Avapro, hidroklorotiazid / lisinopril dyazide , Zestril

 vagy csatlakozz a trandolapril / verapamil támogató csoport kapcsolatot másokkal, akik hasonló érdekeit.