tramadol terhesség és szoptatás figyelmeztetések

Tramadol is ismert, mint: ConZip, GenRx tramadol, Larapam SR, Rybix, Rybix ODT, Ryzolt, tramadol-hidroklorid ER, Tramahexal, Tramahexal SR, Tramal, Tramal SR, Tramedo, Ultram, Ultram ER, Ultram ODT, Zamadol, Zydol, Zydol XL

Ez a gyógyszer nem alkalmazható terhesség alatt, kivéve, ha az előny meghaladja a magzati kockázatot .; AU TGA terhesség kategóriában: C; US FDA terhességi kategória: C; Megjegyzés: krónikus használata terhesség alatt vezethet újszülöttkori megvonási tüneteket.

Tramadol kimutatták, hogy átjut a placentán, a köldökzsinór véna anyai véna szérum koncentráció aránya 0,83. Állatkísérletek azt mutatták, nagyon nagy adagok, ez a gyógyszer hatása van szervek fejlődését, a csontok növekedését, és a halálozási ráta. Nincsenek megfelelő és jól kontrollált vizsgálatokat terhes nők .; AU TGA terhesség C kategória: a gyógyszerek, amelyek miatt azok farmakológiai hatásokat okoztak, vagy lehet feltehetően okozó, káros hatással van az emberi magzat vagy újszülött anélkül rendellenességek. Ezek a hatások lehetnek visszafordítható. Kísérő szövegeket kell konzultálni a további részleteket .; US FDA terhességi kategória C: Állatokon végzett reprodukciós vizsgálatokban összefüggést mutattak ki káros hatást a magzatra, és nincsenek megfelelő és jól kontrollált vizsgálatok az emberekben, hanem a lehetséges előnyök indokolják a gyógyszer használatát a terhes nők ellenére lehetséges kockázatokat.

A tanulmány 75 anyák számolt átlagos tej koncentrációja 748 mcg / l; ez összesen átlagosan csecsemő adag 112 mikrogramm / kg, és anyai testsúllyal korrigált dózis 2,24% és 0,64% a hatóanyag és metabolitja, ill. Újra elemzése az adatokat a populációs farmakokinetikai modell mutatott anyai testsúllyal korrigált dózis 2,2% extenzív metabolizáló, és 2,6% gyengén metabolizáló. A gyógyszer mennyisége jelen az anyatejben jelent legfeljebb 2,6% -a javasolt IV újszülött adagot. Ez a gyógyszer növelheti a prolaktin szintet; azonban a prolaktin szintje egy anya létrehozott szoptatás nem befolyásolja a képességét, hogy szoptatni.

Alkalmazása nem javasolt, azonban a szoptatás felfüggesztése egyszeri adag ez a gyógyszer nem szükséges .; Kiválasztódik az anyatejbe: Igen; Megjegyzés: Ez a gyógyszer kiválasztódik az igen kis mennyiségben az anyatejbe, és nem mutatták ki, hogy hátrányosan befolyásolhatja a csecsemő, ha használják, a csecsemő monitorozni kell a fokozott álmosság, nehéz a szoptatás, légzési nehézség vagy puhaság.