tramacet

Ultracet (R) tartalmaz, tramadol-hidroklorid és az acetaminofen; acetaminofen összefüggésbe hozták akut májelégtelenség, néhány esetben okozhat máj transzplantáció és a halál és a legtöbb esetben a májkárosodás társított meghaladó dózisok 4000 mg / nap, és gyakran egynél több acetaminophen- A terméket tartalmazó

Használja a Tramacet

Terápiás Osztály: Fájdalomcsillapító kombinált

Kémiai Osztály: Tramadol

A tramadol tartozik nevezett gyógyszerek csoportjába opioid fájdalomcsillapítók (narkotikumok). Úgy működik, a központi idegrendszer (CNS) enyhíti a fájdalmat. Amikor a tramadol használata hosszú ideig, akkor válhat szokásformáló (ami szellemi vagy fizikai függőség). Fizikai függőség vezethet mellékhatások, ha abbahagyja a gyógyszer szedését. Mivel ezt a gyógyszert csak akkor kell használni a rövid távú fájdalom, fizikai függőség valószínűleg nem fordul elő.

Paracetamol használják fájdalomcsillapításra és csökkentik a lázat betegeknél. Ez nem lesz szokásformáló amikor azt sokáig. De acetaminofen okozhat nem kívánt hatásokat, ha nagyobb adagot, beleértve májkárosodás. Ritkán ugyan, de használata paracetamol számoltak vezet májtranszplantáció és a halált, általában nagyobb adagok, amikor több paracetamol-tartalmú termékek használata.

Ez a gyógyszer csak az orvosával receptet.

Annak eldöntésében, hogy egy gyógyszer, a kockázatokat figyelembe a gyógyszer mérlegelni kell a jó fog tenni. Ez egy olyan döntés, és az orvos fogja tenni. Mert ezt a gyógyszert, a következőket kell figyelembe venni

Használata előtt Tramacet

Mondja el orvosának, ha valaha bármilyen szokatlan vagy allergiás reakció a ezt a gyógyszert, vagy bármilyen más gyógyszert. Szintén tájékoztassa az egészségügyi szakember, ha bármilyen más típusú allergia, például az élelmiszerekhez, festékek, tartósítószerek, vagy az állatok. A nem vényköteles termékek, olvassa el a címkén vagy a csomagoláson összetevőket óvatosan.

Megfelelő vizsgálatokat nem végeztek a kapcsolatot a kor hatása tramadol és a paracetamol kombináció a gyermekek között. A biztonságosságot és hatásosságot nem igazolták.

Megfelelő vizsgálatok során eddig nem bizonyították geriátriai-specifikus problémák, amelyek korlátozzák a hasznosságát tramadol és a paracetamol kombináció az idősek. Azonban idős betegeknél nagyobb valószínűséggel korfüggő máj, vese vagy szív problémák, amelyek szükségessé óvatosság és a kiigazítás a dózist kapó betegeknél a tramadol és a paracetamol kombináció.

Nincsenek megfelelő vizsgálatok nőknél meghatározására újszülött kockázatát, ha ezt a gyógyszert szoptatás alatt. Mérjük le a potenciális előnyök és a potenciális kockázatok, mielőtt ezt a gyógyszert szoptatás alatt.

Bár bizonyos gyógyszereket nem szabad együtt használni egyáltalán, más esetekben két különböző gyógyszereket lehet használni együtt, még ha egy interakció előfordulhat. Ezekben az esetekben orvosa akarja változtatni a gyógyszer adagját, vagy egyéb óvintézkedéseket is szükség lehet. Ha ezt a gyógyszert szedi, akkor különösen fontos, hogy az egészségügyi szakember tudja, ha szed az alább felsorolt ​​gyógyszerek. Az alábbi kölcsönhatásokról kiválasztott alapján potenciális jelentőségét, és nem feltétlenül teljes körű.

Ezzel a gyógyszert az alábbi gyógyszerek nem ajánlott. Orvosa dönthet úgy, hogy nem bánik veled ezt a gyógyszert, vagy megváltoztatni a másik gyógyszer szedése.

Ezzel a gyógyszert az alábbi gyógyszerek általában nem javasolt, de szükség lehet bizonyos esetekben. Ha mindkét gyógyszerfelírás együtt, orvosa módosíthatja az adagolást, vagy milyen gyakran használja egyik vagy mindkét gyógyszerek.

Ezzel a gyógyszert az alábbi gyógyszerek okozhatnak fokozott kockázata bizonyos mellékhatásokat, de a két gyógyszer lehet a legjobb kezelés az Ön számára. Ha mindkét gyógyszerfelírás együtt, orvosa módosíthatja az adagolást, vagy milyen gyakran használja egyik vagy mindkét gyógyszerek.

Bizonyos gyógyszerek nem használtak, vagy ideje körül ételt, vagy eszik egyes élelmiszerek óta kölcsönhatások léphetnek fel. Alkoholos vagy dohány bizonyos gyógyszerek is okozhatnak kölcsönhatások előfordulása. Az alábbi kölcsönhatásokról kiválasztott alapján potenciális jelentőségét, és nem feltétlenül teljes körű.

Ezzel a gyógyszert az alábbi általában nem ajánlott, de nem lehet elkerülni bizonyos esetekben. Ha együtt használják, az orvos módosíthatja az adagot, vagy hogy milyen gyakran használja ezt a gyógyszert, vagy kapsz különleges utasításokat az élelmiszer, alkohol, vagy a dohány.

Ezzel a gyógyszert a következők közül bármelyik okozhat fokozott kockázata bizonyos mellékhatásokat, de elkerülhetetlen lehet bizonyos esetekben. Ha együtt használják, az orvos módosíthatja az adagot, vagy hogy milyen gyakran használja ezt a gyógyszert, vagy kapsz különleges utasításokat az élelmiszer, alkohol, vagy a dohány.

A jelenléte más egészségügyi problémák befolyásolhatják a gyógyszer alkalmazásával kapcsolatban. Feltétlenül közölje orvosával, ha bármilyen más egészségügyi problémák, különösen a

Ez a rész tájékoztatást nyújt a megfelelő használata számos olyan terméket, amely a tramadol és a paracetamol. Lehet, hogy nem kifejezetten a Tramacet. Kérjük, olvassa el gondosan.

Vedd ezt a gyógyszert csak az orvos utasítása szerint. Ne vegyen be több belőle, ne vegye meg gyakrabban, és ne vigye hosszabb ideig, mint az orvos rendelt. Ez különösen fontos az idősebb betegeknél, akik érzékenyebbek lehetnek a hatását a fájdalom gyógyszer. Ha túl sok a gyógyászat venni hosszú ideig, akkor válhat szokásformáló (ami szellemi vagy fizikai függőség), vagy okozhat a túladagolás. Nagy mennyiségű paracetamol májkárosodást okozhat.

Ez a kombináció a gyógyszer tartalmaz paracetamol (Tylenol®). Gondosan ellenőrizze a címkéket az összes gyógyszerről, amit használ, mert ezek is tartalmazhatnak acetaminofen. Ez nem biztonságos a használata több mint 4 g (4,000 milligramm) acetaminofen egy nap (24 óra).

Az adagot ebből a gyógyszerből különböző lesz a különböző betegek. Kövesse az orvos utasításait, vagy az irányok a címkén. A következő adatok csak az átlagos adag ilyen gyógyszer. Ha az Ön adagja más, ne változtassa meg, hacsak orvosa ezt tanácsolta.

Az összeg a gyógyszer szedése erejétől függ a gyógyszer. Továbbá, a dózisok száma szedése minden nap, az idő dózisok beadása között, és azt az időtartamot, akkor a gyógyszer szedését függ az orvosi probléma, amelyre Ön a gyógyszert.

Ha kihagyott egy adagot ebből a gyógyszerből, pótolja, amilyen hamar csak lehetséges. Azonban, ha már majdnem eljött a következő adag, hagyja ki az elfelejtett adagot, és térjen vissza a szokásos adagoláshoz. Ne vegyen be dupla adagot.

Helyes használata tramadol és a paracetamol

Tárolja a gyógyszert egy zárt tartályban szobahőmérsékleten, hőtől, nedvességtől, és közvetlen fény. Tartsa a fagytól.

Gyerekektől távol tartandó.

Ne tartsa elavult gyógyszer vagy gyógyszer nincs többé szükség.

Kérdezze meg az egészségügyi szakembert, hogyan kell megsemmisíteni a gyógyszer nem használ.

Nagyon fontos, hogy az orvos ellenőrizze a haladást rendszeres látogatások ellenőrizze, hogy a gyógyszer megfelelően működik, és hogy ellenőrizze az esetleges nemkívánatos hatások.

Kérdezze meg orvosát azonnal, ha fájdalom vagy érzékenység a has felső részén, világos széklet, sötét vizelet, étvágytalanság, hányinger, szokatlan fáradtság vagy gyengeség, vagy sárga szemek vagy a bőr. Ezek tünetei lehetnek súlyos májbetegségben szenved.

Súlyos bőrreakciók fordulhatnak elő ezzel a gyógyszerrel. Kérdezze meg orvosát azonnal, ha hólyagosodás, hámlás, vagy a bőr laza, vörös bőrelváltozások, súlyos akne vagy bőrkiütés, sebek vagy fekélyek a bőrön, vagy láz vagy hidegrázás használata közben ezt a gyógyszert.

Ellenőrizze a címkét minden recept nélkül kapható (over-the-counter [OTC]) vagy vényköteles gyógyszerek most veszi. Ha bármely tartalmaz paracetamolt vagy tramadol, kérdezze meg orvosát. Figyelembe őket együtt a gyógyszer okozhat a túladagolás.

Óvintézkedések használat közben Tramacet

Ha úgy gondolja, vagy valaki más vett be túladagolta ezt a gyógyszert, hogy orvosi segítséget egyszerre. A túladagolás tünetei a közé sötét vizelet, nehéz vagy zavaros légzés, szabálytalan, gyors vagy lassú, vagy felületes légzés, hányinger vagy hányás, fájdalom a has felső részén, halvány vagy kék ajkak, körmök, vagy a bőr, a megvalósítandó diákok a szem, kapkodó légzés, vagy sárga szemek vagy a bőr.

Ez a gyógyszer növeli a hatását az alkohol és más központi idegrendszeri depresszáns (olyan gyógyszerek, amelyek álmosságot vagy csökkenti az éberséget). Néhány példa a központi idegrendszeri depresszánsok antihisztaminok, gyógyszer szénanátha, allergiák, vagy megfázás, nyugtatók, nyugtatók, vagy alvó gyógyszer, recept fájdalom gyógyszer vagy narkotikumok, opioidok, gyógyszer görcs vagy barbiturátok, izomlazítók, vagy érzéstelenítők, beleértve néhány a fogászati ​​érzéstelenítők . Emellett előfordulhat, hogy nagyobb a májkárosodás kockázata, ha iszik három vagy több alkoholt szedése alatt paracetamol. Ne igyon alkoholos italokat, és kérdezze meg kezelőorvosát, mielőtt e gyógyszerek bármelyikét használata közben ezt a gyógyszert.

Ez a gyógyszer lehet szokásformáló. Ha úgy érzi, hogy a gyógyszer nem működik olyan jól, ne használja többet, mint előírt adagot. Hívjon orvost utasításokat.

A narkotikumok hosszú ideig okozhat súlyos székrekedés. Ennek megakadályozása érdekében, kezelőorvosa közvetlen, hogy a hashajtók, igyon sok folyadékot, vagy növelje a rost az étrendben.

Feltétlenül közölje orvosával, ismer minden egyéb gyógyszerről, amit használ. Ez a gyógyszer fokozhatja a görcsrohamok (görcsök). Ez is okozhat komoly, úgynevezett szerotonin szindróma, amikor együtt bizonyos gyógyszerekkel. Ez különösen vonatkozik a gyógyszerek a depresszió kezelésére használt (például a citalopram, fluoxetin, szertralin, Cymbalta®, Effexor®, Lexapro®, Pristiq®), vagy gyógyszert migrénes fejfájás kezelésére (például eletriptán, frovatriptán, rizatriptán, zolmitriptán). Kérdezze meg orvosát azonnal, ha a következő tünetek a szerotonin szindróma: izgatottság, zavartság, hasmenés, idegesség, miközben beszél, hogy nem normális, láz, hiperaktív reflexek, rossz koordináció, nyugtalanság, hidegrázás, izzadás, reszketés vagy remegés, amit nem lehet vezérlés, vagy rángatózás.

Ez a gyógyszer növelheti öngyilkossági gondolatok. Tájékoztassa orvosát azonnal, ha kezdi érezni magát több depressziós, vagy gondolatok fáj magad. Bármilyen szokatlan gondolatok vagy viselkedés, hogy baj van, különösen, ha azok az új vagy rosszabbodnak gyorsan. Győződjön meg róla, hogy a gondozó tudja, ha van alvászavar, ideges könnyen, egy nagy energiaárak növekedése, vagy kezdenek, vakmerő. Mondja el orvosának, ha bármilyen hirtelen vagy erős érzelmek, mint például ideges, dühös, nyugtalan, erőszakos, vagy félek. Tudassa orvosával, ha Ön vagy valaki a családban már megpróbált öngyilkos lenni.

Ez a gyógyszer okozhat súlyos allergiás reakciók, beleértve az anafilaxia. Az anafilaxia is életveszélyes lehet és azonnali orvosi ellátást igényel. Hívja fel orvosát azonnal, ha van egy kiütés, viszketés, rekedtség, légzési nehézség, nyelési, duzzanat a kéz, arc, vagy a száj, vagy mellkasi fájdalom használata közben ezt a gyógyszert.

Tramacet Side Effects

paracetamol / tramadol

Ez a gyógyszer okozhat néhány ember, szédülést, aluszékonyságot okozhat, vagy csökkenti az éberséget, mint általában. Győződjön meg arról, hogyan reagál a ezt a gyógyszert, mielőtt gépjárművet vezetne, gépeket használ, vagy bármi mást, ami veszélyes lehet, ha szédül vagy tűzött.

Győződjön meg róla orvosával, ha terhes, terhes lehet, vagy terhességet tervez.

Ne hagyja abba a gyógyszer szedését anélkül, hogy először beszélt kezelőorvosával. Orvosa, hogy fokozatosan csökkentse az összeget, amit használ a leállítás előtt teljesen. Ez segíthet megelőzni súlyosbodása állapotát és csökkenti a megvonási tünetek, mint a szorongás, hasmenés, fejfájás, hányinger, hidegrázás, izzadás, remegés, vagy alvászavar.

Analgetikumok okozhatja szájszárazság. Mert átmeneti mentességet, használjon cukormentes édességet vagy gumi, olvad bit jég a szájában, vagy használja a nyál helyettesíti. Ha azonban a szájszárazság tovább több mint 2 hétig, kérdezze meg fogorvosát. Folytatva a szájszárazság fokozhatja a fogászati ​​betegségek, köztük a fogszuvasodás, az ínysorvadás, és gombás fertőzések.

Együtt a szükséges hatást, a gyógyszer okozhat nem kívánt hatásokat. Bár nem minden ilyen mellékhatások fordulhatnak elő, ha mégis fellépnének orvosi ellátásra lehet szüksége.

Kérdezze meg orvosát azonnal, ha az alábbi mellékhatások jelentkeznek

Sürgősségi azonnal segítséget, ha az alábbi a túladagolási tünetek jelentkezésekor

Egyes mellékhatások léphetnek fel, melyek általában nem igényelnek orvosi figyelmet. Ezek a mellékhatások elmúlnak a kezelés során, mint a szervezet alkalmazkodik a gyógyszerhez. Továbbá, az egészségügyi szakember tudja, hogy meséljek módja, hogy megakadályozzák vagy csökkentik bizonyos ezeket a mellékhatásokat. Kérdezze meg az egészségügyi szakembert, ha az alábbiak bármelyikét mellékhatások tovább tartanak vagy kellemetlenné válnak, vagy ha bármilyen kérdése van rájuk

Egyéb fel nem sorolt ​​mellékhatást is előfordulhatnak egyes betegeknél. Ha bármilyen egyéb hatások, kérdezze meg az egészségügyi szakember.

Elérhetőség Rx vényköteles

Terhesség C kategória kockázat nem zárható ki

CSA 4. melléklet Néhány potenciális visszaélési

Jóváhagyás előzményei naptár Drug történelem FDA

Fájdalom tramadol, oxikodon, acetaminofen, Tylenol, naproxen, aszpirin, ibuprofen, hidrokodon, amitriptilin, Percocet, hidroxizin, klonidin, diklofenak, Norco, fentanil, Celebrex, morfin, Vicodin, Voltaren, lidokain topikális, Dilaudidot, difenhidramin topikális, az OxyContin, Paracetamol