torziós deformitás útmutató – okok, tünetek és kezelési lehetőségek

Mi az?

A szótár szerint galamb orrú, mint “, amelyek a lábujjak befelé.” Nincs ilyen színes kifejezés megtalálható Láb hogy van kifelé. Mindkét láb problémák oka lehet a probléma, hogy az orvosok hívja torziós deformálódások. Ez az, amikor a hosszú csontok a láb be van kapcsolva a belső vagy külső, hogy a lábujjai nem egyenesen előre. Vagy a két fő csont a lábában hatással lehet a combcsont (a csípő és a térd), illetve a sípcsont (minél nagyobb a két csont között a térd és a boka). Az egyik vagy mindkét lábát hatással lehet .; Torziós deformitások vezethet lábujjak, hogy pont befelé (in-toeing) vagy a lábujjak, hogy pont kifelé (out-toeing). A szülők gyakran aggódnak, hogy az-toeing vagy out-toeing véglegesen zavarja a gyermek képes járni és futni rendesen. Azonban a legtöbb fiatal gyermekek, in-toeing vagy out-toeing által okozott torziós deformitás megjelenő egy rövid időre, majd eltűnik során a normális szakaszaiban láb fejlődését. A legtöbb torziós deformitások átmenetiek és helyes magukat kor hat-nyolc. Ritkán, in-toeing vagy out-toeing annak a jele, állandó csont deformitás vagy egyéb probléma, amely orvosi ellátást .; Ezek a feltételek lehet kapcsolatos, egy vagy több a következő tényezők; A gyermek helyzete a méh születés előtt; Az öröklött családi hajlam in-toeing vagy out-toeing; Ülve vagy alszik bizonyos pozíciókban hosszú ideig, például órákon át a tévézés

Tünetek

A gyermekkori torziós deformitások általában fájdalommentesek. A gyermek általában nem veszi észre a problémát, és ez általában nem zavarja a gyermek képes járni, futni és játszani rendesen .; Diagnózis; Az orvos megvizsgálja a gyermek tünetei, családi és egészségi előzményei. Az orvos kérheti a következő; Mikor észre először, hogy a gyermek volt-toeing vagy out-toeing ?; Még a probléma rosszabb lett? És ha igen, milyen hosszú ideig ?; Van-e a gyerek úgy tűnik, hogy utazás vagy esik gyakrabban, mint a többi gyerek ?; A probléma úgy tűnik, hogy rosszabb a végén a nap, vagy azt követően a gyermek már séta vagy futás hosszú ideig ?; Hogyan működik a gyermek általában ül tévénézés közben, vagy játék ?; Az Ön gyermeke valaha bármilyen ortopédiai vagy Podiatric Ezen állapot kezelése ?; Van gyermekének valaha súlyos traumás sérülések járó láb vagy lábszár, vagy van gyermeke valaha volt a műtét érintő ezeken a területeken ?; A gyerek szülei, nagyszülei vagy testvérek valaha is egy hasonló, toeing vagy out-toeing probléma?

Diagnózis

Az orvos megvizsgálja a gyermek tünetei, családi és egészségi előzményei. Az orvos kérheti a következő

Meddig tart?

Szinte az összes torziós deformitások rövid távú körülmények menni, mielőtt a gyermek eléri a felnőttkort. Például befelé forgatás a sípcsont általában eltűnik az idő a gyermek 3 vagy 4 éves, és befelé forgatás a combcsont általában elmúlik, mielőtt 10 évesen.

Hogyan lehet megakadályozni ezt egészségi állapota

A legtöbb esetben a torziós deformitás képviseli kiszámítható fejlődési szakaszban, és nem lehet megakadályozni. Azonban bizonyos esetekben, ülve vagy alszik bizonyos pozíciókban ronthatja ezeket a problémákat. Orvosa kapcsolatos javaslatok gyakorlatokat vagy a pozíciókat, amelyek segítenek, hogy minimalizálják a torziós.

Hogyan kell kezelni ezt az egészségügyi állapot

A legtöbb esetben az orvosok nem kezelik torziós deformitások mivel ezek a körülmények általában megszűnnek a gyerekek nőnek. Nagyon ritka esetekben, amikor az-toeing vagy out-toeing okozta csont deformitás, műtétre lehet szükség a probléma megoldásához.

Mikor kell orvoshoz

Hívja a gyermekorvos vagy a háziorvos, ha bármilyen kérdése van, ahogy a gyermek sétál vagy fut, különösen akkor, ha a gyermek úgy tűnik, hogy utazás vagy esik gyakrabban, mint a többi gyerek az azonos korú.

Prognózis

A kilátások is kiváló. A legtöbb torziós deformitások elmegy serdülőkor előtt.