torok rákos tesztek és diagnosztika

Torok rák kifejezés rákos daganatokat, hogy dolgozzon ki a torokban (garat), gégefő (gége) vagy a mandulák.

Torkod egy izmos cső kezdődik mögött az orrát, és véget ér a nyakon. Torok rák leggyakrabban kezdődik a lapos sejtek, hogy a vonal a belsejét a torkán.

A gégefő ül csak alul a torkod, és ugyancsak hajlamos a torok rák. A gégefő készült porc, és tartalmazza a hangszalagok rezegnek, hogy a hatékony és eredményes, ha beszélsz.

Torok rák is befolyásolhatja a darab porc (gégefedő) úgy működik, mint egy fedőt a légcső. Mandula rák, egy másik formája a torok rák, befolyásolja a mandulák, melyek hátoldalán található a torok.

Jelek és tünetek a torok rákos lehetnek

Készíts egy találkozót az orvos, ha bármilyen új jelek és tünetek, amelyek tartós. A legtöbb torok rákos tünetek nem specifikusak a rák, ezért orvosa valószínűleg nem egyéb leggyakoribb okai az első.

Torok rák fordul elő, amikor a sejtek a torokban ki genetikai mutáció. Ezek a mutációk okoznak a sejtek növekedését kontrollálatlan és továbbra is él, miután az egészséges sejteket általában meghalnak. A felhalmozódó sejtek alkotnak daganat a torokban.

Mikor kell orvoshoz

Típusai torok rák

Ez nem világos, hogy mi okozza a mutációt okozó torok rák. De az orvosok megállapították tényező, amely növeli a kockázatot.

Torok rák egy általános kifejezés, amely érvényes a rák, amely fejleszti a torokban (garat rák), vagy a gégefő (gégerák). A torok és a gégefő szorosan kapcsolódnak, a gégefő alatt helyezkedik el a torokban.

Amit megtehetsz

Bár a legtöbb torok rákos vonni az azonos típusú sejtek specifikus kifejezések a különbséget a részét a torok, ahol a rák származik.

Mit várnak el az orvos

Tényezők, amelyek növelik a kockázatot a torok rákos közé

Mit lehet tenni az időközben

Hogy egy találkozót a háziorvos, ha bármilyen jelek vagy tünetek aggasztja Önt. Ha az orvos azt gyanítja akkor lehet a rák, vagy más betegség, amely hatással van a torok, akkor lehet hivatkozni, hogy egy orvos, aki specializálódott betegségek és állapotok, amelyek befolyásolják a fül, az orr vagy a torok (otolaryngologist vagy ENT szakember).

Staging

Mivel a kinevezések lehet rövid, és mert sokszor sok földi fedezésére, ez egy jó ötlet, hogy jól felkészült. Itt van néhány információ, hogy segítsen felkészülni, és mit várnak el az orvos.

Sugárkezelés

Idejét meg orvosával korlátozott, ezért készít egy listát a kérdés segít a legtöbbet kihozni az időt együtt. Sorolja fel kérdéseket a legfontosabb a legkevésbé fontos abban az esetben, lejár az idő. Mert torok rák, néhány alapvető kérdést, hogy kérdezze meg orvosát a

Amellett, hogy a kérdésre, hogy már kész kérdezze meg orvosát, ne habozzon feltenni más kérdés, hogy eszedbe.

Orvosa valószínűleg kérdezni néhány kérdést. Hogy kész válaszolni rájuk elegendő időt később fedezi pontot szeretne foglalkozni. Orvosa kérheti

Ha a dohányzás, megáll. Kerüljük a dolgok, hogy súlyosbítja a tüneteket. Ha a torokfájás, ne ételek és italok okoznak további irritációját. Ha gondjaid evés miatt torokfájás, úgy táplálékkiegészítő italok. Ezek lehetnek kevésbé irritálja a torok, miközben továbbra is a kalória és a szükséges tápanyagokat.

Annak érdekében, hogy diagnosztizálják a torok rák, az orvos ajánlhat

Egy körét, hogy egy közelebbi pillantást a torkán. Lehet, hogy orvosa egy speciális világító hatályát (endoszkóp), hogy egy közeli pillantást a torok nevezett eljárással endoszkópia. Egy apró kamerát a végén az endoszkóp továbbítja a képeket egy videó képernyő, hogy az orvos figyeli jeleit rendellenességek a torokban.

Egy másik típusú hatályát (laringoszkóp) lehet behelyezni a gégefő. Ez használ egy nagyító lencsét, hogy kezelőorvosa megvizsgálja a hangszálak. Ez az eljárás az laringoszkópiával.

Miután torok rákot diagnosztizálnak, a következő lépés az, hogy meghatározza, milyen mértékben, vagy a szakaszban, a rák. Ismerve a színpad segít meghatározni a kezelési lehetőségek.

A színpad a torok rák jellemzi a római számok az I-IV. Mindegyik altípus a torok rákos saját kritériumait minden egyes szakaszában. Általában az I. stádiumú rák torok jelez kisebb daganat csak az egyik terület a torkán. Későbbi szakaszában jelzi, fejlettebb a rák, a színpadi IV pedig a legfejlettebb.

Sebészet

A kezelési lehetőségek alapján számos tényező, például az a hely és a színpadon a torok rákos típusát résztvevő sejtek, az általános egészség és a személyes p. Beszéljétek előnyeit és kockázatait minden lehetőséget meg orvosával. Együtt meg tudja határozni, milyen kezelések lenne a legmegfelelőbb az Ön számára.

kemoterápiás kezelés

Sugárkezelés használ nagy energiájú sugarak olyan forrásokból, mint például a röntgen és a protonok a sugárzást a rákos sejteket, így azok meghalnak.

Célzott gyógyszeres terápia

Rehabilitációs kezelés után

Sugárkezelés jöhet egy nagy gép, a testén kívül (külső besugárzás), vagy a sugárkezelés jöhet a kis radioaktív magok és huzalok, hogy lehet helyezni a test belsejében, közel a rák (brachyterápia).

A korai stádiumú torok rák, sugárkezelés lehet az egyetlen kezelés szükséges. További speciális torok rák, sugárkezelés kombinálni lehet kemoterápia vagy sebészet. Nagyon fejlett torok rák, sugárkezelés lehet használni, hogy csökkentsék jelek és tünetek neked kényelmesebb.

A típusú sebészeti eljárások akkor érdemes kezelni a torok rákos függ a hely és a szakaszában a rák. Lehetőségek között

Műtéti eltávolítása részben vagy egészben a gégefő (laryngectomiát). Kisebb daganatok, orvosa vegye ki a részét az gégefő, hogy befolyásolja a rák, így annyi a gégefő, amennyire csak lehetséges. Orvosa képes lehet megőrizni a képesség, hogy beszélni és lélegezni.

Nagyobb, több-extenzív daganatok, szükséges lehet távolítani a teljes hang mezőbe. A légcső ezután csatolni kell egy lyuk (sztóma) a torkában, hogy lehetővé teszi, hogy lélegezni (tracheotómia). Amennyiben a teljes gége eltávolítjuk, akkor több lehetőség helyreállítása a beszédét. Akkor dolgozni egy beszéd patológus megtanulni beszélni anélkül, hogy a hang mezőbe.

Műtéti eltávolítása része a torokban (pharyngectomy). Kisebb torok rák lehet szükség eltávolítása csak egy kis részét a torok műtét során. Alkatrészek, amelyek eltávolítják lehet rekonstruálni annak érdekében, hogy lehetővé teszi, hogy lenyelni az ételt rendesen.

Műtéti eltávolítására több a torok általában tartalmazza eltávolításának gégefő is. Orvosa képes lehet rekonstruálni a torkod, hogy lehetővé teszi, hogy lenyelni az ételt.

Műtét kockázatát hordozza a vérzés és a fertőzés. Egyéb lehetséges szövődmények, például beszédzavar vagy nyelési, függ az adott eljárás akkor mennek.

Kemoterápiás használ gyógyszerek megöli a rákos sejteket. Kemoterápia gyakran használják együtt sugárterápiával kezelésében torok rák. Bizonyos kemoterápiás gyógyszerek teszik a rákos sejteket sokkal érzékenyebbek a sugárkezelés. De kombinálásával kemoterápia és sugárkezelés növeli a mellékhatások a két kezelés. Beszélje meg orvosával a mellékhatások akkor valószínű, hogy megtapasztalják, és hogy a kombinált kezelések előnyt jelent, hogy ellensúlyozzák ezeket a hatásokat.

Célzott gyógyszerek kezelésére torok rák kihasználva specifikus defektusok jelenlétét a rákos sejtek, hogy az üzemanyag a sejtek növekedését.

Cetuximab (Erbitux) egyike a célzott terápia jóváhagyott kezelésére torok rák bizonyos helyzetekben. Cetuximab Gátolja az olyan fehérje, amely megtalálható sok fajta egészséges sejteket, de még jellemzőbb a bizonyos típusú torok rákos sejteket.

Más célzott gyógyszerek is tanulmányozták klinikai vizsgálatokban. Célzott drogokat alkalmazhatunk kombinálva kemoterápia vagy sugárkezelés.

A kezelés a torok rákos gyakran bonyodalmakat okoz, hogy szükség lehet dolgozni a szakemberek, hogy visszanyerje a nyelési képességét, enni szilárd ételt, és beszélni. Alatt és után a torok rák kezelésre, orvosa esetleg akkor keresnek segítséget

Orvosa lehet vitatni a lehetséges mellékhatásokat és szövődménnyel kezelések magával.

Torok rák szorosan kapcsolódnak a dohányzás. Nem mindenki torok rákos dohányzik. De ha nem dohányzik, most van itt az ideje, hogy hagyja abba, mert

A dohányzásról való leszokást is nagyon nehéz. És ez még nehezebb, ha éppen próbál megbirkózni a stresszes helyzetben, mint például a rák diagnózisa. Kezelőorvosa meg tudja beszélni az összes lehetőséget, beleértve a gyógyszereket, a nikotint helyettesítő termékek és tanácsadás.

Alkohol, különösen, ha együtt a dohányzás vagy bagó, nagyban növeli a torok rák. Ha sok alkoholt, ne most. Ez segíthet csökkenteni a kockázatát, hogy a második rák. Megállás ivás is segít jobban tűri a torok rákos kezelések.

Nincs alternatív kezelések bizonyultak hasznos kezelésében torok rák. Azonban néhány kiegészítő és alternatív kezelések segíthetnek megbirkózni a diagnózis és a mellékhatások torok rák kezelésére. Beszéljen orvosával a lehetőségeket.

Alternatív kezelések, amelyek hasznosak lehetnek többek között

Diagnosztizálnak rákot pusztító lehet. Torok rák részét érinti a test, amely létfontosságú a mindennapi tevékenységek, mint a légzés, evés és beszél. Amellett, hogy aggódnia, hogy ezeket az alapvető tevékenységek hatással lehet, akkor is aggódik a kezelések és a túlélési esélyei.

Bár lehet érezni, mint az életed – a túlélés – a ki a kezét, akkor tegyen lépéseket, hogy úgy érzi, több az irányítást, és megbirkózni a torok rák diagnózisa. Ahhoz, hogy megbirkózzon, próbálja

Megy minden a nyomon követési kinevezések. Orvosa fogja ütemezni nyomon követése vizsgákat minden pár hónap alatt az első két év kezelés után, majd ritkábban után. Ezek a vizsgák teszi orvosa figyelemmel kíséri a helyreállítási és ellenőrizze a rák kiújulásának.

Nyomon követése vizsgákat teheti meg ideges, hiszen emlékeztetnek a kezdeti diagnózis és kezelés. Talán attól fél, hogy a rák kiújult. Számíthat némi szorongás körüli időben az egyes nyomon követése kinevezését. Tervezzen előre találva pihentető tevékenység, amely segít irányítani az elme távol a félelmet.

Nincs bevált módja, hogy megakadályozzák torok rák kialakulását. De ahhoz, hogy csökkentse a kockázatot a torok rákos, akkor

keresse fel orvosát

Leszokni a dohányzásról

Quit az alkoholfogyasztás