toradol felhasználása, adagolás és mellékhatásai

Mi Toradol?

Toradol használjuk a rövid távú (5 nap vagy kevesebb) kezelésére közepesen súlyos fájdalom.

Toradol is használhatók célokra nem szerepel a gyógyszeres kezelés útmutatóban.

Nem szabad használni Toradol ha bármilyen aktív vagy újabb vérzés (beleértve a vérzés a szervezetben), fejsérülés, a gyomorfekély, súlyos vesebetegség, a vérzés vagy véralvadási zavar, a kórtörténetében súlyos allergiás reakció aszpirin vagy NSAID, ha a tervek szerint már a műtét, ha a terhesség késői szakaszában, vagy ha szoptat egy kisbabát.

Fontos információ

Nem szabad használni Toradol ha is figyelembe pentoxifillin, probenecid, aszpirin, vagy más NSAID.

Toradol növelheti a kockázatát, végzetes szívroham vagy szélütés, különösen akkor, ha ez hosszú távon, vagy hogy nagy dózisban, vagy ha a szívbetegség. Ne használja ezt a gyógyszert, előtt vagy után bypass műtét (coronaria bypass graft, vagy CABG).

Toradol is okozhat gyomor- vagy bél-vérzés, ami végzetes lehet. Ezek a feltételek akkor fordulhat elő, figyelmeztetés nélkül használata közben Toradol, különösen az idősebb felnőttek. Nem szabad szednie ezt a gyógyszert, ha már a vérzés a gyomorban vagy a belekben.

Ne igyon alkoholt szedése Toradol. Az alkohol növeli a gyomor vérzés által okozott ketorolak.

A gyógyszer szedése előtt

Toradol növelheti a kockázatát, végzetes szívroham vagy szélütés, különösen akkor, ha ez hosszú távon, vagy hogy nagy dózisban, vagy ha a szívbetegség. Még az emberek nélkül szívbetegség vagy kockázati tényezők lehetnek a stroke vagy a szívroham a gyógyszer szedése alatt.

Ne használja ezt a gyógyszert, előtt vagy után bypass műtét (coronaria bypass graft, vagy CABG).

Toradol is okozhat gyomor- vagy bél-vérzés, ami végzetes lehet. Ezek a feltételek akkor fordulhat elő, figyelmeztetés nélkül használata közben Toradol, különösen az idősebb felnőttek.

Nem szabad használni Toradol ha allergiás a ketorolakhoz képest, vagy ha

aktív vagy nemrég gyomorfekély, gyomorvérzés, vagy a bél vérzés

a vérzés vagy véralvadási zavar

Zárt fejsérülés vagy agyvérzés a

vérzés a friss sebészeti beavatkozás

Súlyos vesebetegség vagy kiszáradás

kórtörténetében asztma vagy súlyos allergiás reakció után aszpirin vagy NSAID

Ha a tervek szerint már a műtét (különösen bypass műtét); vagy

ha a terhesség végén vagy ha szoptat egy kisbabát.

Egyes gyógyszerek nem kívánt vagy veszélyes hatások használata esetén Toradol. Orvosa változtatni a kezelési tervet, ha használja az alábbi gyógyszerek

pentoxifillin

probenecid; vagy

aszpirin vagy más NSAID-ok – ibuprofen (Advil, Motrin), naproxen (Aleve), celekoxib, diklofenak, indometacin, a meloxicam, és mások.

Annak érdekében, hogy Toradol biztonságos az Ön számára, közölje orvosával, ha van

szívbetegség, magas vérnyomás, magas koleszterinszint, cukorbetegség, vagy ha dohányzik

egy korábbi szívroham, stroke vagy vérrög

Hogyan kell Toradol?

kórtörténetében gyomorfekély vagy vérzés

gyulladásos bélbetegség, fekélyes colitis vagy a Crohn-betegség

májbetegség

vesebetegség (vagy ha művesekezelés)

asztma; vagy

folyadék-visszatartás.

Használata Toradol az elmúlt 3 hónapban a terhesség károsíthatja a magzatot. Ketorolak is növeli a méhvérzés és nem használható a vajúdás és a szülés. Közölje orvosával, ha terhes.

Ketorolak átkerülhet az anyatejbe, és károsíthatja a szopós csecsemő. Ne szoptasson a gyógyszer alkalmazását.

Toradol nem engedélyezett használatát bárki fiatalabb, mint 2 év.

Toradol általában adott első injekció formájában, majd a szóbeli (szájon át) a gyógyszert. Az injekciót izomba vagy vénába keresztül a IV. Egy egészségügyi szakember adja be az injekciót.

Kövesse minden irányból a vényköteles címkén. Ne szedje ezt a gyógyszert nagyobb mennyiségben, vagy ajánlott hosszabb ideig. A legalacsonyabb dózis, amely hatékony kezelésére az Ön állapotát.

Toradol nem használható hosszabb, mint 5 nap, beleértve mind az injekció plusz tablettát. Hosszú távú használata a gyógyszer károsíthatja a vesét vagy vérzést okozhat.

Szobahőmérsékleten távol nedvességtől, hő és fény. A tartályt szorosan lezárva, amikor nem használják.

Mi történik, ha kihagyok egy adagot?

Olvassa el az összes beteg adatait, gyógyszeres útmutatók, és tájékoztatót ellátta. Kérdezze meg orvosát vagy gyógyszerészét, ha bármilyen kérdése van.

Mi történik, ha túladagolás?

Mivel Toradol használják fájdalom, akkor nem valószínű, hogy kihagyjon egy adagot. Skip minden elmulasztott adagot, ha már majdnem eljött a következő adagot. Ne használjon extra gyógyszert, hogy ki az elmaradt adagot.

Mit kell elkerülni véve Toradol?

Kerülje az alkoholfogyasztást. Ez fokozhatja a gyomorvérzés.

Kérdezze meg orvosát vagy gyógyszerészét, mielőtt bármilyen hideg, allergia, vagy fájdalomcsillapítót. Számos gyógyszer, vény nélkül kapható tartalmaz aszpirin vagy más hasonló gyógyszerrel Toradol. Hogy bizonyos termékek együtt is okozhat, hogy túl sok az ilyen típusú gyógyszert. Ellenőrizze a címkét, hogy ha egy gyógyszer tartalmaz aszpirin, ibuprofen, ketoprofen, naproxen vagy.

Toradol mellékhatások

Sürgősségi orvosi segítség, ha a jelek az allergiás reakció Toradol: tüsszögés, orrfolyás vagy orrdugulás; zihálás, légzési nehézség; csalánkiütés; duzzanat az arc, az ajkak, a nyelv vagy a torok.

Sürgősségi orvosi segítség, ha a tünetek a szívroham vagy stroke: mellkasi fájdalom terjed a pofa vagy a váll, hirtelen zsibbadása vagy gyengesége egyik oldalán a test, elkent beszéd, légszomj.

Megáll használ Toradol és hívja orvosát azonnal, ha van

légszomj (még az enyhe terhelés)

duzzanat vagy gyors súlygyarapodás

Az első jele a bőrkiütés, akármilyen enyhe

jelei gyomorvérzés – véres vagy kátrányos széklet, vérköpés vagy hányadék, hogy néz ki, mint a zacc

májproblémák, – hányinger, felhasi fájdalom, viszketés, fáradtságérzés, influenza-szerű tünetek, étvágytalanság, sötét vizelet, agyag színű széklet, sárgaság (a bőr vagy a szemek)

veseproblémák – alig vagy egyáltalán nem vizelés, fájdalmas vagy nehéz vizelés, duzzanat a láb vagy boka, fáradtságérzés vagy légszomj

alacsony vörösvértestszám (vérszegénység) – sápadt bőr, kábultság vagy légszomj, szapora szívverés, koncentrálási nehézségek; vagy

Súlyos bőrreakció – láz, torokfájás, duzzanat a arc vagy a nyelv, égő a szem, a bőr fájdalom, majd egy piros vagy lila bőrkiütés, kenhető (különösen az arcon vagy felsőtesten) és okai hólyagosodás és hámlás.

Gyakori Toradol mellékhatás lehet

hányinger, hasi fájdalom, emésztési zavar, hasmenés

szédülés, álmosság

fejfájás; vagy

duzzanat.

Ez nem egy teljes listát a mellékhatások, és mások fordulhatnak elő. Hívjon orvost az orvosi tanácsot mellékhatásai. Lehet jelentést mellékhatások a kormány a kormány 1088.

Kérdezze meg orvosát, mielőtt Toradol ha veszel egy antidepresszáns, például a citalopram, escitalopram, fluoxetin (Prozac), fluvoxamin, paroxetin, szertralin (Zoloft), trazodon, vagy viiazodon. Észlel ezen gyógyszerek és egy NSAID okozhat, hogy zúzódás vagy könnyen vérzik.

Tájékoztassa orvosát az összes jelenlegi gyógyszerek és bármilyen elkezdi vagy abbahagyja, különösen

lítium

metotrexát

Milyen egyéb gyógyszerek befolyásolják Toradol?

heparin vagy warfarin (Coumadin, Jantoven)

antipszichotikum

Toradol (ketorolakhoz képest)

szív- vagy vérnyomás gyógyszert, beleértve a vizelethajtó vagy “víz pirulát”

lefoglalás gyógyszert (karbamazepin, fenitoin); vagy

szteroid gyógyszert, (mint például a prednizon).

Ez a lista nem teljes. Más gyógyszerek kölcsönhatásba léphetnek a ketorolakkal, beleértve a vényköteles és over-the-counter gyógyszereket, vitaminokat és gyógynövény termékek. Nem minden lehetséges kölcsönhatást szerepel a gyógyszeres kezelés útmutatóban.

9.01.2015-09-08, 09:21:34.

Terhesség C kategória kockázat nem zárható ki

CSA Menetrend N Nem szabályozott hatóanyag

Jóváhagyás előzményei naptár Drug történelem a kormány

Fájdalom tramadol, oxikodon, acetaminofen, Tylenol, naproxen, aszpirin, ibuprofen, hidrokodon, amitriptilin, Percocet, hidroxizin, klonidin

Posztoperatív fájdalom fentanil, ketoroiak, bupivakain, Toradol IV / IM, IM Toradol, Sublimaze