topotekán (intravénásan) leírása és márkanevek

Topotekán injekciót kezelésére használják a metasztatikus daganat (a rák már átterjedt) a petefészkek egyéb kezelésre nem sikerült. Ez a gyógyszer a kezelésére is használják egy bizonyos típusú tüdőrák nevezett kissejtes tüdőrák. Azt is használják ciszplatinnal kombinálva a rák kezelésére, a méhnyak, amelyet nem lehet kezelni műtét vagy sugárkezelés.

Topotekán tartozik nevezett gyógyszerek csoportjába daganatellenes. Ez befolyásolja a rákos sejtek növekedését, amelyek végül elpusztul. Mivel a növekedés a normális sejtek is befolyásolja a gyógyszer, más hatások is előfordulhat. Néhány ilyen súlyos lehet és kell számolni a kezelőorvosnak. Egyéb hatások, mint például a hajhullás, nem lehet komoly, de aggodalomra adhatnak okot. Egyes hatások előfordulhatnak a kezelés után a topotekán leállt.

Ez a gyógyszer csak az orvosával receptet.

Ha egy gyógyszer már jóváhagyott marketing egy bizonyos használatra, tapasztalat azt mutatja, hogy ez is hasznos más egészségügyi problémákat. Bár ez a felhasználás nem szerepelnek a termék címkézése, topotekán használják egyes betegeknél a következő betegségek

Ez a termék beszerezhető a következő adagolási formák

Megoldás, por oldatos