tolvaptan

Tolvaptan kell kezdeni, és újra elkezdeni olyan betegeknél csak a kórházban, ahol a szérum nátrium lehet kísérni. A túl gyors korrekciója hyponatraemia (pl nagyobb mint 12 mmol / L / 24 óra) is okozhat ozmotikus demyelinisatio eredményez dysarthria, némaság, nyelési zavar, letargia, érzelmi változások, görcsös quadriparesis, görcsök, kóma, halál. Lassúbb korrekció tanácsos lehet az erre hajlamos betegeknél (pl a súlyos alultápláltság, alkoholizmus, vagy előrehaladott májbetegség).

Használja a tolvaptan

Terápiás Osztály: Az endokrin-Metabolikus Agent

Farmakológiai Osztály: vazopresszin receptor antagonista, V2

Nátrium olyan vegyi anyag, a szervezetnek szüksége van, hogy képes legyen jól működik. Ha van egy kis nátrium vérszint, a szervezet nem fog rendesen működni, és lehet, hogy nem érzi jól magát. Tolvaptan munkák a vesékben, hogy segítsen fenntartani a megfelelő mennyiségű nátrium a szervezet számára.

tolvaptan csak orvosával receptet.

Annak eldöntésében, hogy egy gyógyszer, a kockázatokat figyelembe a gyógyszer mérlegelni kell a jó fog tenni. Ez egy olyan döntés, és az orvos fogja tenni. Mert tolvaptan, a következőket kell figyelembe venni

Mondja el orvosának, ha valaha bármilyen szokatlan vagy allergiás reakció a tolvaptan vagy bármilyen más gyógyszert. Szintén tájékoztassa az egészségügyi szakember, ha bármilyen más típusú allergia, például az élelmiszerekhez, festékek, tartósítószerek, vagy az állatok. A nem vényköteles termékek, olvassa el a címkén vagy a csomagoláson összetevőket óvatosan.

Megfelelő vizsgálatokat nem végeztek a kapcsolatot a kor hatását tolvaptan a gyermekek között. A biztonságosságot és hatásosságot nem igazolták.

Használata előtt tolvaptan

Megfelelő vizsgálatok során eddig nem bizonyították geriátriai-specifikus problémák, amelyek korlátozzák a hasznosságát tolvaptan az idősek.

Nincsenek megfelelő vizsgálatok nőknél meghatározására újszülött kockázatát, ha ezt a gyógyszert szoptatás alatt. Mérjük le a potenciális előnyök és a potenciális kockázatok, mielőtt ezt a gyógyszert szoptatás alatt.

Bár bizonyos gyógyszereket nem szabad együtt használni egyáltalán, más esetekben két különböző gyógyszereket lehet használni együtt, még ha egy interakció előfordulhat. Ezekben az esetekben orvosa akarja változtatni a gyógyszer adagját, vagy egyéb óvintézkedéseket is szükség lehet. Ha szed tolvaptan, akkor különösen fontos, hogy az egészségügyi szakember tudja, ha szed az alább felsorolt ​​gyógyszerek. Az alábbi kölcsönhatásokról kiválasztott alapján potenciális jelentőségét, és nem feltétlenül teljes körű.

Használata tolvaptan bármelyik következő gyógyszerek nem ajánlott. Orvosa dönthet úgy, hogy nem bánik veled ezt a gyógyszert, vagy megváltoztatni a másik gyógyszer szedése.

Használata tolvaptan bármelyik következő gyógyszerek általában nem javasolt, de szükség lehet bizonyos esetekben. Ha mindkét gyógyszerfelírás együtt, orvosa módosíthatja az adagolást, vagy milyen gyakran használja egyik vagy mindkét gyógyszerek.

Bizonyos gyógyszerek nem használtak, vagy ideje körül ételt, vagy eszik egyes élelmiszerek óta kölcsönhatások léphetnek fel. Alkoholos vagy dohány bizonyos gyógyszerek is okozhatnak kölcsönhatások előfordulása. Az alábbi kölcsönhatásokról kiválasztott alapján potenciális jelentőségét, és nem feltétlenül teljes körű.

Használata tolvaptan bármelyik következő általában nem ajánlott, de lehet elkerülhetetlen bizonyos esetekben. Ha együtt használják, az orvos módosíthatja az adagot, vagy hogy milyen gyakran használja tolvaptan, vagy kapsz különleges utasításokat az élelmiszer, alkohol, vagy a dohány.

A jelenléte más egészségügyi problémák befolyásolhatják a használatát tolvaptan. Feltétlenül közölje orvosával, ha bármilyen más egészségügyi problémák, különösen a

Vegye tolvaptan kizárólag az orvos utasítása szerint javára a feltétellel, amennyire csak lehetséges. Ne vegyen be több belőle, ne vegye meg gyakrabban, és ne vigye hosszabb ideig, mint az orvos rendelt.

Fontos, hogy meg kell venni az első adaggal, vagy indítsa újra a kezelést tolvaptant kórházban. Ez lehetővé teszi, hogy az orvos, hogy ellenőrizze a válasz tolvaptan és ellenőrzi a nem kívánt problémákat okozhat.

tolvaptan jöjjön egy Gyógyszeres kezelés útmutató. Olvassa el és kövesse ezeket az utasításokat. Kérdezze meg kezelőorvosát, ha bármilyen kérdése van.

Lehet venni tolvaptan étellel vagy anélkül.

tolvaptan nem a hosszú távú használatra. Nem szedhet tolvaptan több mint 30 nappal, hogy csökkentse a veszélye annak, májkárosodást.

Az adagot a tolvaptant különböző lesz a különböző betegek. Kövesse az orvos utasításait, vagy az irányok a címkén. A következő adatok csak az átlagos dózisú tolvaptant. Ha az Ön adagja más, ne változtassa meg, hacsak orvosa ezt tanácsolta.

Az összeg a gyógyszer szedése erejétől függ a gyógyszer. Továbbá, a dózisok száma szedése minden nap, az idő dózisok beadása között, és azt az időtartamot, akkor a gyógyszer szedését függ az orvosi probléma, amelyre Ön a gyógyszert.

Ha kihagyott egy adag tolvaptan, pótolja, amilyen hamar csak lehetséges. Azonban, ha már majdnem eljött a következő adag, hagyja ki az elfelejtett adagot, és térjen vissza a szokásos adagoláshoz. Ne vegyen be dupla adagot.

Tárolja a gyógyszert egy zárt tartályban szobahőmérsékleten, hőtől, nedvességtől, és közvetlen fény. Tartsa a fagytól.

Gyerekektől távol tartandó.

Helyes használata tolvaptant

Ne tartsa elavult gyógyszer vagy gyógyszer nincs többé szükség.

Kérdezze meg az egészségügyi szakembert, hogyan kell megsemmisíteni a gyógyszer nem használ.

Nagyon fontos, hogy az orvos ellenőrizze a haladást rendszeres látogatások. Ez lehetővé teszi, hogy az orvos, hogy lássa, a gyógyszer megfelelően működik, és eldönteni, hogy továbbra is használni. A vérvizsgálat lehet szükség, hogy ellenőrizze a nem kívánt hatásokat.

Nem szabad használni tolvaptan együtt klaritromicin (Biaxin®), indinavir (Crixivan®), itrakonazol (Sporanox®), ketokonazol (Nizoral®), nefazodon (Serzone®), nelfinavir (Viracept®), ritonavir (Norvir®), szakvinavir (Fortovase®, Invirase®) vagy telitromicin (Ketek®). Ezen gyógyszerek együttes kockázatát növelheti súlyosabb mellékhatások.

Kérdezze meg orvosát azonnal, ha az álmosság, zavartság, hangulatváltozások, izomgyengeség a karok vagy a lábak, görcsök (görcsrohamok), vagy baj beszéd, nyelési vagy ellenőrző szerv mozgását. Ezek tünetei lehetnek egy komoly és ritkán előforduló, úgynevezett ozmotikus demyelinisatio szindróma (ODS). Ez akkor fordulhat elő, ha a nátrium-vérszint túl gyorsan emelkedik.

Kérdezze meg orvosát azonnal, ha fájdalom vagy érzékenység a has felső részén, világos széklet, sötét vizelet, étvágytalanság, hányinger, hányás, vagy sárga szemek vagy a bőr. Ezek tünetei lehetnek súlyos májbetegségben szenved.

Egyes gyógyszerek vagy betegségek, mint a hányás vagy hasmenés, előfordulhat, hogy túl sokat veszít a test víztartalmának (dehidráció). Ha úgy gondolja, hogy dehidratált, értesítse orvosát. Mindig legyen víz áll inni, ha szomjas, kivéve, ha orvosa másképp nem rendeli.

Kérdezze meg orvosát, mielőtt Ön bármilyen gyógyszert vagy sópótlók tartalmazó kálium.

Óvintézkedések használat közben tolvaptan

Nem szabad enni, inni grapefruit grapefruitlé szedése alatt tolvaptan. Grapefruit vagy grapefruitlé fokozhatja a tolvaptan a szervezetben.

Ne vegyen be egyéb gyógyszert, amíg nem kaptak beszélni a kezelőorvosával. Ez magában foglalja a recept és vény nélkül kapható (over-the-counter [OTC]) a gyógyszerek és gyógynövény (pl orbáncfű), illetve vitaminkészítmények.

Együtt a szükséges hatást, a gyógyszer okozhat nem kívánt hatásokat. Bár nem minden ilyen mellékhatások fordulhatnak elő, ha mégis fellépnének orvosi ellátásra lehet szüksége.

Kérdezze meg orvosát azonnal, ha az alábbi mellékhatások jelentkeznek

Egyes mellékhatások léphetnek fel, melyek általában nem igényelnek orvosi figyelmet. Ezek a mellékhatások elmúlnak a kezelés során, mint a szervezet alkalmazkodik a gyógyszerhez. Továbbá, az egészségügyi szakember tudja, hogy meséljek módja, hogy megakadályozzák vagy csökkentik bizonyos ezeket a mellékhatásokat. Kérdezze meg az egészségügyi szakembert, ha az alábbiak bármelyikét mellékhatások tovább tartanak vagy kellemetlenné válnak, vagy ha bármilyen kérdése van rájuk

Egyéb fel nem sorolt ​​mellékhatást is előfordulhatnak egyes betegeknél. Ha bármilyen egyéb hatások, kérdezze meg az egészségügyi szakember.

tolvaptan Side Effects

tolvaptan

Elérhetőség Rx vényköteles

Terhesség C kategória kockázat nem zárható ki

CSA Menetrend N Nem szabályozott hatóanyag

Jóváhagyás előzményei naptár Drug történelem FDA

Hyponatremia Samsca, nátrium-acetát

Euvolemic sóhiány Samsca, conivaptán, Vaprisol