tolkapon (szájon át) óvintézkedések

Fontos, hogy az orvos ellenőrizze a haladást rendszeres látogatások. Tolkapon komoly hatással lehetnek a máj. Meg kell rendszeresen végzett vérvizsgálat tenni hogy ez a gyógyszer nem befolyásolja a máj.

Mivel tolkaponra komoly hatással lehetnek a máj, meg kell nézni utaló jelek a ezeket a hatásokat. A tünetek közé tartoznak a sötét vizelet, viszketés, világos színű széklet, étvágytalanság, hányinger (folyamatos); érzékenység jobb felső részében has, szokatlan álmosság, tompaság, vagy érzés lassú, szokatlan fáradtság vagy gyengeség, vagy sárga szemek vagy a bőr. Ha ezek bármelyikét észleli jelek, forduljon orvosához.

Ne hagyja abba a tolkaponra ellenőrzése nélkül orvosával. Orvosa, hogy fokozatosan csökkentse az összeget szed leállítása előtt teljesen.

Tolkapon szédülést okozhat, vagy szédülés, álmosság, gyengeség, vagy baj gondolkodási vagy koncentrálási. Győződjön meg arról, hogyan reagál a ezt a gyógyszert, mielőtt gépjárművet vezetne, gépeket használ, vagy bármi mást, ami veszélyes lehet, ha nem éber, jól koordinált, vagy képes tisztán gondolkodni.

Rosszullétet, szédülést, vagy ájulás léphet fel, különösen, ha felkel a fekvő vagy ülő helyzetből. Felállt, lassan segíthet. Ha kell ezt a problémát, kérdezze meg orvosát.

Hallucinációk (látás, hallás, vagy érzés dolog, hogy nem létezik) fordulhat elő egyes betegeknél. Ez gyakori az idős betegeknél.

Lehet hányinger, főleg amikor először elkezdi szedni ezt a gyógyszert.

Tolkapon hatására a vizelet viszont élénk sárga. Ez várható, míg a gyógyszert szedi. Ez a hatás ártalmatlan és elmennek után abbahagyja a gyógyszer szedését.