tocilizumabbal (intravénásan) óvintézkedések

Nagyon fontos, hogy az orvos ellenőrizni az Ön vagy gyermeke fejlődése rendszeres látogatások, hogy megbizonyosodjon arról, hogy a gyógyszer megfelelően működik. A vérvizsgálat lehet szükség, hogy ellenőrizze a nem kívánt hatásokat.

Lesz szükség van egy bőrpróba tuberkulózis mielőtt Ön vagy gyermeke elkezdené alkalmazni ezt a gyógyszert. Tájékoztassa orvosát, ha Ön vagy valaki otthonában valaha volt pozitív reakciója a tuberkulózis bőrpróba.

Ez a gyógyszer fokozhatja a fertőzések kialakulásának. Elkerülni, hogy a közelében lévő embereket, akik a beteg, vagy fertőzések, miközben Ön vagy gyermeke ezt a gyógyszert. Gyakran mosson kezet. Mondja el orvosának, ha bármilyen fajta fertőzés Mielőtt elkezdené alkalmazni ezt a gyógyszert. Szintén tájékoztassa orvosát, ha valaha is volt egy fertőzés, ami nem múlik el, vagy a fertőzés jöttek vissza.

A gyógyszer használata növelheti a kockázatát, hogy bizonyos daganatok. Beszéljen orvosával, ha Ön vagy gyermeke aggodalmak ezt a kockázatot.

Hívja fel orvosát azonnal, ha Ön vagy gyermeke elkezdi a köhögés, hogy nem fog menni, fogyás, éjszakai izzadás, láz, hidegrázás, vagy influenza-szerű tünetek, mint például a orrfolyás vagy orrdugulás, fejfájás, homályos látás , vagy érzés általában rosszul. Ez jele lehet annak, hogy van egy fertőzés.

Tocilizumabot okozhat fejfájást és bőrreakciók, mint a bőrkiütés vagy viszketés, miközben kapja az injekciót, vagy 24 órán belül megkapja azt. Kérdezze meg orvosát vagy a nővért rögtön, ha Ön vagy gyermeke a fenti tünetek bármelyikét.

Ez a gyógyszer okozhat komoly típusú allergiás reakciók, beleértve az anafilaxia. Az anafilaxia is életveszélyes lehet és azonnali orvosi ellátást igényel. Tájékoztassa orvosát azonnal, ha Ön vagy gyermeke van bőrkiütés, csalánkiütés, viszketés, az arc, a nyelv és a torok, légzési nehézség vagy mellkasi fájdalom, miután megkapta a gyógyszert.

Ez a gyógyszer okozhat súlyos gyomor- és bélproblémák, különösen, ha kórtörténetében fekély vagy diverticulosis. Kérdezze meg orvosát azonnal, ha Ön vagy gyermeke elkezd miután súlyos hasi görcsök és fájdalom, fekete, kátrányos széklet, hasmenés, láz, hányás vagy amely súlyos, esetenként véres kezelés ideje alatt ezt a gyógyszert.

Amíg Ön vagy gyermeke kezelik tocilizumabbal, és a kezelés megszakítása után, nincs védőoltások (vakcinák) anélkül, hogy orvosa jóváhagyásra. Tocilizumabot csökkentheti a szervezet ellenállóképességét, és van rá esély, hogy kap a fertőzés az immunizálás hivatott megakadályozni. Ezen kívül más élő személy a háztartásban nem kap élő vakcinák (pl nazális influenza vírus vakcina). Próbálja meg elkerülni körüli személyeket, akik megkapták az élő vakcinák. Nem kap közel hozzájuk, és nem marad ugyanabban a szobában velük sokáig. Ha Ön vagy gyermeke nem elővigyázatos, akkor viseljen védő maszk, amely magában foglalja az orr és a száj. Beszéljen orvosával, ha bármilyen kérdése van erről.

A gyermek vakcinák kell a jelenlegi, mielőtt ő elkezdi használni tocilizumabot injekciót. Ügyeljen arra, hogy kérdezze meg gyermeke orvosát, ha bármilyen kérdése van erről.

Ez a gyógyszer fokozhatja a koleszterinszintet és zsírok a vérben. Ha ez a feltétel bekövetkezik, kezelőorvosa adhat gyógyszert, hogy csökkentse a koleszterin és a zsír. Beszéljen orvosával, ha Ön vagy gyermeke aggályai.

Ne vegyen be egyéb gyógyszert, amíg nem kaptak beszélni a kezelőorvosával. Ez magában foglalja a recept és vény nélkül kapható (over-the-counter [OTC]) gyógyszerek és gyógynövény vagy vitamin-kiegészítők.