tobramicinnal (az injekció beadásának módja) óvintézkedések

Orvosa ellenőrizni fogja a haladást szorosan amíg Ön vagy gyermeke kapja ezt a gyógyszert. Ez lehetővé teszi, hogy az orvos, hogy lássa, a gyógyszer megfelelően működik, és eldönteni, hogy Ön vagy gyermeke továbbra is kapja meg. Vér, vizelet, hallás, és az ideg vizsgálatokra lehet szükség, hogy ellenőrizze a nem kívánt hatásokat. Az elektrolitok (például kalcium, magnézium, kálium) a vérben kell orvosa rendszeresen ellenőrizni.

Ha Ön vagy a gyermek tünetei nem enyhülnek néhány napon belül, vagy ha lesz még rosszabb, kérdezze meg orvosát.

A gyógyszer használata közben terhes is károsíthatja a magzatot. Alkalmazzon hatékony fogamzásgátló módszert kell tartani attól, hogy terhes. Ha úgy gondolja, hogy teherbe esett, míg a gyógyszer alkalmazását, értesítse orvosát.

Ez a gyógyszer okozhat súlyos allergiás reakciók, beleértve az anafilaxia, amely életveszélyes lehet és azonnali orvosi beavatkozást igényel. Hívja fel orvosát azonnal, ha Ön vagy gyermeke hólyagosodás, hámlás, vagy mozog a bőr, viszketés, csalánkiütés, rekedtség, nehézlégzés, sebek, fekélyek, vagy fehér foltok a szájban vagy az ajkakon, légzési nehézség, baj nyelési vagy bármilyen duzzanat a kéz, arc, száj vagy után kapja ezt a gyógyszert.

Hagyja abba a gyógyszer és kérdezze orvosát, ha Ön vagy gyermeke hirtelen csökkenése hallás vagy halláskárosodás, amely kísérheti szédülés és fülcsengés. Tájékoztassa orvosát, ha Ön vagy gyermeke szédülés vagy szédülés, érzés folyamatos mozgása önálló vagy környékén, vagy érzés spinning. Ezek tünetei lehetnek halláskárosodást vagy az egyensúlyérzéket.

Kérdezze meg orvosát azonnal, ha Ön vagy gyermeke van vér a vizeletben, a változás a vizelés gyakoriságának vagy a vizelet mennyiségét, légzési nehézség, álmosság, fokozott szomjúság, étvágytalanság, hányinger vagy hányás, láb- vagy lábszára vagy gyengeség. Ezek tünetei lehetnek súlyos vese probléma.

Ez a gyógyszer okozhat idegi problémák. Kérdezze meg orvosát azonnal, ha Ön vagy gyermeke van zsibbadás, viszketés, izomrángás, vagy görcsrohamok.

Győződjön meg arról, hogy orvosa tud, hogy Ön vagy gyermeke ezt a gyógyszert, mielőtt a műtét, vagy más eljárásokat, amelyek megkövetelik, hogy kap egy bénító gyógyszer (például érzéstelenítő, neuromuszkuláris blokkolók). Használata tobramicin injekció együtt zsibbasztó gyógyszerek fokozhatják a veszélye annak, légzési nehézség, álmosság, képtelen lélegezni segítség nélkül, vagy szokatlan fáradtság vagy gyengeség.

Ne vegyen be egyéb gyógyszert, amíg nem kaptak beszélni a kezelőorvosával. Ez magában foglalja a recept és vény nélkül kapható (over-the-counter [OTC]) gyógyszerek és gyógynövény vagy vitamin-kiegészítők.