tíz szúnyog tények

1. Csak nőstény szúnyogok harapás

2. A férfi és női szúnyogok korty nektárt a virágokból

Ezek vérrel táplálkoznak, hogy a fehérjék meg kell termelni tojást. theernment támogatja a kutatást, hogy megtanulják, hogyan női szúnyogok átalakítani vér táplálékot a tojásokba. Ez az információ segíthet kitalálni, hogyan lehet megelőzni a tojástermelés és ezáltal csökkenti a számát szúnyogok.

Mindkét nemnél táplálkoznak növényi nektár saját táplálékot. De csak a nőstények táplálkoznak vérrel, így lehet, hogy a tojás, az általuk meghatározott álló vízben.

3. A színek, a meleg és szagok vonzza a szúnyogokat, hogy az emberek

Szúnyogok találni az emberek segítségével több összetett érzékszerv. Sötét színek, test hőt, és szagokat származó test vegyi anyagok, mint például a szén-dioxid és a tejsav, az összes vonzza a szúnyogokat. Ezek a szagát a szén-dioxid 75 méterről. theernment támogatott kutatók vizsgálják szúnyog érzékszerv, hogy új módon megállítani szúnyogok az emberek megtalálása.

4. A szúnyogok továbbítja a nyugat-nílusi vírus, Dengue vírus és a maláriát okozó paraziták

A szúnyogok elterjedt számos komoly betegség, így ezek a rovarok a világ leghalálosabb állat.

Mosquito nyál tartalmaz vegyi anyagokat, többek között akciók, véralvadásgátlók és váltanak ki immunreakciót-követ viszkető, vörös dudorok-on a megharapott személy bőrét.

5. Mosquito nyál hatására a viszkető, vörös dudorok származó szúnyogcsípés

Jelenleg több mint 3500 faj szúnyogok világszerte. theernment kutatásokat támogat szerte a világon szúnyogok terjesztenek emberi betegségek kialakulását. Például theernment finanszírozású nyomozók keresik a biológiai szúnyog fajok Észak-és Dél-Amerika, Afrika, India és Ázsia.

A több ezer faj a szúnyogok, csak azok a nemzetség Anopheles továbbítja a maláriát okozó Plasmodium parazita az emberre. 2013-ben mintegy 198 millió esetben malária a világon, ami a becslések szerint 584.000 haláleset, főleg az afrikai gyermekek szerint az Egészségügyi Világszervezet. Küzdelem a malária és csökkenti annak pusztító hatással egyik theernment fő célkitűzése.

6. szúnyogok megtalálható minden kontinensen Antarktisz kivételével

Nőstény szúnyogok megtalálják az emberi vér táplálékot kimutatásával kibocsátott szén-dioxid, amikor az emberek kilégzés. theernment támogatott kutatók azonosították három szag molekulák, melyek megszűntetik a szén-dioxid-érzékelő berendezések szúnyogok. Egy molekula kapcsolók szúnyogok szaglóidegeket “a” hosszú ideig, az egyik fordul az szaglóidegeket “off”, és egy harmadik típusú utánozza a szén-dioxid.

A tudósok a theernment és világszerte fejlesztése és tesztelése elleni vakcinák szúnyogok által terjesztett betegségek dengue-láz, a nyugat-nílusi vírus, a chikungunya, és a malária. Ők is tökéletesíti az ilyen újszerű megközelítéseket szúnyogirtás, mint egy gomba, amely megakadályozza a malária paraziták a fejlődő belső szúnyog és egy baktérium, ami a szúnyogok ellenálló malária paraziták.

Kockázatának csökkentése itthon és külföldön alkalmazásával rovarriasztó, és amely az érintett bőrfelületet. Távolítsuk el az esetleg pangó vizet a tulajdon megszüntetése szúnyog párzási és folyamatosan szúnyogok kívül biztosításával ablak és ajtó képernyők jó állapotban. Amikor utazik olyan országokban, ahol a malária és más szúnyogok által terjesztett betegségek jelen vannak, használjon rovarriasztó, aludni árnyékolt szobában vagy a szúnyoghálót, és kövesse az orvosi tanácsot a malária megelőzésére gyógyszereket.

7. Az Anopheles szúnyog nemzetség a legismertebb továbbítására malária

8. Tanulás szúnyog szaglás segít megállítani szúnyogok által terjesztett betegségek

9. theernment kutatás vezető új utakat, hogy megakadályozzák szúnyogok által terjesztett betegségek

10. Ön csökkentheti a kockázatát megszerzése szúnyogok által terjesztett betegség