tivicay: felhasználás, adagolás, mellékhatások és figyelmeztetések

Mi Tivicay?

Tivicay használják más vírusellenes gyógyszerekkel a HIV fertőzés kezelésére, a vírus, amely okozhat a szerzett immunhiányos szindrómát (AIDS). Tivicay nem gyógyítja meg a HIV és az AIDS.

Ez a gyógyszer felnőttek és gyermekek, akik legalább 12 éves, és tömege legalább 88 font.

Tivicay is használhatók célokra nem szerepel a gyógyszeres kezelés útmutatóban.

Fontos információ

Nem szabad használni Tivicay ha is szed dofetilide (Tikosyn).

Nem szabad használni Tivicay ha allergiás dolutegravir vagy ha is szed dofetilide (Tikosyn).

Annak érdekében, hogy Tivicay biztonságos az Ön számára, közölje orvosával, ha van

májbetegség, különösen a hepatitis B vagy C

A gyógyszer szedése előtt

Tivicay várhatóan nem károsíthatja a magzatot. A HIV átadhatók a baba, ha nem megfelelően kezelik a terhesség alatt. Tájékoztassa orvosát, ha Ön terhes, és hogy az összes HIV-gyógyszerek, mint irányított, hogy ellenőrizzék a fertőzés.

Ha terhes, a név is szerepel a terhességi regiszterben. Ennek célja, hogy nyomon kövesse a terhesség kimenetele, és értékeli a hatását Tivicay a baba.

Női HIV vagy AIDS nem szabad szoptatni a baba. Még ha a baba megszületik nélkül HIV, a vírus átadását a baba az anyatej.

Vegye Tivicay pontosan az orvos által felírt. Kövesse minden irányból a vényköteles címkén. Ne szedje ezt a gyógyszert, nagyobb vagy kisebb mennyiségben vagy hosszabb ideig.

Lehet venni Tivicay étellel vagy anélkül.

Míg a Tivicay, akkor szükség lehet a gyakori vérvizsgálat.

A HIV / AIDS általában kezelt kombinációja gyógyszerek. Használja minden gyógyszer utasítása szerint az orvos. Olvassa el a gyógyszeres kezelés útmutatóban vagy a beteg utasítást minden gyógyszert. Ne változtassa meg az adagokban vagy gyógyszeres menetrend anélkül, hogy orvosa tanácsát. Minden személy HIV vagy AIDS továbbra is orvosi felügyelet alatt egy orvos.

Tárolja szobahőmérsékleten, távol nedvességtől és a hő.

Vegye be a kihagyott adagot, amint eszébe jut. A kihagyott adagot, ha már majdnem eljött a következő adagot. Ne vegyen be újabb gyógyszert, hogy ki az elmaradt adagot.

Ha ezt a gyógyszert nem akadályozza meg a HIV másoknak. Nem kell a védekezés nélküli szexuális vagy részvény borotvák vagy fogkefével. Beszélje meg orvosával, hogy biztonságos módon, hogy megakadályozzák a HIV terjedését szex közben. Megosztása gyógyszer vagy gyógyszer tűk sohasem biztonságos, még egy egészséges ember.

Kerülje a következő gyógyszereket szedi 6 órán belül előtt vagy 2 órával azután, hogy elkészítette Tivicay

savkötők vagy hashajtók tartalmazó kalcium-, magnézium- vagy alumínium (például Amphojel, Di-Gel Maalox, Milk of Magnesia, Mylanta, Pepcid Complete, Rolaids, Rulox, Tums, és mások), vagy a fekély gyógyszer szukralfát (Carafate)

pufferelt orvostudomány

vitamin vagy ásványi anyag kiegészítőket tartalmazó kalcium- vagy vas.

Sürgősségi orvosi segítség, ha bármilyen jelek az allergiás reakció Tivicay: láz, általános rossz közérzet, nagyfokú fáradtság, izomfájdalmak; szájüregi fekélyek, kellemetlen érzés a szemben; hólyagosodás vagy hámló bőr; duzzanat az arc, az ajkak, a nyelv vagy a torok.

Hívjon orvost egyszerre, ha van

Az első jele a bőrkiütés, akármilyen enyhe; vagy

Hogyan kell Tivicay?

hányinger, felhasi fájdalom, viszketés, fáradtságérzés, étvágytalanság, sötét vizelet, agyag színű széklet, sárgaság (a bőr vagy a szemek).

Tivicay fokozhatja bizonyos fertőzések vagy autoimmun betegségek által megváltoztatja a az immunrendszer működését. A tünetek előfordulhatnak hét vagy hónap után elkezd kezelés Tivicay. Mondja el orvosának, ha bármilyen jelét egy új fertőzés, mint a láz, éjszakai izzadás, nyirokcsomó-duzzanat, szájüregi fekélyek, hasmenés, hasi fájdalom, vagy fogyás.

Gyakori Tivicay mellékhatás lehet

fejfájás

alvászavar (inszomnia); vagy

alakjának változása vagy helye testzsír (különösen a karok, lábak, az arc, a nyak, a mell és a derék).

Ez nem egy teljes listát a mellékhatások, és mások fordulhatnak elő. Hívjon orvost az orvosi tanácsot mellékhatásai. Lehet jelentést mellékhatások a kormány a kormány 1088.

Szokásos adag a HIV-fertőzés

Terápia-naiv, vagy a kezelést tapasztalt integráz DNS-transzfer inhibitor (INSTI) -naive betegek: 50 mg naponta egyszer szájon át; Egyidejű efavirenz, fozamprenavir / ritonavir, tipranavir / ritonavir vagy rifampicin: 50 mg szájon át, naponta kétszer; Hozzászólások; -Efavirenz, Fozamprenavir / ritonavir, tipranavir / ritonavir és a rifampicin hatásos UGT1A / P450 3A induktorok .; INSTI betegeken bizonyos INSTI társuló ellenállás helyettesítést vagy klinikailag gyanított INSTI ellenállás: 50 mg szájon át, naponta kétszer; Hozzászólások; -Alternative Kombinációk, amelyek nem tartalmaznak a metabolikus induktorok figyelembe kell venni, ahol lehetséges.

Szokásos Pediatric dózis HIV-fertőzés

12 éves vagy idősebb, legalább 40 kg; Terápia-naiv, vagy a kezelést tapasztalt INSTI-naiv betegek: 50 mg naponta egyszer szájon át; Egyidejű efavirenz, fozamprenavir / ritonavir, tipranavir / ritonavir vagy rifampicin: 50 mg szájon át, naponta kétszer; Hozzászólások; -Biztonsági És hatásosságát nem állapították meg olyan betegeknél 12 évnél fiatalabb, vagy kisebb tömegű, mint 40 kg .; -Biztonsági És hatásosságát nem alakult INSTI betegeken dokumentált vagy klinikailag gyanús rezisztencia más INSTIs (raltegravir, elvitegravir).

Feltétlenül tájékoztassa kezelőorvosát, ha bármilyen gyógyszert használ, illetve azokat elkezdi vagy abbahagyja a kezelés alatt Tivicay, különösen

Mi történik, ha kihagyok egy adagot?

orális cukorbetegség gyógyszeres hogy metformint tartalmaz

Mi történik, ha túladagolás?

tuberkulózis gyógyszert tartalmazó rifampicin

Orbáncfű

Mit kell elkerülni?

más HIV vagy AIDS-gyógyszerek – efavirenz, etravirin, fozamprenavir / ritonavir, nevirapin, tipranavir / ritonavir; vagy

lefoglalás gyógyszeres – karbamazepin, oxkarbazepin, fenobarbitál, fenitoin.

Ez a lista nem teljes. Más gyógyszerek kölcsönhatásba léphetnek dolutegravir, beleértve a vényköteles és over-the-counter gyógyszereket, vitaminokat és gyógynövény termékek. Nem minden lehetséges kölcsönhatást szerepel a gyógyszeres kezelés útmutatóban.

Tivicay mellékhatások

1.03.2016-05-13, 10:33:37.

Terhesség B kategória Nem bizonyított kockázat emberben

CSA Menetrend N Nem szabályozott hatóanyag

Jóváhagyás előzményei naptár Drug történelem a kormány

HIV fertőzés Truvada Atripla, Stribild Viread, Norvir Complera, Prezista, lamivudin, Isentress, abakavir, a tenofovir, Kaletra raltegravir Epivir, ritonavir, Epzicom Sustiva, efavirenz, Viramune, Reyataz, darunavir, atazanavir, emtricitabin, nevirapin, Ziagen

Tivicay adagolási információt

Milyen egyéb gyógyszerek befolyásolják Tivicay?

Tivicay (dolutegravir)