tirosint

Pajzsmirigy hormonok, beleértve a levotiroxin, nem szabad használni vagy egyedül, vagy más terápiás szerekkel az elhízottság kezelésére vagy súlycsökkenés. A euthyreoid betegeknél dózisok tartományon belül napi hormonális követelmények hatástalanok a súlycsökkentés. Nagyobb dózisok szintén súlyos vagy akár életveszélyes megnyilvánulásai toxicitás, különösen ha a társítva szimpatomimetikus aminok, mint például azok, amelyeket az étvágycsökkentő hatást.

Használja a Tirosint

Terápiás osztály: A pajzsmirigy-kiegészítésében

Ez a gyógyszer csak az orvosával receptet.

Annak eldöntésében, hogy egy gyógyszer, a kockázatokat figyelembe a gyógyszer mérlegelni kell a jó fog tenni. Ez egy olyan döntés, és az orvos fogja tenni. Mert ezt a gyógyszert, a következőket kell figyelembe venni

Mondja el orvosának, ha valaha bármilyen szokatlan vagy allergiás reakció a ezt a gyógyszert, vagy bármilyen más gyógyszert. Szintén tájékoztassa az egészségügyi szakember, ha bármilyen más típusú allergia, például az élelmiszerekhez, festékek, tartósítószerek, vagy az állatok. A nem vényköteles termékek, olvassa el a címkén vagy a csomagoláson összetevőket óvatosan.

Megfelelő vizsgálatok során eddig nem bizonyították specifikus gyermekgyógyászati ​​problémákat, amelyek korlátozzák a hasznosságát levotiroxin gyermekeknél.

Megfelelő vizsgálatok során eddig nem bizonyították geriátriai-specifikus problémák, amelyek korlátozzák a hasznosságát levotiroxin az idősek. Azonban idős betegeknél nagyobb valószínűséggel korfüggő szív- vagy érrendszeri problémák, amelyek megkövetelik óvatosság és a kiigazítás a dózist kapó betegeknél a levotiroxin.

Tanulmányok azt mutatják, hogy a nők ezt a gyógyszert jelent minimális kockázatot a csecsemőre, ha a szoptatás alatt.

Használata előtt Tirosint

Bár bizonyos gyógyszereket nem szabad együtt használni egyáltalán, más esetekben két különböző gyógyszereket lehet használni együtt, még ha egy interakció előfordulhat. Ezekben az esetekben orvosa akarja változtatni a gyógyszer adagját, vagy egyéb óvintézkedéseket is szükség lehet. Ha ezt a gyógyszert szedi, akkor különösen fontos, hogy az egészségügyi szakember tudja, ha szed az alább felsorolt ​​gyógyszerek. Az alábbi kölcsönhatásokról kiválasztott alapján potenciális jelentőségét, és nem feltétlenül teljes körű.

Ezzel a gyógyszert az alábbi gyógyszerek nem ajánlott. Orvosa dönthet úgy, hogy nem bánik veled ezt a gyógyszert, vagy megváltoztatni a másik gyógyszer szedése.

Ezzel a gyógyszert az alábbi gyógyszerek általában nem javasolt, de szükség lehet bizonyos esetekben. Ha mindkét gyógyszerfelírás együtt, orvosa módosíthatja az adagolást, vagy milyen gyakran használja egyik vagy mindkét gyógyszerek.

Ezzel a gyógyszert az alábbi gyógyszerek okozhatnak fokozott kockázata bizonyos mellékhatásokat, de a két gyógyszer lehet a legjobb kezelés az Ön számára. Ha mindkét gyógyszerfelírás együtt, orvosa módosíthatja az adagolást, vagy milyen gyakran használja egyik vagy mindkét gyógyszerek.

Bizonyos gyógyszerek nem használtak, vagy ideje körül ételt, vagy eszik egyes élelmiszerek óta kölcsönhatások léphetnek fel. Alkoholos vagy dohány bizonyos gyógyszerek is okozhatnak kölcsönhatások előfordulása. Az alábbi kölcsönhatásokról kiválasztott alapján potenciális jelentőségét, és nem feltétlenül teljes körű.

Ezzel a gyógyszert a következők közül bármelyik okozhat fokozott kockázata bizonyos mellékhatásokat, de elkerülhetetlen lehet bizonyos esetekben. Ha együtt használják, az orvos módosíthatja az adagot, vagy hogy milyen gyakran használja ezt a gyógyszert, vagy kapsz különleges utasításokat az élelmiszer, alkohol, vagy a dohány.

A jelenléte más egészségügyi problémák befolyásolhatják a gyógyszer alkalmazásával kapcsolatban. Feltétlenül közölje orvosával, ha bármilyen más egészségügyi problémák, különösen a

Ez a rész tájékoztatást nyújt a helyes használata a számos termék, amely tartalmaz levotiroxin. Lehet, hogy nem kifejezetten a Tirosint. Kérjük, olvassa el gondosan.

Ezt a gyógyszert kell hozni az életed, vagy a gyermek életében. Ne hagyja abba a gyógyszer szedését, vagy módosíthatja az adagot ellenőrzése nélkül orvosával. Ez eltarthat néhány hétig, mielőtt elkezdi észrevenni, hogy a tünetek, annál jobb.

A legjobb, ha ezt a gyógyszert éhgyomorra. Vegyünk ki egy pohár vízzel, legalább 30 percig, hogy 1 órával étkezés előtt reggeli.

Ezt a gyógyszert kell bevenni, legalább 4 óra előtt vagy után 4 órával ezen gyógyszerek: savkötők (Maalox®, Mylanta®, Tums®), a kalcium-kiegészítők, kolesztiramin (Prevalite®, Questran®), kolesztipol (Colestid), vaspótló, orlistat (Alli®, Xenical®), szimetikon (Gas-X ®, Mylicon®), és a szukralfát (Carafate®).

Nyelje le a kapszulát egészben. Ne vágja vagy összetörni. Továbbá, ha szed több erőssége a gyógyszert, vegye ki a kapszulát a hólyagok előre, hogy segítsen azonosítani az erejét minden egyes kapszula.

Csecsemők és gyermekek, akik nem tudják lenyelni a tabletta formájában, a tabletta lehet törni, és keverve egy kis mennyiségű vízben (5-től 10 ml [ml], vagy 1-2 teáskanál). Lehet egy kanál vagy csepegtetős, hogy a keverék. Keverékét használjuk rögtön, és ne tárolja a későbbi használathoz.

Darát, élelmi rost, szója liszt (tápszert), vagy dió befolyásolhatják a felszívódását a gyógyszer a szervezetből. Lehet, hogy ezt a gyógyszert egy másik napszakban, amikor Ön enni ezeket az ételeket. Beszéljen orvosával ezt, ha aggályai.

Az adagot ebből a gyógyszerből különböző lesz a különböző betegek. Kövesse az orvos utasításait, vagy az irányok a címkén. A következő adatok csak az átlagos adag ilyen gyógyszer. Ha az Ön adagja más, ne változtassa meg, hacsak orvosa ezt tanácsolta.

Az összeg a gyógyszer szedése erejétől függ a gyógyszer. Továbbá, a dózisok száma szedése minden nap, az idő dózisok beadása között, és azt az időtartamot, akkor a gyógyszer szedését függ az orvosi probléma, amelyre Ön a gyógyszert.

Ha kihagyott egy adagot ebből a gyógyszerből, pótolja, amilyen hamar csak lehetséges. Azonban, ha már majdnem eljött a következő adag, hagyja ki az elfelejtett adagot, és térjen vissza a szokásos adagoláshoz. Ne vegyen be dupla adagot.

Tárolja a gyógyszert egy zárt tartályban szobahőmérsékleten, hőtől, nedvességtől, és közvetlen fény. Tartsa a fagytól.

Helyes használata levotiroxin

Gyerekektől távol tartandó.

Ne tartsa elavult gyógyszer vagy gyógyszer nincs többé szükség.

Kérdezze meg az egészségügyi szakembert, hogyan kell megsemmisíteni a gyógyszer nem használ.

Nagyon fontos, hogy az orvos ellenőrzi a folyamatban az Ön vagy a gyermek rendszeres látogatások. Ez lehetővé teszi, hogy az orvos, hogy lássa, a gyógyszer megfelelően működik, és eldönteni, hogy folytatni kell, hogy vegye. A vérvizsgálatok lesz szükség, hogy ellenőrizze a nem kívánt hatásokat.

Levotiroxin nem alkalmazható az elhízás kezelésére vagy abból a célból, hogy elveszti súlyát. Ez a gyógyszer nem hatásos a súlycsökkentés. Ha azt nagy mennyiségben, levotiroxin okozhat súlyos nemkívánatos hatásokat.

Hypothyreosis néha okozhat meddőséget férfiak és a nők. Levotiroxin nem alkalmazható a meddőség kezelésére, kivéve, ha ez okozta hypothyreosis.

Cukorbetegek számára: Nagyon fontos, hogy nyomon követheti a vér vagy a vizelet cukorszintjét, mint az orvos utasítása szerint. Kérdezze meg orvosát azonnal, ha bármilyen változást észlel a vércukorszintet.

Ha úgy gondolja, hogy teherbe esett, miközben ezt a gyógyszert, tájékoztassa orvosát azonnal. Lehet, hogy egy nagyobb adagot levotiroxin közben terhes.

Óvintézkedések használat közben Tirosint

A nők, akik használják ezt a gyógyszert hosszú ideig lehet némi csontvesztés, ami csontritkuláshoz vezethet. Beszéljen orvosával, ha kérdése van, vagy problémája van jelen.

Hívja fel orvosát azonnal, ha Ön vagy gyermeke elindul, hogy gyors vagy szabálytalan szívverés, mellkasi fájdalom, légszomj, lábikragörcs, fejfájás, idegesség, ingerlékenység, álmatlanság, remegés, az étvágy megváltozása, súlygyarapodás vagy veszteség, hányás, hasmenés, fokozott verejtékezés, meleg intolerancia, a láz, változások a menstruációs ciklus, csalánkiütés vagy bőrkiütés. Ezek tünetei lehetnek túl sok gyógyszer a szervezetben.

Ne hagyja abba hirtelen a gyógyszer szedését anélkül, hogy először beszélt kezelőorvosával. Orvosa az Ön vagy gyermeke, hogy fokozatosan csökkentsék az összeget, amit használ a leállítás előtt teljesen.

Győződjön meg róla, minden orvosnak vagy fogorvosnak, aki kezeli, akkor tudja, hogy Ön vagy gyermeke ezt a gyógyszert. Ön vagy gyermeke lehet, hogy hagyja abba a gyógyszer néhány napig, amíg a műtétet vagy az orvosi vizsgálatok.

Egy átmeneti hajhullás előfordulhat az első néhány hónapban a levotiroxin terápiát. Kérdezze meg erről orvosát, ha bármilyen probléma esetén.

Ne vegyen be egyéb gyógyszert, amíg nem kaptak beszélni a kezelőorvosával. Ez magában foglalja a recept és vény nélkül kapható (over-the-counter [OTC]) gyógyszerek és gyógynövény vagy vitamin-kiegészítők.

Együtt a szükséges hatást, a gyógyszer okozhat nem kívánt hatásokat. Bár nem minden ilyen mellékhatások fordulhatnak elő, ha mégis fellépnének orvosi ellátásra lehet szüksége.

Tirosint Side Effects

Tirosint (levotiroxin)

Kérdezze meg orvosát azonnal, ha az alábbi mellékhatások jelentkeznek

Sürgősségi azonnal segítséget, ha az alábbi a túladagolási tünetek jelentkezésekor

Egyes mellékhatások léphetnek fel, melyek általában nem igényelnek orvosi figyelmet. Ezek a mellékhatások elmúlnak a kezelés során, mint a szervezet alkalmazkodik a gyógyszerhez. Továbbá, az egészségügyi szakember tudja, hogy meséljek módja, hogy megakadályozzák vagy csökkentik bizonyos ezeket a mellékhatásokat. Kérdezze meg az egészségügyi szakembert, ha az alábbiak bármelyikét mellékhatások tovább tartanak vagy kellemetlenné válnak, vagy ha bármilyen kérdése van rájuk

Egyéb fel nem sorolt ​​mellékhatást is előfordulhatnak egyes betegeknél. Ha bármilyen egyéb hatások, kérdezze meg az egészségügyi szakember.

Elérhetőség Rx vényköteles

Terhesség kategória Tanulmányok azt mutatják, nincs kockázat

CSA Menetrend N Nem szabályozott hatóanyag

Jóváhagyás előzményei naptár Drug történelem FDA

Hashimoto-kór levotiroxin, Synthroid, Levoxyl, Armour pajzsmirigy, Levothroid Nature-Throid

Pajzsmirigy levotiroxin, Synthroid, Levoxyl, Armour pajzsmirigy, Cytomel, liothyronine

Hypothyreosis, pajzsmirigy után eltávolítása levotiroxin, Synthroid, Levoxyl, Armour pajzsmirigy, Cytomel, liothyronine

TSH elnyomás levotiroxin, Synthroid, Levoxyl, Armour pajzsmirigy, Cytomel, liothyronine