tinnitus útmutató – okok, tünetek és kezelési lehetőségek

Mi az?

Tinnitus, gyakran nevezik fülcsengés, ez az érzés a hallás egy hangot hallunk, ha nincs ilyen hang létezik. Ez a hang, ami belülről jön a fej, általában van leírva, mint egy csengő, de azt is tudja formájában egy bosszantó sziszegést, síp vagy zümmögés. Tinnitus lehet állandó vagy jön és megy .; Leggyakrabban, fülzúgás tünete egy fül probléma, mint például; Fülzsír lerakódás; A korral járó halláscsökkenés; Meniere-betegség; A belső fül károsodását a hangos zaj; Középfül által okozott hirtelen nyomásváltozás (barotrauma)

Tünetek

A fülcsengés tünet önmagában. Azonban az emberek, akik a fülzúgás is lehet a következő; Álmatlanság; Koncentrálási nehézség; Depresszió; Csalódottság; Ingerlékenység

Diagnózis

Az ok a tinnitus nehéz lehet meghatározni. Orvosa, ha már ki vannak téve a hangos zaj a munkahelyen vagy otthon, és meg fogja kérdezni, gyógyszerek szedése, beleértve az összes gyógynövény és kiegészítők. Ő lehet nézni a fülében, hogy ha a viasz elzáródás, vagy ha a dobhártya rendellenesnek. Ha a hallás érinti, akkor az orvosa Önnek alávetni hallásvizsgálat nevű Audiogrammal hogy az intézkedés a hallása mindkét fülben.

Meddig tart?

Szinte mindenki tapasztalatok néhány rövid epizód fülcsengés valamikor az életben, és általában ezek nélkül át orvosi kezelést. Azonban néhány ember fülzúgás, a probléma egy állandó forrása a rossz közérzet.

Hogyan lehet megakadályozni ezt egészségi állapota

A legjobb módja, hogy megakadályozzák a fülzúgás, hogy elkerüljék a hangos zajok. Használjon füldugót vagy fülvédőt, ha dolgozik szerte hangos berendezések, például láncfűrészek, fűnyírók és a nagy sebességű elektromos szerszámok.

Hogyan kell kezelni ezt az egészségügyi állapot

A kezelés a tinnitus függ az oka. Azok, akiknek a tinnitus egy mellékhatása egy gyógyszert javítja, ha a gyógyszer leállításakor vagy az adag csökken. Eltávolítása viasz elzáródás javíthatja fülcsengés. Amikor fülzúgás okozta Meniere-betegség, a fülzúgás általában marad még akkor is, amikor a betegség kezelése.

Mikor kell orvoshoz

Ha azt észleli, egységes mintát fül csengetés, hogy egy időpontot egy fül vizsga orvosával.

Prognózis

A kilátások a tinnitus függ az oka. Az emberek a tinnitus kapcsolatos fülzsír lerakódás vagy gyógyszerek, az állapot általában akkor megy el, amikor a fülzsír eltávolítása, illetve a gyógyszer megállt. Az emberek a tinnitus kapcsolatos hirtelen hangos zaj, fülzúgás is fokozatosan javul, bár előfordulhat, hogy néhány állandó zajjal összefüggő hallásvesztés.