tinidazolt (szájon át) óvintézkedések

Ha a tünetek nem javulnak néhány napon belül, vagy ha lesz még rosszabb, kérdezze meg orvosát.

Nem szabad szednie ezt a gyógyszert a terhesség első harmadában (3 hónap) a terhesség. A gyógyszer használata közben terhes is károsíthatja a magzatot. Alkalmazzon hatékony fogamzásgátló módszert kell tartani attól, hogy terhes. Ha úgy gondolja, hogy teherbe esett, míg a gyógyszer alkalmazását, értesítse orvosát. Továbbá, nem a szoptatás alatt ezt a gyógyszert. Várjon legalább három nappal azután, hogy hagyja abba a gyógyszer szedését, mielőtt szoptatni.

Tinidazol okozhat hüvelyi gombás fertőzés. Kérdezze meg orvosát azonnal, ha vannak viszketés a hüvely vagy a külső nemi szervek, fájdalom közösülés során, vagy sűrű, fehér túró-szerű hüvelyi folyás nélkül illata vagy enyhe szagú.

Alkoholtartalmú italok fogyasztása vagy a készítmények, amelyek a propilén-glikol a gyógyszer szedése okozhat hasi fájdalmat, hányingert, hányást, fejfájást, vagy kipirulás vagy bőrpír az arcon. Egyéb alkohol-tartalmú készítmények (pl, elixírek, köhögés szirup, a tonik) is okozhat problémákat. Ezek a problémák tarthat legalább 3 nappal a kezelés abbahagyása után tinidazolt. Továbbá, ez a gyógyszer is okozhat alkoholos italok íze különböző. Ezért ne fogyasszon alkoholos italokat, vagy más alkohol vagy propilén-glikol tartalmú készítmények szedésének ezt a gyógyszert, és legalább 3 napig megállítása után.

Ha ezt a gyógyszert szedi a trichomonas (fertőzés a nemi szervek férfiaknál és nőknél), orvosa akarja kezelni a szexuális partner egyidejű betegséggel kezelik, még akkor is, ha ő nem okoz tüneteket. Szintén kívánatos lehet, hogy egy óvszer (profilaktikus) közösülés során. Ezek az intézkedések elősegítik tartsa meg a szerzés a fertőzés újra a partnered. Ha bármilyen kérdése van ezzel, kérdezze meg orvosát.

Mielőtt bármilyen orvosi vizsgálatok, mondja az orvos a felelős, hogy ezt a gyógyszert szedi. A néhány vizsgálat eredményét befolyásolhatja ezt a gyógyszert.