tickborne betegségek

Típusai tickborne Betegségek

Tickborne betegségek egyre komoly probléma ebben az országban az emberek egyre inkább építenek otthonok addig lakatlan természeti területeket, ahol a kullancsok, és állati épületben élnek. Tickborne betegségeket lehet által okozott vírusok, baktériumok vagy paraziták. A legtöbb ember megfertőződhet keresztül kullancscsípés során a tavaszi és nyári hónapokban.

Rocky Mountain foltos láz, egy bakteriális betegség, melyet a kutya kullancs, először azonosították 1896-ban még mindig létezik, de most már könnyen lehet kezelni. Azóta a kutatók azonosítottak számos új tickborne betegségek.

Tickborne betegségek megtalálhatók szerte az Egyesült Államokban. Például, Lyme-kór, fedezték fel Connecticut az 1970, azóta átterjedt minden állam, kivéve Hawaii.

Az egyik legújabb tickborne betegségek azonosítását az Egyesült Államokban az úgynevezett déli kullancs okozta kiütés betegség (FULL). Ez a betegség egy céltábla kiütés hasonló található a Lyme-kór, amely által okozott baktériumok által továbbított szarvas kullancs. Bár a kutatók tudják, hogy a Lone Star kullancs közvetíti a fertőző ágens okozza STARI, még nem tudom, mi mikróba (csíra) okozza.

A kullancsok ehrlichiosis és anaplasmosis, mind bakteriális betegségek. Babesiosis okozza paraziták által szállított szarvas kullancs. Ezeket a betegségeket találtak több államban.

Tularemia, egy kevésbé gyakori tickborne bakteriális betegség, lehet továbbítani a kullancsok, valamint egyéb vektorok (hordozók), mint például a deerfly. A közegészségügyi szakértők attól tartanak, hogy a baktérium okozza tularémiát (Francisella tularensis) lehetne használni fegyverként bioterrorizmus.

Tickborne betegség általában megelőzhető elkerülésével a helyeken, ahol a kullancsok gyakran élnek, mint a sűrű erdőben, és ecsetszerű területeken. Használata rovarriasztó tartalmaz DEET (a bőr), illetve a permetrin (ruhákat), fárasztó, hosszú nadrág és zokni, teljesítő kullancs ellenőrzés, és haladéktalanul eltávolítjuk a kullancsok is segít megelőzni a fertőzés tickborne mikrobák.

A tudósok keresik a jobb módja annak, diagnosztizálására, kezelésére, és megelőzésére tickborne betegségek. Ők is keresi a módját, hogy ellenőrizzék a kullancs populáció továbbítják mikrobák.