ticarcillin és a klavulánsav intravénás

Terápiás Osztály: Antibiotikum

Használja a ticarcillin és a klavulánsav

Farmakológiai Osztály: Ticarcillin

Ticarcillin és a klavulánsav kombináció olyan antibiotikum, amely csoportjába tartozik néven ismert gyógyszerek penicillinek és béta-laktamáz inhibitorok. Úgy működik, megöli a baktériumokat, vagy megakadályozzák azok növekedését. Azonban tikarcillin és a klavulánsav nem fog működni a megfázás, influenza, vagy más vírusfertőzések.

ticarcillin és a klavulánsav kell hagyni csak vagy közvetlen felügyelete alatt egy orvos.

A tikarcillin / klavulánsav kombináció kikerült az Egyesült Államok piacán 9 február 2015.

Annak eldöntésében, hogy egy gyógyszer, a kockázatokat figyelembe a gyógyszer mérlegelni kell a jó fog tenni. Ez egy olyan döntés, és az orvos fogja tenni. Mert ticarcillin és klavulánsav a következőket kell figyelembe venni

Mondja el orvosának, ha valaha bármilyen szokatlan vagy allergiás reakció a Ticarcillin és a klavulánsav vagy bármilyen más gyógyszert. Szintén tájékoztassa az egészségügyi szakember, ha bármilyen más típusú allergia, például az élelmiszerekhez, festékek, tartósítószerek, vagy az állatok. A nem vényköteles termékek, olvassa el a címkén vagy a csomagoláson összetevőket óvatosan.

Megfelelő vizsgálatok során eddig nem bizonyították specifikus gyermekgyógyászati ​​problémákat, amelyek korlátozzák a hasznosságát ticarcillin és a klavulánsav kombináció gyermekeknél. Azonban a biztonsági és hatékonyságát nem állapították meg fiatalabb csecsemőkben 3 hónapos korban.

Használata előtt ticarcillin és a klavulánsav

Megfelelő vizsgálatok során eddig nem bizonyították geriátriai-specifikus problémák, amelyek korlátozzák a hasznosságát ticarcillin és a klavulánsav kombináció az idősek. Azonban idős betegeknél nagyobb valószínűséggel korfüggő vese vagy szív problémák, amelyek módosítására lehet szükség a dózis kapó betegek ticarcillin és a klavulánsav kombináció.

Tanulmányok azt mutatják, hogy a nők ezt a gyógyszert jelent minimális kockázatot a csecsemőre, ha a szoptatás alatt.

Bár bizonyos gyógyszereket nem szabad együtt használni egyáltalán, más esetekben két különböző gyógyszereket lehet használni együtt, még ha egy interakció előfordulhat. Ezekben az esetekben orvosa akarja változtatni a gyógyszer adagját, vagy egyéb óvintézkedéseket is szükség lehet. Ha kapsz ticarcillin és a klavulánsav, akkor különösen fontos, hogy az egészségügyi szakember tudja, ha szed az alább felsorolt ​​gyógyszerek. Az alábbi kölcsönhatásokról kiválasztott alapján potenciális jelentőségét, és nem feltétlenül teljes körű.

Segítségével ticarcillin és a klavulánsav bármely az alábbi gyógyszerek általában nem javasolt, de szükség lehet bizonyos esetekben. Ha mindkét gyógyszerfelírás együtt, orvosa módosíthatja az adagolást, vagy milyen gyakran használja egyik vagy mindkét gyógyszerek.

Bizonyos gyógyszerek nem használtak, vagy ideje körül ételt, vagy eszik egyes élelmiszerek óta kölcsönhatások léphetnek fel. Alkoholos vagy dohány bizonyos gyógyszerek is okozhatnak kölcsönhatások előfordulása. Beszélje meg az egészségügyi szakembert a használatát a gyógyszert étellel, alkohollal, vagy dohányt.

A jelenléte más egészségügyi problémák befolyásolhatják a használatát ticarcillin és a klavulánsav. Feltétlenül közölje orvosával, ha bármilyen más egészségügyi problémák, különösen a

Egy ápolónő vagy más képzett egészségügyi szakember ad Önnek vagy gyermekének ticarcillin és a klavulánsav. ticarcillin és klavulanátot adott tűn keresztül kerül az egyik vénájába. A gyógyszert kell beadni, lassan, így a IV cső kell a helyén maradjon 30 percig.

Tájékoztassa orvosát, ha az alacsony sótartalmú diéta.

Orvosa ellenőrizni fogja a haladást szorosan amíg Ön vagy gyermeke kapja ticarcillin és a klavulánsav. Ez lehetővé teszi, hogy az orvos, hogy lássa, a gyógyszer megfelelően működik, és eldönteni, hogy továbbra is kapja meg.

Hívja fel orvosát, ha tünetei nem enyhülnek, vagy rosszabbodik.

ticarcillin és a klavulánsav okozhat súlyos allergiás reakciók, beleértve az anafilaxia, amely életveszélyes lehet és azonnali orvosi beavatkozást igényel. Hívja fel orvosát azonnal, ha a viszketés, csalánkiütés, rekedtség, nehézlégzés, légzési nehézség, nyelési vagy bármely duzzanat a kéz, arc, száj vagy a torok után kap ticarcillin és a klavulánsav.

Ticarcillin és klavulánsav kombináció hasmenést okozhat, és bizonyos esetekben ez súlyos is lehet. Ez akkor fordulhat elő, 2 hónapig vagy tovább, miután abbahagyja a ticarcillin és a klavulánsav. Ne vegyen be semmilyen hasmenés elleni gyógyszert, annak ellenőrzése nélkül orvosával. Ha bármilyen kérdése van, vagy ha enyhe hasmenés továbbra is, vagy rosszabbodik, kérdezze meg orvosát.

Mielőtt bármilyen orvosi vizsgálatok, tájékoztassa az orvost a felelős, hogy a használt ticarcillin és a klavulánsav. A néhány vizsgálat eredményét befolyásolhatja ticarcillin és a klavulánsav.

Ticarcillin és a klavulánsav kombináció csökkentheti a hatását néhány orális fogamzásgátlók (fogamzásgátló tabletták). Annak elkerülése érdekében, a nem kívánt terhesség, ez egy jó ötlet, ha kiegészítő fogamzásgátló módszert a saját tabletták (például óvszer, a membrán, vagy a fogamzásgátló hab vagy zselé) használata közben ticarcillin és a klavulánsav.

Ne vegyen be egyéb gyógyszert, amíg nem kaptak beszélni a kezelőorvosával. Ez magában foglalja a recept és vény nélkül kapható (over-the-counter [OTC]) gyógyszerek és gyógynövény vagy vitamin-kiegészítők.

Együtt a szükséges hatást, a gyógyszer okozhat nem kívánt hatásokat. Bár nem minden ilyen mellékhatások fordulhatnak elő, ha mégis fellépnének orvosi ellátásra lehet szüksége.

Kérdezze meg orvosát vagy a nővért azonnal, ha az alábbi mellékhatások jelentkeznek

Egyes mellékhatások léphetnek fel, melyek általában nem igényelnek orvosi figyelmet. Ezek a mellékhatások elmúlnak a kezelés során, mint a szervezet alkalmazkodik a gyógyszerhez. Továbbá, az egészségügyi szakember tudja, hogy meséljek módja, hogy megakadályozzák vagy csökkentik bizonyos ezeket a mellékhatásokat. Kérdezze meg az egészségügyi szakembert, ha az alábbiak bármelyikét mellékhatások tovább tartanak vagy kellemetlenné válnak, vagy ha bármilyen kérdése van rájuk

Helyes használata ticarcillin és a klavulánsav

Egyéb fel nem sorolt ​​mellékhatást is előfordulhatnak egyes betegeknél. Ha bármilyen egyéb hatások, kérdezze meg az egészségügyi szakember.

Elérhetőség Megszüntetett megszűnt

Terhesség B kategória Nem bizonyított kockázat emberben

CSA Menetrend N Nem szabályozott hatóanyag

Jóváhagyás előzményei naptár Drug történelem FDA

Húgyúti fertőzés ciprofloxacin, amoxicillin, doxiciklin, Augmentin, Levaquin

Óvintézkedések használat közben ticarcillin és a klavulánsav

Bakteriális fertőzés ciprofloxacin, amoxicillin, doxiciklin, azitromicin, metronidazol, Augmentin

Vérmérgezés ceftriaxon Rocephin, ampicillin, cefazolin, Ancef, cefotaxim

A bőr vagy lágyszöveti fertőzés ciprofloxacin, amoxicillin, doxiciklin, azitromicin, metronidazol, Augmentin

 vagy csatlakozz a klavulanát / ticarcillin támogató csoport kapcsolatot másokkal, akik hasonló érdekeit.

ticarcillin és a klavulánsav Side Effects

klavulanátnak / ticarcillin