tiamin (szájon át, az injekció beadásának módja) leírása és márkanevek

Vitaminok olyan vegyületek, meg kell adnunk a növekedés és az egészség. Ezek szükségesek csak kis mennyiségben, és rendszerint rendelkezésre állnak az élelmiszerek, amit esznek. Tiamin (B 1 -vitamin) szükséges a szénhidrátok lebontását.

Bizonyos körülmények között növelheti a szükségességét tiamin. Ezek tartalmazzák

Továbbá, a következő személyek lehetnek a hiány tiamin

Fokozott igény tiamin kell meghatározni az egészségügyi szakember.

Hiánya tiamin vezethet nevezett állapot beriberi. Jelei beriberi közé tartozik az étvágytalanság, székrekedés, izomgyengeség, fájdalom vagy bizsergő érzés a kar vagy a láb, és az esetleges duzzanata láb vagy lábszára. Ezen kívül, ha súlyos hiánya, a tiamin okozhat mentális depresszió, memória problémák, gyengeség, légszomj, és a gyors szívverés. Az egészségügyi szakember kezelhetik ezt felírásával tiamin az Ön számára.

Tiamin is fel lehet használni más feltételek által meghatározott egészségügyi szakember.

Azt állítja, hogy a tiamin hatásos kezelés a bőr problémákat, krónikus hasmenés, fáradtság, pszichés problémák, szklerózis multiplex, idegi problémák, és a colitis ulcerosa (a betegség a belek), vagy egy rovar visszataszító, vagy növelik az étvágyat, hogy nem bizonyított.

Tablet; Solution; kapszula, tabletta, bélben oldódó bevonattal

Injekciós tiamin adagolását csak vagy felügyelete mellett egészségügyi szakember. Egyéb formái tiamin rendelvény nélkül kapható készítményeket is.

A diéta fontosságáról

Ha egy gyógyszer vagy étrend-kiegészítő került forgalomba hozatalra jóváhagyott egy adott felhasználásra, tapasztalat azt mutatja, hogy ez is hasznos más egészségügyi problémákat. Bár ez a felhasználás nem szerepelnek a termék címkézése, tiamin használják bizonyos betegeknél a következő betegségben

Allergia

A jó egészség, fontos, hogy eszik a kiegyensúlyozott és változatos étrendet. Kövesse gondosan minden diétás program egészségügyi szakember javasolhatja. A konkrét étrendi vitamin és / vagy ásványi igényeinek, kérdezze meg az egészségügyi szakember a listát a megfelelő élelmiszerek. Ha úgy gondolja, hogy nem kap elég vitamint és / vagy ásványi anyag a diéta, akkor dönthet úgy, hogy egy étrend-kiegészítő.

Pediatric

Tiamin megtalálható különböző élelmiszerek, beleértve a gabonafélék (teljes kiőrlésű és dúsított), borsó, bab, dió, és a húsok (különösen a sertés és marhahús). Néhány tiamin élelmiszerekben elvész a főzéssel.

Vitaminok önmagában nem helyettesítheti a jó étrend, és nem szükséges energiát. A szervezet is szüksége egyéb anyagok élelmiszerekben található, mint a fehérje, ásványi anyagok, szénhidrátok, és zsírok. Vitaminok önmagukban nem tudnak dolgozni anélkül, hogy a jelen lévő más élelmiszerek.

geriátriai

Szoptatás

gyógyszer kölcsönhatások

A napi adag tiamin szükség van meghatározva számos különböző módon.

Normál napi ajánlott bevitel milligrammban (mg) tiamin általában meghatározása a következő

egyéb kölcsönhatások

Ez a termék beszerezhető a következő adagolási formák

Adagoló

Ha szed ez táplálék-kiegészítő nélkül kapható, figyelmesen olvassa el és kövesse óvintézkedéseket a címkén. Mert ezt a kiegészítést, a következőket kell figyelembe venni

kihagyott adag

Mondja el orvosának, ha valaha bármilyen szokatlan vagy allergiás reakció a ezt a gyógyszert, vagy bármilyen más gyógyszert. Szintén tájékoztassa az egészségügyi szakember, ha bármilyen más típusú allergia, például az élelmiszerekhez, festékek, tartósítószerek, vagy az állatok. A nem vényköteles termékek, olvassa el a címkén vagy a csomagoláson összetevőket óvatosan.

Problémák gyermekekben nem számoltak be bevitt normális napi ajánlott mennyiségben.

Problémák az idősebb felnőttek nem számoltak be bevitt normális napi ajánlott mennyiségben. Tanulmányok kimutatták, hogy az idősebb felnőttek alacsonyabb lehet a vérszintjét tiamin, mint a fiatal felnőttek. Az egészségügyi szakember javasolhatja, hogy veszel egy vitamin-kiegészítő, amely tartalmazza a tiamin.

Tanulmányok azt mutatják, hogy a nők ezt a gyógyszert jelent minimális kockázatot a csecsemőre, ha a szoptatás alatt.

Bár bizonyos gyógyszereket nem szabad együtt használni egyáltalán, más esetekben két különböző gyógyszereket lehet használni együtt, még ha egy interakció előfordulhat. Ezekben az esetekben orvosa akarja változtatni a gyógyszer adagját, vagy egyéb óvintézkedéseket is szükség lehet. Ha Ön ezt a táplálék-kiegészítő, akkor különösen fontos, hogy az egészségügyi szakember tudja, ha szed az alább felsorolt ​​gyógyszerek. Az alábbi kölcsönhatásokról kiválasztott alapján potenciális jelentőségét, és nem feltétlenül teljes körű.

Ezzel a táplálék-kiegészítő minden a következő gyógyszerek okozhatnak fokozott kockázata bizonyos mellékhatásokat, de a két gyógyszer lehet a legjobb kezelés az Ön számára. Ha mindkét gyógyszerfelírás együtt, orvosa módosíthatja az adagolást, vagy milyen gyakran használja egyik vagy mindkét gyógyszerek.

Bizonyos gyógyszerek nem használtak, vagy ideje körül ételt, vagy eszik egyes élelmiszerek óta kölcsönhatások léphetnek fel. Alkoholos vagy dohány bizonyos gyógyszerek is okozhatnak kölcsönhatások előfordulása. Beszélje meg az egészségügyi szakembert a használatát a gyógyszert étellel, alkohollal, vagy dohányt.

Az adagot ebből a gyógyszerből különböző lesz a különböző betegek. Kövesse az orvos utasításait, vagy az irányok a címkén. A következő adatok csak az átlagos adag ilyen gyógyszer. Ha az Ön adagja más, ne változtassa meg, hacsak orvosa ezt tanácsolta.

Az összeg a gyógyszer szedése erejétől függ a gyógyszer. Továbbá, a dózisok száma szedése minden nap, az idő dózisok beadása között, és azt az időtartamot, akkor a gyógyszer szedését függ az orvosi probléma, amelyre Ön a gyógyszert.

Ha kihagyott egy adagot ebből a gyógyszerből, pótolja, amilyen hamar csak lehetséges. Azonban, ha már majdnem eljött a következő adag, hagyja ki az elfelejtett adagot, és térjen vissza a szokásos adagoláshoz. Ne vegyen be dupla adagot.

Ha kihagy vesz vitamin 1 vagy több napig nincs ok az aggodalomra, mert időbe telik, amíg a tested, hogy súlyosan alacsony a vitamin. Azonban, ha az egészségügyi szakember azt ajánlotta, hogy ezt a vitamint, próbáld megjegyezni, hogy azt mint irányított minden nap.

Tárolja az étrend-kiegészítő egy zárt tartályban szobahőmérsékleten, hőtől, nedvességtől, és közvetlen fény. Tartsa a fagytól.

Gyerekektől távol tartandó.

Ne tartsa elavult gyógyszer vagy gyógyszer nincs többé szükség.

Tárolás

Együtt a szükséges hatást, a gyógyszer okozhat nem kívánt hatásokat. Bár nem minden ilyen mellékhatások fordulhatnak elő, ha mégis fellépnének orvosi ellátásra lehet szüksége.

Kérdezze meg orvosát azonnal, ha az alábbi mellékhatások jelentkeznek

Egyéb fel nem sorolt ​​mellékhatást is előfordulhatnak egyes betegeknél. Ha bármilyen egyéb hatások, kérdezze meg az egészségügyi szakember.