tiamin (B1-vitamin) kölcsönhatások

Természetes Standard® beteg monográfia, Copyright © 2016 (). Minden jog fenntartva. Kereskedelmi forgalmazás tilos. A monográfia célja csak tájékoztató jellegű, és nem értelmezhető úgy, mint konkrét orvoshoz. Meg kell konzultáljon egy képzett egészségügyi szolgáltató, mielőtt döntést terápiák és / vagy az egészségi állapotot.

Tiamin (szintén tönköly “tiamin”) egy vitamin, korábbi nevén a B1-vitamin. Tiamin egyike volt az első vegyületek elismert vitamin.

Tiamin részt vesz számos testi funkciók, beleértve idegrendszer és az izmok működését, az áramlás az elektrolitok, és ki a ideg és izomsejtek, az emésztés, és a szénhidrát-anyagcsere. Nagyon kevés tiamin tárolódik a test és kiürülését is előfordulhat 14 napon belül. Súlyos tiamin hiány vezethet súlyos szövődmények járó idegrendszeri, agy, izmok, a szív és a gyomor és a belek.

Kulcs a fokozat

anyagcsere-rendellenességek

Étrendi forrásai a tiamin között a marhahús, sörélesztő, hüvelyesek (bab, lencse), a tej, dió, zab, a narancs, a sertéshús, rizs, magvak, búza, teljes kiőrlésű gabonafélék, az élesztő. Az iparosodott országokban, élelmiszer készült fehér rizs vagy fehér lisztet gyakran dúsított tiamin.

Tiamin részeként alkalmazzák a kezelés az anyagcsere-rendellenességek és a tiamin hiánytünetek, valamint a alkoholisták. Azt vizsgálták, más célra, de a következtetéseket hiányzik ebben az időben.

Az alábbi dózisokat alapuló tudományos kutatás, kiadványok, hagyományos használat, vagy szakértői véleményt. Sok gyógynövény és kiegészítők még nem tesztelték, és a biztonság és a hatékonyság nem bizonyított. Brands lehet másképpen, változó összetevők, még ugyanabban a márka. Az alábbi adagok nem minden termékre vonatkoznak. Érdemes elolvasni a termék címkéjét, és megvitatják dózisok szakképzett egészségügyi szolgáltató a kezelés megkezdése előtt.

A következő adag az Egyesült Államokban ajánlott napi bevitel (RDA) tiamin szájon: felnőttek 19 és idősebb, 1,2 milligramm hímek és 1,1 milligramm a nők és a várandós vagy szoptató nők minden korban, 1,4 milligramm. A dózisokat 1-2 milligramm megtették szájon át naponta, mint étrend-kiegészítő a felnőtteknél. Az emberek, akik vagy veszélyben vannak a tiamin-hiány, 50 milligramm tiamin megtették szájon át naponta, és dózis 50-100 mg tiamin már fecskendeznek a vénába naponta 3-4 alkalommal.

Az Alzheimer-kór, 3 milligramm tiamin vették szájon át naponta három részre elosztva, legfeljebb egy év.

Menstruációs görcsök, 100 milligramm tiamin vették szájon át naponta három hónapon keresztül.

tiamin-hiány

Epilepszia 50 milligramm tiamin vették szájon át naponta hat hónapig.

Alkoholizmus

Az alkohol elvonási, 100 mg tiamin-hidroklorid injekciót kapott az izomba vagy vénába.

Teljes parenterális táplálás (TPN)

Az alkohol májbetegség, 100 milligramm tiamin már fecskendeznek a vénába.

Mert kóma vagy hypothermia (veszélyesen alacsony testhőmérséklet) ismeretlen eredetű, 100 milligramm tiamin befecskendezése az izomba vagy vénába.

Alzheimer kór

Anémia

sportteljesítményt

Mert tiamin-hiány okozta táplálkozás révén valósítják meg a vénát, 100 mg tiamin már fecskendeznek a vénába.

A Wernicke-Korsakoff szindróma (egy agyi rendellenesség által okozott tiamin hiány), 5-200 milligramm tiamin már fecskendeznek az izomba vagy vénába, néha több részre osztva több mint két napig, vagy legalább 100 milligramm tiamin került injektáltuk a vénába vagy izomba.

Véredény vérrögök

Az alábbi dózisokat tiamin szájon kell tekinteni a megfelelő bevitele (AI): 0,2 mg csecsemők 0-6 hónapos korig; 0,3 milligramm csecsemők 7-12 hónapos korig; 0,5 milligramm gyermekeknél 1-3 éves, 0,6 mg gyermekeknél 4-8 éves 0,9 milligramm gyermekek 9-13 éves; 1,2 mg férfiaknál 14-18 éves, és 1 milligramm nőknél 14-18 év. Az RDA várandós vagy szoptató nők minden korban 1,4 mg naponta.

Rák

Ezek a felhasználások vizsgálták emberekben vagy állatokban. Biztonságossága és hatásossága nem mindig bizonyított. Ezek közül néhány potenciálisan súlyos, és értékelni kell a minősített egészségügyi szolgáltató.

Cataract megelőzés

osztályozás logikai

Az alábbi felhasználásokat A hagyomány vagy a tudományos elméletek. Ők gyakran nem tesztelték embereken, és a biztonság és a hatékonyság nem mindig bizonyított. Ezek közül néhány potenciálisan súlyos, és értékelni kell a minősített egészségügyi szolgáltató.

Tiamin okozhat alacsony vérnyomást. Óvatosan kell eljárni az ember vesz gyógyszerek csökkentik a vérnyomást.

Óvatosan kell eljárni, amikor a gyógyszerek, amelyek csökkentik a vércukorszintet. Az emberek a drogok cukorbetegség szájon vagy inzulin szorosan ellenőrizni kell egy egészségügyi szakember, köztük a gyógyszerész. Gyógyszeres kezelés módosítása szükséges lehet.

Tiamin is kölcsönhatásba léphet szerek befolyásolják az immunrendszert, olyan szerek, amelyek fokozzák a sportteljesítményt, szerek, amelyek elősegítik vizelés, olyan szerek, amelyek kezelésére retrovírus fertőzések (HIV), olyan szerek, amelyek szélesíteni a vérereket, alkalmazott szerek szívbetegségek, az alkohol, az Alzheimer-kór szerek, savlekötők , antibiotikumok, rákellenes szerek, a barbiturátok, fogamzásgátló szájon, dextróz, diklór-acetát, flumazenillel szívritmus-szabályozó szerek, ifoszfamid, metformin, naloxon, idegrendszeri szerek, neuromuscularis blokkoló szerek, fájdalomcsillapítók, fenitoin, pajzsmirigy hormon, dohány, és a fogyás szerek.

Óvatosan kell eljárni, ha a gyógynövények vagy kiegészítőket csökkentheti a vércukorszintet. Vércukorszintjét felügyelet és dózisok módosítására lehet szükség.

Tiamin okozhat alacsony vérnyomást. Óvatosan kell eljárni az ember vesz gyógynövényeket vagy kiegészítőket, amelyek csökkentik a vérnyomást.

Tiamin is kölcsönhatásba léphet az Alzheimer-kór gyógynövény és kiegészítők, savkötők, antibiotikumok, rákellenes gyógynövény és kiegészítők, Benfotiamin, bételdiót, fogamzásgátló szájon, szívritmus-szabályozó gyógynövények és kiegészítők, gyógynövények és kiegészítők, amelyek befolyásolják az immunrendszert, gyógynövények és kiegészítők hogy fokozza a sportteljesítményt, gyógynövények és kiegészítők, amelyek elősegítik vizelés, gyógynövények és táplálékkiegészítők szélesíteni a vérereket, gyógynövények és kiegészítők használt szívbetegségek, zsurló, idegrendszeri gyógynövények és kiegészítők, neuromuszkuláris gyógynövények és kiegészítők, fájdalomcsillapítók, polifenolok, nyugtatók, pajzsmirigy gyógynövények és kiegészítők, dohány, vitaminok és fogyás gyógynövények és kiegészítők.

Ez az információ alapján rendszeres felülvizsgálatát szakirodalom, és lektorált és szerkesztett támogatója a Natural standard Research Collaboration ().

monográfia módszertan

Allithiamine, aneurin, aneurin HCI aneurin mononitrát, antiberiberi tényező, antiberiberi vitamin, antineuritic tényező, antineuritic vitamin, anurine, B-vitamin komplex, Benfotiamin, béta-hidroxi-ethylthiazolium klorid, sulfotiamine, tiamin-klorid, tiamin-difoszfát, tiamin HCI, tiamin hidroklorid, tiamin-monofoszfát (TMP), tiamin-nitrát, tiamin-pirofoszfát (TPP), tiamin tetrahidrofurfuril diszulfid, (TTP), tiamin, tiamin-klorid, tiamin-difoszfát, tiamin-hidroklorid, tiamin-hidroklorid, tiamin-monofoszfát (TMP), tiamin-nitrát, tiamin-pirofoszfát (TPP), tiamin tetrahidrofurfuril-diszulfid, a tiamin-trifoszfát (TTP), thiaminium klorid HCI, thiaminium-klorid-hidrokloridot.

Étrendi forrásai a tiamin: Marhahús, sörélesztő, hüvelyesek (bab, lencse), diófélék, zab, sertéshús, rizs, magvak, búza, teljes kiőrlésű gabona, élesztő, gyümölcsök (mint a narancs), a tej, tejtermékek, és a dúsított fehér rizs vagy fehér lisztből készült termékek.

Az US Food and Drug Administration nem szigorúan szabályozzák gyógynövények és kiegészítők. Nincs garancia arra, az erő, a tisztaság, illetve termékek biztonságát, és hatásai eltérőek lehetnek. Mindig olvassa el a termék címkéjét. Ha olyan betegsége van, vagy szed-e más gyógyszereket, gyógynövényeket, illetve kiegészítők, beszéljen egy képzett egészségügyi szolgáltató, mielőtt egy új terápia. Beszéljünk egy egészségügyi szolgáltató azonnal, ha mellékhatásokat észlel.

Kerüljük az emberek egy ismert allergia vagy érzékenység bármely részét a tiamin-kiegészítőkre. Ritka, életveszélyes allergiás reakciókról számoltak be, miután többszöri adag tiamin fecskendeznek a vénába, izomba vagy bőr.

A kisagyi ataxia (mozgászavar miatt agysejt kár)

A tiamin valószínűleg biztonságos, ha szájon át napi mennyiségben tekinthető RDA: felnőttek 19 és idősebb, 1,2 milligramm hímek és 1,1 milligramm a nők és a várandós vagy szoptató nők minden korban, 1,4 milligramm. Tiamin valószínűleg biztonságos felnőtteknél, mint egy kiegészítő, amikor szájon napi adagokban 1-2 milligramm. Tiamin valószínűleg biztonságos az emberek vagy veszélyeztetett tiamin hiány, adagokban 50 milligramm szájon naponta. Az alábbi dózisokat tiamin valószínűleg biztonságos a gyermekek, amikor szájon napi: 0,2 milligramm csecsemők 0-6 hónapos korig; 0,3 milligramm csecsemők 7-12 hónapos korig; 0,5 milligramm gyermekeknél 1-3 éves, 0,6 milligramm gyermekeknél 4-8 éves, 0,9 milligramm gyermekek 9-13 éves; 1,2 mg férfiaknál 14-18 éves, és 1 milligramm nőknél 14-18 év.

eltömődött artériák

Az alábbi dózisokat tiamin kell tekinteni, esetleg biztonságos: 50-100 milligramm szájon napi 3-6 hónapig; 50-100 milligramm fecskendeznek a vénába 3-4 alkalommal naponta, és 5-200 milligramm injektáljuk az izom öt egyenlő részre elosztva két nap alatt.

Tiamin okozhat alacsony vérnyomást. Óvatosan kell eljárni az emberek, akiknek alacsony a vérnyomása, vagy gyógyszereket szedők, hogy csökkentik a vérnyomást.

Óvatosság ajánlott cukorbetegek vagy a magas vércukorszint, és a gyógyszereket szedők, gyógynövények, vagy kiegészítőket, amelyek befolyásolják a vércukorszintet, vagy szélesíteni a vérereket.

Használja óvatosan szoptató nők, akik kóros szívfrekvencia, és a kemoterápiában részesülő.

Kerülni kell a magas dózisú tiamin fecskendeznek a vénába, vagy az agy. Kerüljük nagyobb adagot találtak forgalmazott termék, kivéve, ha az tanácsot egy egészségügyi szakember.

Kerüljük az emberek egy ismert allergia vagy érzékenység bármely részét a tiamin-kiegészítőkre.

Ne használja hiányában a B6-vitamin és nikotinamid, mint életveszélyes agykárosodás előfordulhat.

Coma / hypothermia ismeretlen eredetű

Tiamin álmosságot, gerjesztés, immunváltozásokat, fokozott rák kockázatát, izomlazító, görcsrohamok (amikor fecskendeznek a vénába vagy agy), bőrirritáció (égő vagy viszkető), lassú szívverés, súlya változik, és tágra nyílt ereket.

Crohn-betegség

Az RDA várandós vagy szoptató nők minden korban 1,4 mg naponta.

diabetikus komplikációk

Hiányoznak a tudományos bizonyíték a tiamin terhesség vagy szoptatás során. Használja óvatosan szoptató nők esetében.

Epilepszia

Szív elégtelenség

Balakumar P, Rohilla A, Krishan P, et al. A sokoldalú terápiás potenciálját Benfotiamin. Pharmacol Res 2010,61 (6): 482-488.; Butt AM, Tahir S, Nasrullah I, et al. Mycoplasma genitalium: összehasonlító genomika tanulmány a metabolikus utak azonosításához gyógyszer és vakcina célokat. Infect.Genet.Evol 2012,12 (1): 53-62.; Donnino MW, Cocchi MN, Smithline H, et al. Coronaria bypass graft műtét kimeríti plazma tiamin szinten. Táplálkozás 2010,26 (1): 133-136., Frank P. és Crookes PF. Rövid- és hosszú távú sebészeti nyomon követése a postbariatric műtét beteg. Gastroenterol.Clin North Am 2010,39 (1): 135-146., Jesse S és Ludolph AC. [A tiamint, piridoxint és kobalamin. Tól mítoszok farmakológiai és klinikai gyakorlat]. Nervenarzt 2012,83 (4): 521-532.; Kumar N. Neurológiai előadások táplálkozási hiányosságok. Neurol.Clin 2010,28 (1): 107-170., Lima LF, Leite HP és Taddei JA. Alacsony vérnyomás tiamin koncentrációk gyermekek után felvételt az intenzív osztályra: a kockázati tényezők és prognosztikai jelentősége. Am J Clin Nutr 2011,93 (1): 57-61.; Lombardi G, Zustovich F, Nicoletto MO, et al. Fontos szerepet játszik a tiamin megelőzésében ifoszfamid okozta encephalopathia. J Oncol Pharm Pract 2010,16 (2): 135-136., Manzanares W és Hardy G. tiamin kiegészítés a kritikus állapotú. Curr.Opin.Clin.Nutr.Metab Care 2011,14 (6): 610-617., Martel F, Monteiro R, és Calhau C. hatása polifenolok a bél és a placenta szállítása néhány bioaktív vegyületek. Nutr Res Rev 2010,23 (1): 47-64., Rogovik AL, Vohra S, és a Goldman RD. Biztonsági megfontolások és a lehetséges kölcsönhatások vitaminok: meg kell venni a vitaminok gyógyszerek? Ann Pharmacother 2010,44 (2): 311-324., Smit AJ és Gerrits EG. Skin autofluoreszcenciája mint egy intézkedés végglikációs termékek lerakódás: újszerű rizikót krónikus vesebetegségben. Curr Opin.Nephrol.Hypertens 2010,19 (6): 527-533.; Tabarki B, Al-Shafi S, Al-Shahwan S, et al. Biotin-reagáló bazális ganglionok betegség másodszor: klinikai, radiológiai és genetikai megállapításokat. Neurology 1-15-2013,80 (3): 261-267.; Thorarinsson BL, Olafsson E, Kjartansson O, et al. [Wernicke encephalopathia krónikus alkoholisták]. Laeknabladid 2011,97 (1): 21-29.; Zhou K, Zhao R, Geng Z, et al. Közötti társulás B-vitaminok és a vénás trombózis: szisztematikus áttekintés és meta-analízis az epidemiológiai vizsgálatok. J.Thromb.Thrombolysis 2012,34 (4): 459-467.

Ez a tényeken alapuló monográfia állítjuk elő, a Természettudományi standard kutatási együttműködés

veseelégtelenség

Lábgörcsök

Menstruációs görcsök

mitokondriális betegségek

A piruvát dehidrogenáz hiány (PDH)

Reuma (ízületi problémák)

Az állkapocsízület rendellenesség (TMJ)

Tiamin hiány (idősek)

csípőtáji törések

Felhasználása A hagyomány vagy elmélet