tiamin (B1-vitamin) biztonsági

Az US Food and Drug Administration nem szigorúan szabályozzák gyógynövények és kiegészítők. Nincs garancia arra, az erő, a tisztaság, illetve termékek biztonságát, és hatásai eltérőek lehetnek. Mindig olvassa el a termék címkéjét. Ha olyan betegsége van, vagy szed-e más gyógyszereket, gyógynövényeket, illetve kiegészítők, beszéljen egy képzett egészségügyi szolgáltató, mielőtt egy új terápia. Beszéljünk egy egészségügyi szolgáltató azonnal, ha mellékhatásokat észlel.

Kerüljük az emberek egy ismert allergia vagy érzékenység bármely részét a tiamin-kiegészítőkre. Ritka, életveszélyes allergiás reakciókról számoltak be, miután többszöri adag tiamin fecskendeznek a vénába, izomba vagy bőr.

A tiamin valószínűleg biztonságos, ha szájon át napi mennyiségben tekinthető RDA: felnőttek 19 és idősebb, 1,2 milligramm hímek és 1,1 milligramm a nők és a várandós vagy szoptató nők minden korban, 1,4 milligramm. Tiamin valószínűleg biztonságos felnőtteknél, mint egy kiegészítő, amikor szájon napi adagokban 1-2 milligramm. Tiamin valószínűleg biztonságos az emberek vagy veszélyeztetett tiamin hiány, adagokban 50 milligramm szájon naponta. Az alábbi dózisokat tiamin valószínűleg biztonságos a gyermekek, amikor szájon napi: 0,2 milligramm csecsemők 0-6 hónapos korig; 0,3 milligramm csecsemők 7-12 hónapos korig; 0,5 milligramm gyermekeknél 1-3 éves, 0,6 milligramm gyermekeknél 4-8 éves, 0,9 milligramm gyermekek 9-13 éves; 1,2 mg férfiaknál 14-18 éves, és 1 milligramm nőknél 14-18 év.

Az alábbi dózisokat tiamin kell tekinteni, esetleg biztonságos: 50-100 milligramm szájon napi 3-6 hónapig; 50-100 milligramm fecskendeznek a vénába 3-4 alkalommal naponta, és 5-200 milligramm injektáljuk az izom öt egyenlő részre elosztva két nap alatt.

Tiamin okozhat alacsony vérnyomást. Óvatosan kell eljárni az emberek, akiknek alacsony a vérnyomása, vagy gyógyszereket szedők, hogy csökkentik a vérnyomást.

Óvatosság ajánlott cukorbetegek vagy a magas vércukorszint, és a gyógyszereket szedők, gyógynövények, vagy kiegészítőket, amelyek befolyásolják a vércukorszintet, vagy szélesíteni a vérereket.

Használja óvatosan szoptató nők, akik kóros szívfrekvencia, és a kemoterápiában részesülő.

Kerülni kell a magas dózisú tiamin fecskendeznek a vénába, vagy az agy. Kerüljük nagyobb adagot találtak forgalmazott termék, kivéve, ha az tanácsot egy egészségügyi szakember.

Kerüljük az emberek egy ismert allergia vagy érzékenység bármely részét a tiamin-kiegészítőkre.

Ne használja hiányában a B6-vitamin és nikotinamid, mint életveszélyes agykárosodás előfordulhat.

Tiamin álmosságot, gerjesztés, immunváltozásokat, fokozott rák kockázatát, izomlazító, görcsrohamok (amikor fecskendeznek a vénába vagy agy), bőrirritáció (égő vagy viszkető), lassú szívverés, súlya változik, és tágra nyílt ereket.

Az RDA várandós vagy szoptató nők minden korban 1,4 mg naponta.

Hiányoznak a tudományos bizonyíték a tiamin terhesség vagy szoptatás során. Használja óvatosan szoptató nők esetében.

Ez a tényeken alapuló monográfia állítjuk elő, a Természettudományi standard kutatási együttműködés