tiamin (B1-vitamin) adagolás

Az alábbi dózisokat alapuló tudományos kutatás, kiadványok, hagyományos használat, vagy szakértői véleményt. Sok gyógynövény és kiegészítők még nem tesztelték, és a biztonság és a hatékonyság nem bizonyított. Brands lehet másképpen, változó összetevők, még ugyanabban a márka. Az alábbi adagok nem minden termékre vonatkoznak. Érdemes elolvasni a termék címkéjét, és megvitatják dózisok szakképzett egészségügyi szolgáltató a kezelés megkezdése előtt.

A következő adag az Egyesült Államokban ajánlott napi bevitel (RDA) tiamin szájon: felnőttek 19 és idősebb, 1,2 milligramm hímek és 1,1 milligramm a nők és a várandós vagy szoptató nők minden korban, 1,4 milligramm. A dózisokat 1-2 milligramm megtették szájon át naponta, mint étrend-kiegészítő a felnőtteknél. Az emberek, akik vagy veszélyben vannak a tiamin-hiány, 50 milligramm tiamin megtették szájon át naponta, és dózis 50-100 mg tiamin már fecskendeznek a vénába naponta 3-4 alkalommal.

Az Alzheimer-kór, 3 milligramm tiamin vették szájon át naponta három részre elosztva, legfeljebb egy év.

Menstruációs görcsök, 100 milligramm tiamin vették szájon át naponta három hónapon keresztül.

Epilepszia 50 milligramm tiamin vették szájon át naponta hat hónapig.

Az alkohol elvonási, 100 mg tiamin-hidroklorid injekciót kapott az izomba vagy vénába.

Az alkohol májbetegség, 100 milligramm tiamin már fecskendeznek a vénába.

Mert kóma vagy hypothermia (veszélyesen alacsony testhőmérséklet) ismeretlen eredetű, 100 milligramm tiamin befecskendezése az izomba vagy vénába.

Mert tiamin-hiány okozta táplálkozás révén valósítják meg a vénát, 100 mg tiamin már fecskendeznek a vénába.

A Wernicke-Korsakoff szindróma (egy agyi rendellenesség által okozott tiamin hiány), 5-200 milligramm tiamin már fecskendeznek az izomba vagy vénába, néha több részre osztva több mint két napig, vagy legalább 100 milligramm tiamin került injektáltuk a vénába vagy izomba.

Az alábbi dózisokat tiamin szájon kell tekinteni a megfelelő bevitele (AI): 0,2 mg csecsemők 0-6 hónapos korig; 0,3 milligramm csecsemők 7-12 hónapos korig; 0,5 milligramm gyermekeknél 1-3 éves, 0,6 mg gyermekeknél 4-8 éves 0,9 milligramm gyermekek 9-13 éves; 1,2 mg férfiaknál 14-18 éves, és 1 milligramm nőknél 14-18 év. Az RDA várandós vagy szoptató nők minden korban 1,4 mg naponta.

Ez a tényeken alapuló monográfia állítjuk elő, a Természettudományi standard kutatási együttműködés